Monday, February 28, 2011

Από το τίποτε και με το τίποτε

Ναι, είμαι τρελός το ξέρω αλλά όσο και αν την αντιπαθώ (...στο βάθος το ζηλεύουμε αυτό που ρεζιλεύουμε; ίσως...), τόσο περισσότερο τρελαίνομαι με κάποια τραγούδια της.

Η αλήθεια είναι ότι μου βγάζει έναν περίεργο σεξουαλικό ερωτισμό (ξέρω, ξέρω είναι πλεονασμός αλλά τον εννοώ) και πως μου αρέσει με έναν περίεργο μεδουλιάρικο τρόπο. Αφού ώρες ώρες αναρωτιέμαι πόσο απίστευτα πολύ πρέπει να αρέσει σε ετεροφυλοφιλάκια, πραγματικά... χμφ χμφ χμφ...

Για ποιαν μιλάω... ε, για την Rihanna, ok α νο δεν το περίμενες καθόλου αλλά τι να κάνω ο τρελός, αφού μου αρέσει, να μην στο πω;

Η Rihanna λοιπόν το φθινόπωρο έβγαλε ένα τραγούδι το οποίο ψιλοπέρασε απαρατήρητο διότι οι περισσότεροι ασχολήθηκαν και χτυπήθηκαν με το lead single της τελευταίας της κασέτας (Βέβαια το απαρατήρητο στην συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι το τραγούδι πάλι κατάφερε να πάει στο νούμερο 1 σε εξακόσια εκατομμύρια χώρες, απλά δεν ακούγεται τόσο πολύ όσο το άλλο...)

Όλα αυτά όμως δεν έχουν τόσο σημασία. Σημασία έχει η σημασία, ότι δηλαδή εγώ το κομμάτι το πήρα πρέφα πριν από όχι και τόσο καιρό που πέτυχα το video clip στο MTV. Στην αρχή τράβηξε την προσοχή μου η εικόνα, το promo του τραγουδιού και αμέσως έτρεξα να ξεπατήσω το Mute για να ακούσω και το τραγούδι. Κόλλησα ομολογώ. Είχε ένα γλυκό, αργό ska mellow πράγμα, μία περίεργη μίξη ανάμεσα σε ηλεκτροπουδάκι και σε ραπ και σε ρέγγε, η φωνή δε της Rihanna (ω, το σοκ όταν διαπίστωσα ότι αυτό το τραγούδι που μου αρέσει τόσο πολύ με το πρώτο άκουσμα είναι αυτηνής!!!) μου προκαλούσε ένα ωραίο λιγωτικό εκεί δεξιά στο στέρνο... κόλλησα σου λέω.

Την άλλη μέρα, φέρστ θήγκ ην δε μόρνηνγκ, πήγα στο δισκάδικο της γειτονιάς και αγόρασα το 7ιντσο βυνίλιο του τραγουδιού (οι λέξεις "πρωί", "δισκάδικο", "πήγα", "αγόρασα" και φυσικά "7ιντσο" και "βινύλιο" χρησιμοποιούνται κατ' ευφημισμό με την μεταφόρική τους έννοια).

Μου άρεσε πάρα πολύ το clip, πάρα πολύ. Δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο,δεν δείχνει τίποτε που δεν έχουμε ξαναδεί, α νο, α νο βέρη γουέλ... αλλά εμένα με τρελαίνει και δεν χορταίνω να το κοιτάζω. Είναι αυτά τα μελαγχολικά (τα σούπερ υπέρ ντούπερ επιμελημένα μελαγχολικά) πλάνα του Μανχάταν που μου μεταδίδουν ένα ωραίο συναίσθημα χαλαρότητας... και επίσης ναι ρε μεγάλε, γουστάρω με τρέλα γιατί έχω περπατήσει και εγώ σε αυτούς τους δρόμους και έχω χαμογελάσει σε γκομενάκια που είτε με κοίταξαν παραξενεμένα αλλά και άλλα τόσα μου επέστρεψαν το πονηρό χαμογελάκι γουάου! Εντ χάου κουλ ηζ δατ!

Και σήμερα λοιπόν είμαι στο Σύνταγμα και έχω τ ακουστικά του mp3 player στα αυτιά και σκάει η Rihanna με το What's My Name? και παθαίνω ένα πράγμα πολύ ωραίο και όπως στέκομαι στην γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου και βλέπω στο βάθος τους Αθηναίους που περνάνε την διάβαση της Πανεπιστημίου με την Αμερικής και τα αυτοκίνητα που περνάνε με ταχύτητα και μία ουρά μπροστά σε ένα ΑΤΜ και λίγο πιο 'κει 4-5 Ματατζήδες που γελάνε και χαβαλεδιάζονται σαν παιδιά, που είναι... και όλα αυτά, οι βιτρίνες, οι Αθηναίοι διαβάτες, τα αυτοκίνητα, η ουρά στο ATM, ένας ζητιάνος πολύ κοντά, οι Ματατζήδες γίνονται τόσο μα τόσο Μανχατανιώτες και cool και μυστήριοι και εμπευστικοί περισσότερο ακόμα και από τους Μανχατανιώτες στο video της Rihanna!

Ανατριχίλα σου λέω, από το τίποτε και με το τίποτε

....γαμώτο δεν είμαι καν σίγουρος ότι μπορώ να γίνω κατανοητός. φακ.

Να μπορούσα να έβλεπα έτσι την Αθήνα πιο συχνά... (και συγγνώμη δηλαδή γιατί δεν μπορώ;)

α να και το video clip

Saturday, February 26, 2011

Περί διαδήλωσης

Πραγματικά ώρες ώρες μου φαίνεται ότι πρώτα θα πεθάνει ο πολιτισμός στην Γη και ύστερα θα νικηθεί το "ελληναριό".

Όπου "ελληναριό" εννοώ την τσαπατσουλιά μας, τον τελευταιαστιγμητισμό μας, την μόνιμη συνήθειά μας να τα προσεγγίζουμε όλα χωρίς προετοιμασία και βασισμένοι σε έναν ανόητο ιδεαλισμό για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και στις διαδηλώσεις. (Θα μου πεις, εδώ τα κάνουμε σε πιο σημαντικά για την ζωή μας θέματα όπως την σχέση μας, την οικογένειά μας, την δουλειά μας, τις σπουδές μας, δεν θα τα κάνουμε στην διαδήλωση;)

Πάρε για παράδειγμα τις διαδηλώσεις την Τετάρτης. Το τι άκουσα για τις φασαρίες δεν λέγεται. Και έχω μείνει να προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται και μόνο εμένα μου φαίνεται τόσο αυτονόητο το πράγμα...

Πόσο ανόητος πρέπει να είσαι ώστε να μην κάνεις καμία προετοιμασία πριν κατέβεις για να διαμαρτυρηθείς σε μία από τις πλέον τεταμένες εποχές των τελευταίων δεκαετιών; Πόσο αθώος και τεμπέλης είσαι για να μην ετοιμάζεσαι να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο να ψάξουν αφορμές τα συντηρητικά/προβοκατόρικα/οτιδήποτε στοιχεία για να σπάσουν τσαμπουκά και να αμαυρώσουν την μορφή αυτή διαμαρτυρίας που λέγεται διαδήλωση;

Θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτείς να πάρεις μαζί σου λίγη βαζελίνη, λίγο νερό, και οτιδήποτε τέλος πάντων θα σε βοηθήσει να μην λυγίσεις, να μην φύγεις από την πορεία; Είναι γνωστό ότι τα επεισόδια, τα δακρυγόνα και όλο το νταραβέρι πολύ συχνά γίνεται ώστε ένας άνθρωπος που δεν είναι και τόσο αγωνιστικός να το σκεφτεί και, τελικά, μην ξαναπάει σε παρόμοια μορφή έκφρασης. Το ξέρουμε όλοι αυτό - και με βάση αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Αλλά όχι, το ελληναριό πάει στην διαδήλωση με τον τρόπο του. Δηλαδή:

- Να μην χρειαστεί να τρέξει, καλό επίσης να αποφευχθεί και το βάδην, είναι βαριά είναι βαριά του μήτσου η σαπιοκοιλιά
- Να μην χρειαστεί να ταραχτεί, γενικότερα
- Να πηγαίνει αργά η πορεία για να βλέπει βιτρίνες μια που κατέβηκε κέντρο, έμαθε έχουν καλές εκπτώσεις στο Attica.
- Να ειδοποιήσει κάποιος τους ματατζήδες ότι στις 12 ΑΚΡΙΒΩΣ θα πάμε να βάλουμε τριαντάφυλλα στις κάνες των όπλων τους - "κράτα σταθερή την κάνη παιδί μου, δεν βρίσκω την τρύπα να βάλω το λέλουδο"!
- Να μην ιδρώσουμε γενικότερα γιατί τα κορίτσια είναι βαμμένα και θα τρέξει το αη-λάηνερ
- Να γίνονται τακτικά στάσεις να κάνουμε χάη φάηβζ.

Αν, δε, το ελληναριό, έρθει αντιμέτωπο με την αλήθεια της διαδήλωσης γίνεται έξαλλο! Και "τι κατάσταση είναι αυτή" και "με ποιο δικαίωμα εσύ εμένα θα με κάνεις να τρέξω" και "δεν είναι κράτος αυτό που γίνονται φασαρίες" και "απαπαπαπα δεν ξαναπάω, ρίξαν του αδελφού της ξαδέλφης του Μήτσου μία πέτρα". Λες και στις άλλες χώρες που γίνονται διαδηλώσεις δεν υπάρχουν επεισόδια (να μη σου θυμίσω την Γαλλία πριν από μερικά χρόνια και το Λονδίνο πριν κάμποσους μήνες - που υποτίθεται ότι είναι και κοιτίδες πχιότητας και ευγένειας, μάη άςς). Λες και στις άλλες χώρες στρώνουνε κόκκινο χαλί να περάσει ο διαδηλωτής ενώ το υπόλοιπο κοινό χειροκροτεί και παραδίπλα είναι ο Κοτέντος να κρίνει αν περπάτησε καλά.

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Διαδήλωση είναι! ΣΚΑΣΕ με την κλάψα και προετοιμάσου πριν κατέβεις στο κέντρο. Ο εχθρός/αντίπαλος/οτιδήποτε είναι οργανωμένος και προετοιμασμένος. Έχει στόχο να τα κάνει όλα πουτάνα για να μολύνει το νόημα της διαμαρτυρίας. Γι αυτό και εσύ οφείλεις να προετοιμαστείς. Πήγαινε αποφασισμένος ότι θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις, να διαδηλώσεις, να φτάσεις στο τέρμα της πορείας, ο κόσμος να χαλάσει (παν ητέντηντ). Δεν είπα να κινδυνεύσει η σωματική σου ακεραιότητα με ριψόκίνδυνες περιττές κινήσεις αλλά αν φας και κανένα δακρυγόνο στην κεφάλα ή χρειαστεί να τρέξεις, ε έλεος, δεν έγινε και τίποτε. Εκτός πια και αν ψάχνεις προφάσεις εν αμαρτίες, να μείνεις κλεισμένος στο σπιτάκι να βλέπεις τηβή.

Saturday, February 19, 2011

#We_are_not_totally_idiots

Πέτυχες την νέα διαφήμιση για τα "καινούργια" οικονομικά προγράμματα της Wind τα Wind to All; Παίζει πολύ ειδικά σε μουσικοκάναλα, αν όχι δες την εδώ και μετά θέλω να σου πω:


Μέτρια διαφήμιση, όχι; σιγά το πράγμα, έπρεπε να βάλετε ένα αστερίσκο στο σημείο το κατάλληλο "εδώ γελάστε παρακαλώ", πολύ φορσέ, πολύ μέτρια... Αλλά ακόμα πιο μέτρια είναι τα νέα συμβόλαια. Αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθούν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τον τελευταίο καιρό και η οποία σε λίγες λέξεις συνίσταται στο εξής: "Κόβουμε τις παροχές προς τους πελάτες μας, τους δίδουμε όσο λιγότερα γίνεται".

δεν ξέρω λεπτομέρειες για τις άλλες δύο εταιρίες, Cosmote και Voda δηλαδή, αλλά για την Wind έχω βαθιά γνώση ως πολύ παλιός πελάτης που ψάχνεται. Και καλό είναι να ξέρεις και εσύ κάποια πράγματα για να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής *ανατριχιάζει με αηδία στο άκουσμα της λέξης καταναλωτής γιατί σιχαίνεται, σηκώνεται και βάζει ένα ποτήρι βουόντκα να συνέλθει*.

Η Wind λοιπόν το τελευταίο δίμηνο έχει περιορίσει τις παροχές προς τους πελάτες ως εξής:

στα προγράμματα με συμβόλαια έχει κάνει αύξηση στην χρέωση κάθε κλήσης - δεν ξέρω πόσο ήταν άρα δεν μπορώ να την ορίσω ποσοστιαία, αλλά έγινε. επίσης έχει αυξήσει και την ελάχιστη χρέωση ανά τηλεφώνημα σε 60 δευτερόλεπτα (από 30 που ήταν) - που θα πει ότι σε ένα τηλεφώνημα είτε μιλήσεις 19 σεξ είτε 59 σεξ πληρώνεις το ίδιο.

στα προγράμματα χωρίς συμβόλαιο, έχει περιορίσει τον δωρεάν χρόνο που έδινε σε τηλεφωνήματα ενδοεταιρικά και επίσης έχεις αυξήσει τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης, επίσης στα 60 secs. Δεν θα σε κουράσω με πολλές λεπτομέρειες πάντως η ουσία είναι ότι τώρα με τα ίδια λεφτά για το κινητό μας παίρνουμε λιγότερα από ότι παίρναμε ένα χρόνο πριν.

Και αυτό ισχύει και στα νέα προγράμματα που κάθε άλλο παρά κελεπούρι είναι. Ας πούμε, πρόσεξε ότι κανένα από τα προγράμματα αυτά δεν περιέχει δωρεάν μηνύματα. και όλοι ξέρουμε πόσο τα ξεσκίζουμε τα μηνύματα στην εποχή μας. Επιπλέον, κανένα πρόγραμμα από όλα αυτά δεν περιλαμβάνει πλοήγηση στο internet. Που θα πει ότι πέρα από το πάγιο με τα νέα συμβόλαια θα πληρώνεις επιπλέον κάθε μήνυμα που στέλνεις όπως επίσης και κάθε browsing. Γενικά αυτά τα συμβόλαια μου κάνουν ως ένα σλάημη και σνέηκη τρόπο να "πακετάρουν" το γεγονός ότι μας κόβουν παροχές.

Για να έχεις μία σύγκριση θα σου πω ότι πριν από ένα χρόνο υπήρχε ένα πάγιο που με 45 ευρώ είχες:
25 ώρες (1500 λεπτά) προς wind, Q και σταθερά
1500 sms προς wind, q και σταθερά
250 λεπτά προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (Voda, Cosmo)
250 sms προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας
250 mms
και 250 Mb για internet.

Γαμάτο έτσι; ξεσκιζόσουν να μιλάς, να σερφάρεις και να μηνυματώνεις. Γιου γκό μπόη.

Πρόσεξε τώρα πως το ίδιο 45ευρω πληθωρίζεται με τα νέα προγράμματα , τα Wind to All, με την μέτρια διαφήμιση. Αν πληρώνεις 45 ευρώ έχεις:
μόνο, μόνο, το επαναλαμβάνω, ΜΟΝΟ 350 λεπτά, προς όλους. δηλαδή 6 ώρες παρά κάτι. κάμμια σχέση με τις 29 ώρες που σου έδιδε το προηγούμενο πακέτο.

επίσης, να πω εδώ ότι το "καλό πρόγραμμα το γαμάτο, την παπαρήγα την καλή" το έχουν καταργήσει, το κρατάνε σε ισχύ μόνο για πελάτες που το είχαν από τότε. στη θέση του έχουν βάλει ένα άλλο που με 45 ευρώ το μήνα παίρνεις:
25 ώρες προς wind, q και σταθερά (το κράτησαν ίδιο)
1500 sms προς wind, q και σταθερά (και αυτό δεν άλλαξε)
130 (αντί για 250) λεπτά προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (Voda, Cosmo)(μεγάλη μείωση)
75, αντί για 250, sms προς όλα τα άλλα δίκτυα τηλεφωνίας (τεράστια μείωση)
Καθόλου mms (από 250 που έδιδαν) (σούπερ πελώρια μείωση)
και επιτέλους έχουμε μία αύξηση, δίδουν 350 MB για internet.

Είναι προφανές ότι υπάρχει μία σαφής προσπάθεια εξοικονόμισης από την πλευρά της Wind, η οποία φυσικά γίνεται εις βάρος του πελάτη της. Δεν ξέρω αν και οι άλλες εταιρείς ακολουθούν την ίδια τακτική, εικάζω ότι θα το κάνουν, είναι παράλογο μόνο μία εταιρία να ακριβαίνει χωρίς να ξέρει ότι και οι άλλοι πάνε προς τα εκεί, θα ήτο εμπορική αυτοκτονία. θα την έκανε λιγότερο ανταγωνιστική και αυτό θα την τσάκιζε.

Όπως και να έχει sexy viewer τσέκαρε και εσύ λίγο τις χρεώσεις σου. Καλό είναι να ξέρεις αν έχει ακριβύνει κάτι, ή ακόμα ακόμα αν κάποτε το είχες και τώρα όχι - για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων σε κανένα λογιαριασμό... ή για να μην βρεθείς ξαφνικά να σκέφτεσαι "γουανταφάκ, εχτές ανανέωσα κάρτα, πότε τέλειωσε κιόλα, δύο εμεμέσια έστειλα το σωβρακάκι μου του Μήτσου, μόνο δύο;"

Εγώ το μήνυμα που θέλω εγώ να στείλω στις εταιρίες είναι: Δεν είμαστε χαϊβάνια, προσέχουμε και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας παλιοεταιρίες που αντί να μας στηρίξετε στη περίοδο κρίσης μας ρίχνετε βαθύτερα στον γκρεμό. Όμως το νου σας, γιατί αν τα πάρουμε και αρχίσουμε και εμείς από την μεριά μας την οικονομία, δηλαδή αρχίσουμε να σας δίδουμε λιγότερα από τα χρήματά μας, θα σας τσούξει πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ περισσότερο από όσο μας τσούζει εμάς που μας δίδεται λιγότερο χρόνο ομιλίας/sms ή οτιδήποτε.

γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ γκρ

Friday, February 18, 2011

10 λόγους για τους οποίους θα ξαναδώ το Black Swan

10 - γιατί ανατρίχιασα τουλάχιστον σε 5 σημεία του έργου, μπορεί και περισσότερα, είχα πάθει τέτοια πλάκα που σταμάτησα να μετράω τα σήβερζ

9 - διότι το αδίκησα μπιγκ τάημ - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ζαμπονάκι swan δεν παραμένει παγκόσμιο διαγαλαξιακό status symbol... παρόλα αυτά το έργο το αδίκησααααααααα αχ δύσμοιρας άθρωπας, όλο αμαρτίες

8 - γιατί πάντα είχα όνειρο να δω μία ταινία που θα έχει την σκηνοθετική οπτική του αγαπημένου μου promo όλων των εποχών του Smack My Bitch Up των Prodigy


7 - διότι θέλω να παρατηρήσω πρακτικά πράγματα και λεπτομέρειες που θα μου δείξουν ποια από τα "οράματα" της Νίνα ήταν αληθινά και ποιά όχι... (πιχί, στο τέλος που την χειροκροτά η μητέρα της, είναι δεμένο το χέρι της ή όχι; - όσοι είδαν την ταινία θα καταλάβουν γιατί θέλω να το δω αυτό)

6 - γιατί ακούω την μουσική και είναι υπέροχη και θέλω να ξαναζήσω την εμπειρία να την ακούσω και να πλαισιώνει το έργο τέχνης για το οποίο γράφτηκε από τον σούπερ ταλαντούχο συνθέτη της

5 - διότι το δίπολο Mila Kunis - Natali Portman είναι το πιο επιτυχημένο casting αντίθετων αλλά και αλληλοσυμπληρώμενων χαρακτήρων...

4 - Διότι αν πάω να το δω την άλλη Τετάρτη στο Ατλαντίς, στο σταθμό μετρό Δάφνης, μαζί με κάποιον άλλο θα πληρώσουμε μόνο το ένα εισιτήριο από τα 2 (μπαδεγουέη, ενδιαφέρεται κανείς να πάμε μαζί; σόρη αλλά α μπόη χαζ το μπη προσεκτικό με τα χρήματα δηζ ντέηζ)

3 - διότι η ταινία καταπιάνεται με διάφορα θέματα (σχιζοφρένεια, γονεϊκή καταπίεση, φιλοδοξία ως αρρώστια, τα όρια του εαυτού, ερωτισμός λανθάνον και μη, ενηλικίωση) και χωρίς να εμβαθύνει σε κανένα από αυτά, τα προσεγγίζει με σχεδόν ενοχλητική ειλικρίνια και αυθεντικότητα

2 - διότι το τελευταίο μισάωρο ήμουν με κόμπο στο στομάχι από την αγωνία ΤΙ θα γίνει και μίλαγα μόνος μου "όχι θέμου όχι, μην αυτοκτονήσει/σκοτώσει την Κούνης/φλιπάρει" και δίπλα ήταν ένα ζευγάρι πολύ όμορφο και είχανε σκάσει στον γέλιο εις βάρος μου που είχα πάθει τον βουρδούλακα και όσο και να ήμουν απορροφημένος από την ταινία, ε ντρεπόμουν λίγο εώς πολύ...

1 - γιατί ΠΟΤΕ άλλοτε, ποτέ όμως, για ταινία δεν έχω ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ να είχε happy end...

Tuesday, February 15, 2011

Μερικές παρατηρήσεις από τα βραβεία Grammys

ο κόσμος αλλάζει πολύ 1: το πρωί της δευτέρας, με τον καφέ μου στην τσέστερφήλντ δίπλα στο τζάκι, όπως συνηθίζω, διάβαζα στο κινητό τα twits της βραδιάς. Η ώρα ήταν μόλις οκτώ παρά τέταρτο, ναι, οκτώ παρά τέταρτο και παρόλα αυτά οι Έλληνες τουητέρζ είχαν μάθει τα βραβεία, τα είχαν αφομoιώσει, τα είχαν σχολιάσει και επιπλέον ήδη είχαν αρχίσει και να τα βαριούνται... (btw - δεν θες να ξέρεις οι χίπστερσ πόσους αλλεπάληλους οργασμούς έριξαν με την απονομή στους Arcade Fire του άλμπουμ της χρονιάς, δεν νομίζω ότι βρίσκουν ούτε καν την μισή χαρά στην ερωτική τους ζωή). Πόσο, αχ πόσο γρήγορα γίνονται τα πράγματα στην εποχή μας. Πριν από 3 χρόνια θα μαθαίναμε για το Grammys το βράδυ της επόμενης, άντε οι πιο προχώ από εμάς το πρωί. Τώρα, τα ζήσαμε σε real time και μπορούσαμε και να τα σχολιάζουμε σε real time. Είναι τόσο γρήγορο το όλο πράγμα που τώρα, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που μιλάμε, το όλο θέμα μοιάζει πάρα πολύ ξεπερασμένο και μπαγιάτικο... και μιλάμε για κάτι που συνέβη ούτε καν 48 ώρες πριν, χμφ χμφ χμφ...Justin Bieber: Τον αντιπαθούσα (λογικό, δεν είμαι 14, ούτε με λένε Κήμπερλη/Τήφανοι/Μπρήτανη...) μέχρι που έμαθα ότι οι οπαδοί του (με το τέλειο όνομα Beliebers) χάκαραν την wiki σελίδα της Esmeranza Spalding, της τύπισσας που του "έκλεψε" το Γκράμυ πρωτοεμφανιζόμενου το οποίο το είχε σούπερ σίγουρο!!! χεχεχε. Και τους νόμιζα ξενέρωτους! όχι, είναι αλητόνια τελικά γιου γκό τηνζ! γενικά πάντως του καναδού πιτσιρικά δεν του έκατσε καλά το σαββατοκύριακο. Όχι μόνο έχασε το Grammy, έχασε και την πρώτη θέση στο Αμερικάνικο Box Office, και μάλιστα από κωμωδία της δικής μας (μη χέσω, ναι, στην Ηλιούπολη μεγαλώσαμε μαζί....) Jeniffer Aniston (πόσο lame?)Lady Antebellum: To country group - μεγάλος νικητής της βραδιάς, το αιώνιο χασμουρητό, το βάθος αμέτρητο της easylistenίλας, η μουσική για την οποία ένα κουτσό σαλιγκάρι με παραπληγία δήλωσε ότι είναι πολύ αργή για τα στάνταρτς του.Barbra Streisand: την ρωτήσανε αν θα έπαιζε ποτέ στο Γκλιέ και απάντησε "όχι αν μπορώ να το γλυτώσω". φυσικά, έγινε της τρελής, φυσικά μετά το μάζεψε, φυσικά αφού αντιπαθεί το Γκλιέ την αγαπώ ακόμα περισσότερο, φυσικά ήταν υπέροχη στα βραβεία, φυσικά είναι 68 και μοιάζει 16.... χεχεχεLady Gaga: Ντον γκετ μη στάρτηντ. ειλικρινά ντοντ! αν ξανακούσω άθρωπα να λέει τι εντυπωσιακή είσοδο έκανε στα βραβεία, θα αυτοκτονήσω κάνοντας αδυσώπητο σεξ με την sikia και δεν λέει, έχω να βάλω το νοίκι αύριο! συγγνώμη, ζούσες στην Λέρο, και έβλεπες μόνο live του Πασχάλη και σου φάνηκε εντυπωσιακό το... αυγό; Δηλαδή αν έσκαγε σε ομελέτα (ξέρεις, τρία αυγά αντί για ένα) τι θα έκανες; Eντάξει, η τύπισσα είναι σε τρελό μομέντουμ, για λίγο καιρό ακόμα ότι πίπα και να κάνει θα την κανακεύουν τρελά, αλλά να μου το θυμηθείς... Σε δύο χρόνια από τώρα θα είναι το πολύ σαν την Janet Jackson, μην σου πω σαν την Γαρμπή! θα βγάζει το μεροκάματο σε μπουζουξίδικα στα Χανιά! Όσο για το "καινούργιο της τραγούδι"... σοβαρολογείς; είναι ωραίο τώρα αυτό το b side των Dead Or Alive? Αυτό το Bonnie Tyler on steroids? έλεος! έλεος. Το παρήγορο είναι ότι ακόμα και μέσα στις διθυραμβικές κριτικές για το τραγούδι/την εμφάνιση στα βραβεία διακρίνεται μια αρχή βαρεμάρας και αηδίας προς την φάτσα της, αμήν Παναϊα μου, να τελειώνει, να ολοκληρωθεί ο κύκλος να ησυχάσουμε.rihanna: μαλάκα, την ΓΟΥΣΤΑΡΩ τρελά, είναι σούπερ σέξυ, είναι σούπερ σούπερ σούπερ σούπερ, θέλω να κάνω τον γιό της, θέλω να είναι ξαδελφή μου, θέλω να πάω στο καμαρίνι της να μου υπογράψει αυτόγραφο! ΤΩΡΑ. (εν τω μεταξύ το υπέροχο ημιδιάφανο φόρεμα που φόραγε στο ρεντ κάρπητ ήταν του Γκωτιέ!!!!?????? WTF?????? ΘΕΟΣ ο τύπος, δίνει τα τσίτια στην Ιγκουάννα Βίσση και κρατά τα καλά για εκεί που θα πιάσουν τόπο, ξάφνου τον συμπάθησα και αυτόν).τελικά ο κυνόδοντας δεν πήρε κάτι ε; κρίμα λυγμ (παρέμβαση διευθυντή έκδοσης μπλόγκ: χαζοβιόλη, ααααααργκ, έλεος, σε άλλα βραβεία είναι υποψήφιος, τζήζας, γιου αρ σο φάηαρντ έχε χάρη που κάνουμε σεξ και δεν μπορώ να σε διώξω, γουανταφάκ;) ο κόσμος αλλάζει πολύ 2: αυτή τη χρονιά, σε αντίθεση με ότι διαφαινόταν, τα μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα, δηλαδή τα Grammy's, το Σούπερ Ταπεράκι και άλλα, μάζεψαν πολύ, ή έστω αρκετά περισσότερους θεατές μπροστά στις οθόνες τους από ότι παλιότερα που δεν υπήρχε το social media πράγμα, τα twitter, τα facebook και οι άλλοι περισπασμοί. τι μπορεί να σημαίνει αυτό; χμφ χμφ χμφ... είναι ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης και γενικά του entertainment industry βρήκαν τρόπους να χρησιμοποιοήσουν το social media υπέρ τους; είναι ότι ο κόσμος κατάλαβε πως καλός και ο αυνανισμός του fb και του twitter αλλά, κακά τα ψέματα, η τηλεόραση ακόμα παραμένει το πιο ισχυρό μέσο στο να μεταδίδει κοινή γλώσσα/κοινή κουλτούρα - την οποία μετά όλοι μπορούμε να σχολιάζουμε ο καθένας όπως γουστάρει στα fb και στο twitter? δεν ξέρω, ακόμα δεν μπορώ να το ερμηνεύσω... πάντως το πράγμα εξελίσσεται περίεργα και ανατρεπτικά. και τολμώ να πω ότι βλέπω μία μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στο δίπολο σχολιάζω vs δημιουργώ. Όπου σχολιάζω είναι όλο το social media ενώ δημιουργώ είναι ακόμα όλο το παλιό κομμάτι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και δημιουργικά πράγματα στο social media, ή σχολιαστικά στο παλιό κομμάτι - βλέπε ελληνική τηλεόραση).ο κόσμος αλλάζει πολύ 3: εχτές το μεσημέρι σχολιάζουν τα βραβεία στην εκπομπή της Λαμπύρει στο Star. από τα 7 άτομα στο Panel, κανένας μα κανένας δεν είχε καν ακούσει ποιος είναι ο Bieber... λέγανε κάτι άσχετα του τύπου "ένα τραγουδάκι έχει βγάλει" και "δεν τον ξέρει κανένας"... γκό φήγκιουρ! μετά σου λέει "γιατί πεθαίνουν τα μεσημεριανά;". έλα μου ντε, γιατί; μήπως επειδή είναι ακόμα στο 2009; Βέβαια την Βαλάντω και την Αντιγόνη, μεγάλες τραγωδούς και υποψήφιες για την eurovision φέτος τις ήξεραν απ' όξω και ανακατωτά... αυτά είναι...

άντε και του χρόνου! και αν αναρωτιέσαι τι είναι όλα αυτά τα αυγά που στολιέζουν το πόστ, ε είπα να ακολουθήσω το παράδειγμα της Gaga, και να σε ψαρώσω λίγο. Τζήζας δηλαδή... μα αυγό;;;;;;
και αν θες να ξέρεις γιατί λένε τα grammys έτσι, κάνε εδώ κλιέκ

Monday, February 14, 2011

παράλογες συνδέσεις

Βλέπω στο ιντερνετ τηλεοπτικό ρεπορτάζ από ειδήσεις σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Μάινας από αλλοδαπούς κλέφτες.

Η δημοσιογράφος μας λέει την είδηση, και στην συνέχεια παραθέτει την εξιστόρηση του συμβάντος από τον ίδιο τον παθόντα, όπως την έκαμε σε ένα site. Φυσικά, η τηλεοπτική μετάδοση του γεγονότος είναι κατά τι πιο μεγεθυμένη από το πως το περιγράφει ο Μάινας λίγα δευτερόλεπτα μετά - αλλά εντάξει αυτό τώρα δεν είναι παράλογο, τηλεόραση είναι πρέπει να το φουσκώσει το πράγμα... (για να μην λέω γενικότητες η δημοσιογράφος είπε "...άρχισαν να τον χτυπούν ακόμα και με μπουκάλια" ενώ το ίδιο το θύμα έγραψε "...εμφανίζονται συμπατριώτες του... που ρίχνουν με μίσος με κατεύθυνση το κεφάλι μου δύο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς και τα δύο μπουκάλια μπύρας δεν βρήκαν το στόχο τους..."). Ερμ, σου πετάω δύο μπουκάλια μπύρας και σε χτυπάω με μπουκάλια μπύρας είναι διαφορετικό πράγμα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχουμε και στις δύο περιπτώσεις εγκληματική ενέργεια έτσι;

εκεί που ξεφεύγει το όλο πράγμα όμως είναι όταν επανερχόμενη η σχολιάστρια κάνει την φοβερή σύνδεση... "και δεν μιλάμε για έναν πολίτη που έχει αρνητική ή έστω ουδέτερη θέση για τους μετανάστες! το αντίθετο! διατυπώνει ανοιχτά αντιρατσιστικές απόψεις, με αποτέλεσμα συχνά να καθίσταται στόχος ακροδεξιών στοιχείων...".

Καταπληκτικό; Εξαιρετική σύνδεση;

Σαν να λέμε ότι...

1 - οι λαθρομετανάστες δεν κλέβουν επειδή έχουν ανάγκη και εγληματική φύση/απελπισία που τους οδηγεί στο έγκλημα, αλλά από διάθεση να εκδικηθούν όσους δεν τους υποστηρίζουν, όσους είναι συντηρητικοί, όσους εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις...
2 - οι λαθρομετανάστες βλέπουνε ειδήσεις, διαβάζουν μπλόγκζ και κάνουν σόσηαλ μήντηηνγκ ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιός είναι υποστηρικτής τους και ποιός όχι. Mετά, τουητάρονται με λίστες "ποιούς κλέβουμε και ποιούς όχι"
3 - όσοι είναι προοδευτικοί, δεν τους κλέβουμε, δεν τους πειράζουμε!

και τώρα βέβαια εγώ υποψιάζομαι ότι όλο αυτό είναι μάλλον απροσεξία... Θέλω να πω, είμαι σίγουρος πως η δημοσιογράφος ξέρει πολύ καλά ότι το έγκλημα δεν έχει λογική και πως το γεγονός ότι κάποιος είναι πονόψυχος και υπέρ των μεταναστών δεν σημαίνει ότι ένας αλλοδαπός δεν θα τον κλέψει. Όπως, για παράδειγμα, δεν σημαίνει και ότι επειδή κάποιος είναι καλός άνθρωπος δεν θα πάθει καρκίνο. Της ήρθε απλά η αναρώτηση "γιατί συμβαίνουν κακά πράγμα σε καλούς ανθρώπους;", όπως έρχεται σε όλους καμμιά φορά, είναι στην αθρώπινη φύση! Αλλά καλό είναι όταν δημοσιογραφούμε να αφήνουμε αυτή την συναισθηματική θεώρηση εκτός. όχι;

Ειδικά όταν είμαστε σε τεταμένες εποχές. και ειδικά όταν θέλουμε να θεωρούμαστε προοδευτικό μέσο και έγκυρο.

επίσης, προσέξατε ότι τα μπουκάλια μπύρας που πέταξαν οι αλλοδαποί στον Μάινα ήταν γεμάτα; μήπως αυτό σημαίνει...
1 - ότι δεν έχουν ανάγκη οι αλλοδαποί, αφού μπορούν και αγοράζουν μπύρες;
2 - ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχουν ανάγκη οι αλλοδαποί, αφού τις πετάνε τις μπύρες τους πριn καν τις πιουν; τι σπατάλη είναι αυτή; απαπαπαπα. και θες μετά να με συγκινήσεις να σε βοηθήσω! νογουέη

(φυσικά πλάκα κάνω... είπα να μπω κ εγώ λίγο σε "παράλογες συνδέσεις" mode")

Monday, February 07, 2011

be well informed και γέλα και λιγάκι....

Τώρα, κοίτα... εσύ που είσαι παλιός πιστός και trendys sexy viewer ξέρεις τι είναι το Super Bowl και τι σημασία έχουν οι διαφημίσεις του. επειδή όμως μας διαβάζουν και άνθρωποι που ανοίξαν τώρα μόλις τους δέκτες τους, να πω ότι το Super Bowl είναι ο τελικός του Αμερικάνικου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος. Επειδή είναι η τηλεοπτική μετάδοση που την βλέπουν πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας δηλαδή, οι διαφημίσεις που παίζονται κατά την διάρκεια της θεωρούνται οι καλλίτερες της χρονιάς και ότι εκφράζουν τις σύγχρονες τάσεις και γενικά είναι τεράστιες παραγωγές καλοδουλεμένες και προετοιμασμένες για μήνες!

Στην φετινή μετάδοση, χτες δηλαδή το βράδυ, είδαμε πάλι μερικές ωραίες διαφημίσεις, και να μερικές που καλό είναι να δεις και εσύ. Γιατί κανείς ωφείλει να έχει σφαιρική γνώση να το παίζει ξερόλας στα μπαράκια. Και γιατί θα γελάσεις, χεχε, επίσης...

Καταρχήν σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις αυτό το σποτάκι άρεσε περισσότερο από όλα στο απλό κοινό, τον μέσο άθρωπα, ok λογικό, όπου παίζουν σκυλιά γίνεται χαμός, εγώ όταν βγαίνω με κουτάβι λαμπραντόρ για καμάκι γίνεται γκομενοθύελλα:


αυτή ήταν η δεύτερη πιο επιτυχημένη, ναι, ναι, έχει ΚΑΙ αυτή σκυλί, έλεος


αλλά από όλες τις διαφημίσεις της Ντορήτοζ, ΑΥΤΗ είναι που εμένα με έστειλε αδιάβαστο, εμ όταν δεν έχεις τι να πεις για το προϊόν σου (πως να διαφημίσεις ένα εντελώς τεχνητό αρτηφήσηαλ σνάκ χωρίς κανένα λόγο να το φας) κάνεις διαφημίσεις που το καγκουρεύουν και βγαίνεις κερδισμένος, τέλεια:


και η τρίτη πιο αρεστή ήταν αυτή, λάτρεψααααααα (κοίτα το ύφος της μάνας όταν του δίνει το σαντουήτς, αχαχααχαχαχα):


και να μερικές ακόμα που τις βρήκα ωραίες - ή και εντελώς χάλια και ήθελα να το μοιραστούμε

εδώ είναι ο Ozzy μαζί με τον Justin Bieber σε διαφήμιση για μαγαζί ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών (πληζ μην κάνεις σύγκριση με τις διαφημίσεις για τις δικές μας αλυσίδες ηλεκτρικών, δεν έχομε λεφτά για αντικαταθλιπτικά, έχομε κρίση):


θυμάσαι κάτι μαύρα πράγματα στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου σου που λέγονται λάστιχα και που κανονικά είναι φοβερά βαρετά; κοιτά εδώ πως γίνονται γίνονται ΤΕΛΕΙΑ αφορμή διαφήμισης:

(και ναι, μου έχει συμβεί... να πατήσω ρηπλάη ωλλ, σητ)

εδώ η Groupon πήγε να το παίξει μάγκας και trendy κυνικός, αλλά δεν τους βγήκε καθόλου, ντρόπ ον γιου, δεν φτάνει που είστε φτηνιάρηδες και ζητιάνοι της έκπτωσης, είστε και γαϊδούρια, ουστ, ποτέ των ποτών δεν θα γίνω μέλος, τέλος


η snickers βρήκε έναν ευφάνταστο, αν και λίγο παλιακό τρόπο να μας πει ότι όταν πεινάμε γινόμαστε γκρινιάρηδες, τρου τρου, ok μια χαρά διαφήμιση, δείγμα ενός τρόπου διαφήμισης που ψιλοπεθαίνει πια!


Την KIA την βρίσκω λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο υπερβολική, λίγο, αλλά αν μη τι άλλο προσφέρει θέαμα....


ok, και η Chevrolet είναι λίγο υπεροβολική, αλλά εδώ η υπερβολή μου αρέσει, έσκασα χαμόγελο. Χριστέ μου να το είχα αυτό το πιτσιφρίκι παιδί, ορφανοτροφείο θα το είχα δώσει, τέλος, μαντήλια θα πούλαγε Μεσογείων και γουατέβερ γωνία - αλλά η διαφήμιση τέλεια:


και κοίτα εδώ πως η Chevrolet (ξανά μανά) βάζει το αγαπημένο σου Facebook (ξεκόλλα κάποια στιγμή, μπαδεγουέη,προ εγώ έσβησα προφήλ και βρήκα την υγεία μου, άσε που είναι και τόσο 2009....) στο σποτάκι, χεχεχε, τσίζη λίγο αλλά έξυπνο, δεν μπορείς να πεις:


εδώ τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να θαυμάσω ή να ξεράσω... η Chrysler αποφασίζει να μιλήσει για τον Ασπρόπυργο της Αμερικής, το Ντητράητ, και χρησιμοποιεί τον Eminem ο οποίος είναι σούπερ αντιπαθητικός αζ γιούζουαλ... αλλά το slogan Imported From Detroit είναι το καλλίτερο έβα, όρ χουάτ;


ουφ, μου ήρθε ένα αναγούλο, χρειάζομαι κάτι αηδιαστικό να συνέλθω σταδιακά χεχεχεχε α να 'το αυτό θα με συνεφέρει:


αυτά και για φετός, για πες, εσένα ποια από όλες σου άρεσε περισσότερο;

ps - θυμάσαι που σου έλεγα για μία διαφήμιση με πρόβατα που μου την είχε σπάσει μπγηγκ τάημ; μλκ, δεν άρεσε σε κανέναν τελικά, yey! διότι guess what man, sheeps are NOT boring, τέλος

Saturday, February 05, 2011

υπέροχο Παρασκευόβραδο

Βασικά, η βραδιά χθες έπρεπε να το καταλάβω ότι θα πάει καλά, αφού ξεκίνησε με φοβερή δήλωση καθυσηχασμού που ακόμα θυμάμαι και γελάνε τα μουστάκια μου.

έχω μόλις συναντηθεί με την Μ. στο θέατρο όπου θα βλέπαμε το Fool For Love. Επειδή με έχει ειδοποιήσει μόλις μία ώρα πριν για το διαθέσιμο εισιτήριο, έχω πάει να την συναντήσω με τα σούπερ πρόχειρα ρούχα που φορούσα στο γυμναστήριο, όπου και ήμουν όταν με πήρε τηλέφωνο.

Κρίνω σκόπιμο λοιπόν να της πω "αχ ρε συ Μ. σόρη που είμαι έτσι ντυμένος αλλά ήμουν γυμναστήριο όταν με πήρες και δεν πρόλαβα να πάω σπίτι να αλλάξω, ήλθα κατευθείαν, μα κοίτα, κοίτα, φακ, όλοι είναι τέλεια ντυμένοι και εγώ σαν το λέτσο!!! λυγμ"

και μου απαντά εκείνη, με απόλυτη ψυχραιμία "α μην ανησυχείς αν δω κανέναν να σε θέλει για σεξάκι θα του πω ότι κανονικά ντύνεσαι πολύ καλλίτερα και απλά τώρα στο είπα τελευταία στιγμή να συναντηθούμε και γι αυτό είσαι άντυτος"

κόλλησα για 5 σέξ (secs) και μετά ξεράθηκα στο γέλιο, και ησύχασα διότι ΟΝΤΩΣ θα πήγαινε να το κάνει, χοχοχοχο.

Όπως προείπα, είδαμε στο θέατρο το Fool For Love, ένα έργο του Sam Shepard, πολύ, πολύ αμερικάνικο. Έχει γίνει και ταινία από το Altman, με τον ίδιο τον Shepard να παίζει και δίπλα του την Kim Basinger. Στην παράσταση που είδα χθες παίζουν ο Άλκης Κούρκουλος και η Χριστίνα Αλεξανιάν το βασικό ζευγάρι.

Γουέλ, είναι μία καλή παράσταση, οι ηθοποιοί παίζουν πολύ καλά, μου αρέσει πολύ εμένα και η Αλεξανιάν, την βρίσκω πολύ όμορφη και έχει και χημεία με τον Κούρκουλο, η σκηνοθεσία σούπερ ευρηματική από σκηνοθέτη που πρέπει να είναι 22 χρονώ, μία χαρά, όλα καλά. Όμως το έργο είναι μεγάλη αμερικανιά, με την έννοια ρε παιδί μου ότι όλο αυτό το ομολογουμένως συνταρακτικό που περιγράφει αφ ενός δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και αφ ετέρου... ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που έχει, η κωδικοποίησή του είναι πολύ αμερικάνικη.

Γιατί δεν διαλέγουν πιο ελληνικά έργα οι θιασάρχες; Γιατί δεν γράφονται πιο ελληνικά έργα; χμφ χμφ χμφ χμφ...

παρόλα αυτά, μην με παρεξηγείς, εγώ πέρασα πολύ ωραία στην παράσταση και μετά που πήγαμε με την Μ. στα παρασκήνια έδωσα συγχαρητήρια στους ηθοποιούς και τα εννοούσα ολόκαρδα. Επίσης, έχω να πω ότι από τους ηθοποιούς του έργου έχω δει τους 3 στην τηλεόραση και χμφ χμφ χμφ παίζουν καλύτερα επί σκηνής παρά επί κουτιού, άκου τώρα.


Α να πω επίσης ότι είχε πολύ κόσμο το θέατρο, που φαινόταν να περνά καλά, μη κοιτάς εμένα που θα βρω κάτι κακω να πω και για τα σκώτια μου ("πόλυ σπλάχνα ρε παιδί μου τα σκώτια, δεν ξέρω, πολύ αμερικανιά" ας πούμε) οι άλλοι θεατές μάλλον καθόλου δεν είχαν πρόβλημα να ταυτιστούν με αυτά που βλέπαν - σε ένα βαθμό τουλάχιστον, ελπίζω να μην ταυτίστηκαν 100% γιατί δεν θα τα πάμε καλά, δεν θα τα πάμε καθόλου καλά, θα καταλάβεις τι εννοώ όταν πας... χμφ χμφ χμφ

Αφού λοιπόν είπαμε τα δέοντα στους συντελεστές της παράστασης και λοιπά και λοιπά, είπαμε με την Μ να πάμε να πιούμε ένα ποτό στην πλατεία Μαβίλη στο MG που αν έχεις τον θεό σου και το πιστεύεις δεν είχα ξαναπάει και επίσης, δεν το ήξερα καν.

Θα πίναμε ένα ποτό λοιπόν.... ένα. Ένα. Ένα... ναι, Ok!

γιατί τελικά περνάγαμε τόσο ωραία και τόσο δεν θέλαμε να φύγουμε και να σταματήσουμε να μιλάμε που νομίζω στο τέλος της βραδιάς είχαμε κερδίσει ετήσια συνδρομή στους ΑΑ, τόσα πολλά ήπιαμε... μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε μιλάγαμε, μας μιλάγανε και διάφοροι άλλοι που θέλανε να πούμε στην Μ. πόσο τους αρέσει να την διαβάζουν και πόσο τους ανησύχησε με την τελευταία της στήλη, είδαμε και γνωστούς, χαζέψαμε και γκομενάκια, κάναμε και ανάκριση τρίτου βαθμού τον μπάρμπαν (ποιανού είσαι εσύ, πούθε κρατά η σκούφια σου κλπ κλπ κλπ διακριτικά), κάναμε πιο κει τα σκαμπά μας για να χωρέσει και άλλος ένας στην διπλανή παρέα, φάγαμε τρεις τόνους τσιπς, και γενικά τι άλλο θέλει ο άθρωπας για να είναι ευτυχής;

Κουβέντα, χαλάρωση (έστω και αν την φέρνει το ποτό) και φιλία. α, και 12 πόντους επιπλέον από μένα διότι το όλο πράγμα ήταν εντελώς αναπάντεχο - απλά με πήρε τηλέφωνο η Μ. να μου πει "σόρη μωρέ για το ότι στο λέω τελευταία στιγμή αλλά μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και συγγνώμη που στο λέω 1 ώρα πριν"

τι σόρη χριστιανή μου, μου έφτιαξες την διάθεση για ένα μήνα χεχεχε (καλά, καλά κράτα τα άλογά σου φίλε...)

πάρε και φωτό της αφίσας του Fool For Love στο θέατρο Κάππα παίζεται, να πας, ο Shepard είναι παντρεμένος με την Jessica Lang θεά ορ χουότ; και μόνο γι αυτό του αξίζει ένα γιου γκό μπόη

Thursday, February 03, 2011

Ταξίδι στο Κάιρο

Πάει ενάμισης χρόνος που ταξίδεψα στο Κάιρο, τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα.

Η λέξη εντυπωσιάστηκα είναι λίγη για να περιγράψει πόσο.... εντυπωσιάστηκα. Νομίζω είναι από τα πιο μαγικά ταξίδια που έχω κάνει ποτέ... γίνεται, δε, ακόμα περισσότερο εντυπωσιακό το ταξίδι μου αυτό, διότι όπως δείχουν τα πράγματα, το Κάιρο θα είναι μία αλλιώτικη πόλη πολύ σύντομα. και δεν θα μπορούμε πια να την δούμε όπως την είδα εγώ τότε

Ας είναι... να μερικές φωτογραφίες από την Νικήτρια Πόλη, Ελ Καχίρα!

Τι πόλη και αυτή! Παράδοξη, σαν ένα κουτάκι με το λογότυπο Pepsi, όπου το όνομα του αναψυκτικού είναι γραμμένο στα αραβικά...

δωμάτια ξενοδοχείων σε πρωτεύουσες. θα μπορούσα να ζω μόνιμα σε δωμάτια ξενοδοχείων - και απλά να έχω ένα σπίτι όπου θα βρίσκονται τα πράγματα μου και τα βιβλία μου στο οποίο θα πηγαίνω κάθε λίγες μέρες για να πάρω ένα βιβλίο, κάποια ρούχα. Και μετά θα επέστρεφα στην απρόσωπη προστασία του ξενοδοχείου.

κάποια δωμάτια είναι λιγότερο άνετα από κάποια άλλα.

ένα θολό μικρό μέγαρο, φαίνεται από το παράθυρο του δωματίου. δεν έμαθα ποτέ τι ήταν, μπορεί να μην είναι και τίποτε σημαντικό

την προτιμάς νύχτα αυτήν την θέα...

ή μήπως την προτιμάς μέρα;

να το πάλι το θολό μικρό μέγαρο, πιο καθαρό, και μπροστά του η πλατεία.

σε όλες τις αραβικές ισλαμικές χώρες, σε όλα τα δωμάτια ξενοδοχείων, υπάρχει ένα αυτοκόλλητο πάνω στο κομοδίνο που σου δείχνει προς τα που πέφτει η Μέκκα ώστε να ξέρεις προς τα που να γονατίσεις και να προσευχηθείς. Η προσευχή πρέπει να γίνει σωστά

ακόμα και εκεί, στην τόσο διαφορετική κουλτούρα η πολυεθνική βρίσκεται πάνω από κάθε τι

φυλάκιο με ωραίο μωσαϊκό - κάποια άλλη στιγμή που πέρασα υπήρχε και φρουρός, ένας αγριωπός μουστακαλής, που έκανε μεγάλη αντίθεση με το μπλεδάκι ψηφιδωτό

θα τον εκρύψουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι, θα τον εκρύψουμε τον ήλιο σίγουρα ναι

όλα τα αεροδρόμια, παντού, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερος, είτε στον τρίτο κόσμος, την ίδια αίσθηση δίνουν. "πολύ κακό για το τίποτε"

το καφέ της ερήμου βάφει ακόμα και τα κτίρια - εμ πως. την νικά κανείς την έρημο;

ένα κάποιο ξενοδοχείο - σε τι φάση να είναι αυτές τις ταραγμένες μέρες;

το ποτάμι είναι τεράστιο. κυλούσε την εποχή της παντοδυναμίας των Φαραώ, κυλούσε επί των επιγόνων του Μεγαλέξανδρου, κυλούσε επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κυλούσε επί Οθωμανών... Θα συνεχίσει να κυλά και όταν η Αυτοκρατορία του Δυτικού Κόσμου χαθεί και αυτή με την σειρά της στην Ιστορία...

εκατομμύρια πουκάμισα, σε εκατομμύρια καρέκλες σε εκατομμύρια δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο...

η είσοδος προς τις πυραμίδες της Γίζας

η πλάτη της Σφίγγας και λίγες εκατοντάδες μέτρα μπροστά της η πόλη, το Κάιρο. Χαοτική πόλη, ακόμα και τότε που επικρατούσε "τάξη'. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χαοτική θα είναι τώρα....

3 σποτάκια που ΘΑ παιχτούν στο Super Bowl αυτήν την Κυριακή, στην Αμερική

για ένα αυτοκίνητο, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η προκατάλειψη με τα πρόβατα. ΦΑΚ ΓΙΟΥ ΡΕ!!!!
(μαλάκες ε μαλάκες)

το Groupon ξεκινά πολύ πολύ πολύ τσίζικα αλλά καταλήγει... ση φορ γιασέλφ χμφ χμφ χμφ χμφ
(γέλασα πολύ)

και να το ένα από τα δύο σποτάκια του επίσημου πιοτού της ανθρωπότητας, της Κοκακόλας:
(ντάξει, δεν τρελάθηκα, πόσο πια; αναψυκτικό είσαι, χαλάρωσε, όχι ο ΟΗΕ)

{τι είπες εσύ εκεί πίσω; δεν ξέρεις τι είναι το Super Bowl? κλικ εδώ]

Πρόβατο και google

(not me, άλλο πρόβατο):

είναι διαφήμιση για το auto-correction του google. κάνε κλικ να διαβάσεις τι λέει κάτω δεξιά.

(μπαδεγουέη, είναι διαφήμιση τούρκικης διαφημιστικής, από την Πόλη)

Όλεςοι εφαρμογές στην ζωή μας.... σε μία διαφήμιση



Nice, eh?