Tuesday, October 30, 2007

Αλήθεια, πως λέγεται ο μαλάκας στα Ρώσικα;

Την προηγούμενη βδομάδα, μεσημεράκι, βρέθηκα επιστρέφοντας από μία δουλειά στην πλατεία Κουμουνδούρου να ανεβαίνω την οδό Αγίου Κωνσταντίνου προς την Ομόνοια.

Δεν ήμουν πολύ βιαστικός, πήγαινα με το πάσο μου χαζεύοντας γύρω και έτσι πρόσεξα ένα μαγαζί που δεν είχα ξαναδεί, ήταν ψιλοχωμένο βλέπεις σε μία σκοτεινή γωνία, ένα ρώσικο κουλτουρομάγαζο.

Είναι από αυτά τα μαγαζιά που απευθύνονται στους οικονομικούς μετανάστες και πουλάνε ρώσικα βιβλία, περιοδικά, dvd, cd και άλλα τέτοια.

Δεν ξέρω αγαπημένε sexy viewer αν το θυμάσαι (μπορεί καν να μην στο έχω πει) αλλά μιλάω Ρώσικα. Από το 1995 μέχρι το 1997 έκανα εντατικά μαθήματα, μάλιστα πέρασα και ενάμιση μήνα πρακτικής εξάσκησης στην Μόσχα αδελφές μου στην Μόσχα, το καλοκαίρι του 96 (εκεί με βρήκε το νέο του θανάτου της Αλίκης… άσχετο, i know αλλά whatever).

Μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο παρά κάτι χρόνων πήρα το αντίστοιχο του Lower και μάλιστα με άριστα (κλαπ κλαπ κλαπ χειροκροτ ενθουσιαζμ χειροκροτ ενθουσιάζμ). Οι ξένες γλώσσες είναι το μεγάλο μου τάλαντο – μάλλον είναι πολύ ανεπτυγμένο το αντίστοιχο τμήμα στον εγκέφαλό μου, (όπως επίσης σούπερ ανεπτυγμένο είναι και το τμήμα που ελέγχει την τέχνη και την τεχνική του sex, να σημειωθεί στα πρακτικά παρακαλώ).

Ας γυρίσουμε όμως στο θέμα μας.

Τα ρώσικα είναι μία γλώσσα που σε αντίθεση με τα Αγγλικά είναι πρακτικά αδύνατον να την εξασκήσεις. Αν τα Αγγλικά είναι παντού γύρω μας, τα Ρώσικα δεν είναι πουθενά. Μάλιστα στα τέλη των 90s που ακόμα δεν είχε σκάσει στην Ελλάδα το κύμα των μεταναστών και που το Internet νομίζαμε ότι ήταν το όνομα του πρώτου ξαδέλφου του R2d2, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσω την γλώσσα οπουδήποτε αλλού πέρα από τα μαθήματα.

Αυτό είναι πολύ σπαστικό για έναν άνθρωπο που λατρεύει να βιώνει άλλες λέξεις, άλλους τονισμούς, άλλες συντάξεις στο λόγο – όλα αυτά δηλαδή που σου προσφέρει η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας.

Σήμερα βέβαια έχουμε 2007. Τα ρώσικα είναι η τρίτη νομίζω πιο διαδεδομένη γλώσσα στο γουγουγου (μέχρι και τις ρώσικες σελίδες του BBC έχω την δυνατότητα να δω από το κινητό μου!), στα περίπτερα της Αθήνας βρίσκεις τα μεγαλύτερα Ρώσικα περιοδικά… άσε που στο δεύτερο ταξίδι στην αγαπημένη μου χώρα το 2005 αγόρασα τόνους DVD και βιβλίων και cd. Για να μην σου πω για το πόσο εύκολο είναι να κατεβάσω όλη την Ρώσικη μουσική του κόσμου.

Παρόλα αυτά, έχοντας το κατοχικό σύνδρομο του στερημένου από ρώσικη κουλτούρα για κάμποσα χρόνια, δεν κατάφερα να αντισταθώ στην τάση να μπω και να εξερευνήσω το Ρώσικο κουλτουρομάγαζο που ανακάλυψα ξαφνικά στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Δεν είχε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα… μέχρι που πίσω από μία γωνία… ΑΧΑ! ανακαλύπτω τρελό κελεπούρι: Παλιά τεύχη, 3 -4 μήνες πριν, της Ρώσικης έκδοσης πολύ γνωστών περιοδικών, που επειδή είχαν ξεμείνει τα πουλούσαν αντί για 9-10 ευρώ που είναι η κανονική τους τιμή, μόνο 2,95!

Super, σκέφτηκα και άρχισα να ψάχνω τι θα πάρω. Το να διαβάζεις lifestyle περιοδικά είναι από τους καλύτερους τρόπους εξάσκησης μιας ξένης γλώσσας γιατί η γλώσσα τους είναι πολύ τωρινός και λαϊκός, είναι αυτή που μιλιέται ΤΩΡΑ!. Super!

Διαλέγω δύο περιοδικά και πηγαίνω προς το ταμείο… όπου φτάνω μέσα στον ενθουσιασμό και ακουμπάω τα περιοδικά με όρεξη και χαρωπά στον πάγκο λέγοντας, σε τέλεια γραμματικά αλλά χάλια σε προφορά ρώσικα, στην νέα κυρία που βρισκόταν εκεί:

Υπέροχα! …με αυτά, θα κάνω ΠΟΛΥ εξάσκηση!!!

Περιμένω λοιπόν η κυρία στο ταμείο να σκεφτεί από μέσα της: «τι παλληκάρι, τι λεβέντης δίμετρος, στιβαρός που πιάνει την πέτρα και την κάνει τυρί φιλαδέλφεια, μπράβο του που είναι Έλληνας και μαθαίνει την γλώσσα μου και μούμπλε μούμπλε και επενδύει στην γνώση και ξανά μούμπλε μούμπλε γιατί όλοι οι λαοί στη γης αν επικοινωνούμε μπορούμε να ζήσουμε με ειρήνη σε οικολογικά σπίτια και να ακούμε παλιά κομμάτια του Τουρνά και να φοράμε φλοράλ κοστούμια και μπράβο του και κλαπ κλαπ»…

…περιμένω το λοιπόν, εγώ η μανιπιουλέητηβ ψωνάρα, να πάρω το όλο έγκριση και επικρότηση χαμόγελο της αξαιγάπητης Ρωσίδας...

και παίρνω ένα αρχίδι!

Την βλέπω να κοκκινίζει, μετά να γίνεται μωβ, μετά να γουρλώνει το μάτι, μετά να πνίγει ένα βογκητό, μετά να ταρακουνάει και λίγο σπασμωδικά το κεφάλι.

και πριν προλάβω να απορήσω ολοκληρωτικά, διαπιστώνω...

...ότι το πάνω πάνω από τα δύο περιοδικά που έχω ακουμπήσει στον πάγκο της, αυτό που βλέπει πρώτη μούρη στο καβούρι καθώς της δηλώνω χαρωπά ότι μαζί του θα κάνω ΠΟΛΥ, επαναλαμβάνω ΠΟΛΥ εξάσκηση, είναι…


…είναι….



…είναι….

ΌΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΔΕΝ είναι δυνατόν να συμβαίνουν σε μένα όλα αυτά….

ΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ



…είναι η ρώσικη έκδοση του Playboy.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Όλεθρος.

Φυσικά, η κυρία δεν είπε στον μαλάκα που όχι μόνο την παίζει με τις ώρες αλλά υπερηφανεύεται κιόλας γι αυτό (εμένα that is...) ούτε κουβέντα! Πόσο μάλλον να με επικροτήσει.

Και είμαι σίγουρος ότι είχε το αμόνι των Looney Tunes εύκαιρο κάτω από τον πάγκο να μου το πετάξει στην κεφάλα αν τόλμαγα να της χαμογελάσω, εγώ ο ανώμαλος.

Που φυσικά δεν είχα καμία πρόσθεση αλλά λέμε τώρα…

Ντάξει, μόνο εγώ θα μπορούσα να βρεθώ σε κατάσταση όπου αν και gay να υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο Ρωσίδα που να πιστεύει για μένα ότι είμαι τρελό ανωμάλι που όλη μέρα την παίζει με τσόντες! μόνο εγώ! ΜΟΝΟ ΕΓΩ ακόμα και όταν νομίζουν ότι είμαι στρεητόνη το νομίζουν με ξεφτυλισμένο τρόπο. ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

σου είπα ότι όλη η ευρύτερη περιοχή ομονοίας είναι απαγορευμένη ζώνη πια για μένα; ότι δεν θα ξαναπεράσω ποτέ;

(ο μαλάκας στα ρώσικα είναι Дрочила, ντροτσήλα!)

Monday, October 29, 2007

Ζώδια Λώρας Έμιλυ 29 Οκτωβρίου με 12 Νοέμβρη

Μπαίνει σιγά και αθόρυβα ο χειμώνας και μαζί χρειάζεται να εξοικειωθούμε με μια νέα ψυχολογία για να ανταπεξέλθουμε στην ζωή όλο και περισσότερο μέσα στο σπίτι. Οι λέξεις ύπαιθρος και καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τέτοιο τρόπο που η ζωή είναι γλυκιά και ρέει εύκολα, κάτω από το αδιάκοπο φως του ηλίου και με την συνεχή επαφή με την θάλασσα που δεν γίνεται παρά να νιώθουμε πληρότητα και ένα με την φύση. Το καλοκαίρι ακόμα και να μην ερωτευτούμε όπως λέει ο φίλος μου καθηγητής φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η θάλασσα από μόνη της λειτουργεί ερωτικότατα επάνω μας. Ερωτοθεραπεία μου έλεγε, καθώς κολυμπούσαμε μαζί κάποια χρόνια πριν στον τόπο του Αριστοτέλη, την Χαλκιδική. Τον χειμώνα όμως πως θα τα βγάλουμε πέρα? Πως θα κουκουλώσουμε τις μελαγχολίες μας και τα blues όπως λέει ο τραγουδιστής, όποτε αυτά ξεπροβάλλουν? Κι εδώ θα ξανααναφερθώ σε κάτι όχι καινούργιο (κάτι μας είπες… θα πείτε μερικοί από σας) που είναι η δύναμη των σχέσεων.

Η οικειότητα και τα εγκάρδια συναισθήματα που τρέφουμε προς κάποιους ανθρώπους είναι ένα πολύ σημαντικό κλειδί για την ψυχοσωματική μας υγεία και για την αίσθηση πληρότητας και ευτυχίας σε αυτή τη γη που ζούμε. Τι εννοώ όταν μιλώ για οικειότητα? Υπάρχει συναισθηματική οικειότητα, πνευματική οικειότητα και σωματική οικειότητα.

Σωματική οικειότητα έρχεται μέσα από τα αγγίγματα με τον άλλον και την αγκαλιά αλλά και μέσα από μια δυνατή αμοιβαίας ικανοποίησης σεξουαλική σχέση. Όχι δεν θέλω να ακούγομαι σαν επεξήγηση κεφαλαίου εγκυκλοπαίδιας γι’ αυτό το θέμα, απλά σ΄αυτό το κείμενο θα’ θελα να προσεγγίσω σημαντική διάσταση της έννοιας της σχέσης στην ζωή μας. Όταν μια σεξουαλική-ερωτική σχέση φέρνει πληρότητα και ικανοποίηση και στους δύο τότε λειτουργεί ταυτόχρονα θεραπευτικά σε πολλά επίπεδα της ύπαρξής μας. Με τρόπο πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο μπορούμε να φανταστούμε.

Η συναισθηματική σχέση και συναισθηματική οικειότητα είναι το να μπορούμε ελεύθερα και αβίαστα να μοιραστούμε τις όποιες σκέψεις μας και συναισθήματα με τον αγαπημένο μας ή και με τον φίλο μας. Το να είμαστε ανοιχτοί μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού φέρνει τέτοια συναισθήματα ασφάλειας και θαλπωρής που είναι σίγουρα ένα μεγάλο χάδι στην ψυχή μας. Είναι μέγας πλούτος να ανταλλάσσουμε ελεύθερα και χωρίς ίχνος ντροπής και δισταγμού τις ιδέες μας, τα συμπεράσματά μας και τις αγωνίες μας με φίλους και αγαπημένους μας. Αλλά εδώ δυστυχώς πολλοί διακατέχονται από φόβο απόρριψης ή φόβο εγκατάλειψης ή και φόβο μπας και πληγωθούν (τι εγωισμός!) και δεν ανοίγονται στους κοντινούς τους και πολλοί άλλοι παθαίνουν εξάρτηση και ταυτίζουν την δική τους ταυτότητα με εκείνη του ανθρώπου που διαλέξανε να αγκιστρωθούνε. Να κάποιες παγίδες για μια ισορροπημένη και λειτουργική συναισθηματική σχέση μεταξύ φίλων και αγαπητικών. Μόνο όταν πραγματικά αγαπούμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας και νιώθουμε δυνατοί στην δική μας ύπαρξη μπορούμε και να χτίσουμε όμορφες συντροφικές και ισότιμες σχέσεις με εκείνους που θα διαλέξουμε για συνοδοιπόρους στην ζωή. Και τότε ο «συνοδοιπόρος» και αληθινός φίλος μας εμπνέει, μας υποστηρίζει, μας προστατεύει, μας ενθαρρύνει και είναι έμπιστος ως προς τις αποφάσεις και επιλογές μας.

Η πνευματική σχέση που μπορούμε να έχουμε είτε με έναν άνθρωπο είτε με μια πνευματική πηγή ή με το περιβάλλον μας, εξαλείφει την έννοια της μοναξιάς στην ζωή μας. Άλλο η μοναχικότητα άλλο η μοναξιά. Πολλοί έχουν διαλέξει έναν μοναχικό βίο αλλά νιώθουν απόλυτα πλήρεις (βλέπε μοναχούς, γιόγκις κα). Μοναξιά είναι ένα αίσθημα βασανισμού και απόγνωσης επειδή δεν θέλουμε να συμφιλιωθούμε με αυτό που αποκαλούμε άγνωστο και μη οικείο. Μεγαλύτερη πνευματικότητα έρχεται όταν έχουμε ταύτιση με μια πνευματική ή θρησκευτική έννοια ή οντότητα και σύστημα αξιών πράγμα που μειώνει τον φόβο και τον πόνο και μεγαλώνει την καθαρότητα του νου και την συμπόνοια. Όποτε νιώθουμε πνευματικό συντονισμό και γαλήνη του νου μεγαλώνει και η ικανότητα μας για συναισθηματική και σωματική οικειότητα. Η πνευματικότητα στην οποία αναφέρομαι δεν έρχεται έτσι ξαφνικά, εξ’ ουρανού, αλλά προϋποθέτει καθημερινή πειθαρχημένης μορφής άσκηση μέσα από προσευχή, διαλογισμό, επαφή με τη φύση και ολοένα και πιο συχνή απόδραση από τα ανούσια της κοινωνίας.

Τέλεια σχέση με τον άνθρωπο που διαλέγουμε να προσφέρουμε την καρδιά μας αποκαλώ εκείνη που συνδυάζει την πνευματική, την σεξουαλική και την συναισθηματική σχέση μαζί. Αλλά η απόκτηση φίλων που μπορούμε να μοιραστούμε συναισθήματά μας και η ταύτισή μας με κάποια ανώτερα πνευματικά ιδανικά είναι σημαντικοί παράγοντες για την ευτυχία και την ψυχική μας ισορροπία. Στέλνω ευχή στον εαυτό μου και σε εσάς, αυτός ο χειμώνας να κυλήσει κατά τέτοιον τρόπο που να μεγαλώσει την συνειδητότητά μας και την αυτογνωσία μας και να μας κάνει να πάρουμε ισορροπημένες επιλογές ταιριαστές με την ξεχωριστή ψυχοσύνθεση και με την βαθύτερη ποιότητά μας. ΚΡΙΟΙ: Στις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει σε κανονική φορά και έτσι ότι καθυστερήσεις είχατε θα ξεκαθαριστούν μέσα στον Νοέμβριο. Εσείς οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο, μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου θα ξανασυναντήσετε ανθρώπους του παρελθόντος και θα επαναπροσεγγίσετε ζητήματα και θέματα που είχατε από καιρό αφήσει σε εκκρεμότητα. Εσείς οι Κριοί ιδιαίτερα του πρώτου δεκαημέρου είστε ακόμα σε ανήσυχη φάση, οι διαπληκτισμοί και εκνευρισμοί με τους γύρω σας είναι αρκετά συχνοί και η ανυπομονησία δεν σας αφήνει να δείτε καθαρά την κατάσταση γύρω σας. Ψυχραιμία και τώρα και μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και όσο γίνεται κομμένος αυτός ο ανταγωνισμός σας να προσπαθείτε συνεχώς να αποδείξετε κάτι που έτσι κι αλλιώς αν είναι να φανεί θα φανεί από μόνο του. Ναι το ένστικτό σας είναι ισχυρό, το έχουμε πει και το έχουμε αναγνωρίσει αλλά επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας και ούτε να τα βάζετε συνέχεια με την οικογένεια σας αλλά και ούτε να αφήνετε θέματα σπιτιού να σας καταλαμβάνουν τόσο. Θα έλεγα καλό θα ήταν αυτόν τον καιρό να έχετε μεγαλύτερη συμπόνοια και να αφουγκράζεστε τις ευαισθησίες των κοντινών σας. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό, απέναντί σας και αυτό θα σας φέρει την ανάγκη για καλύτερες και ειρηνικότερες σχέσεις. Η νέα σελήνη στον Σκορπιό στις 9 Νοεμβρίου από την μια αυξάνει το κουράγιό σας και την τολμηρή σας διάθεση και από την άλλη θολώνει τον τρόπο που βλέπετε κάποια οικονομικά ζητήματα που αφορούν τρίτους. Κάντε καλό έλεγχο των οικονομικών σας γιατί μπαίνετε σε νέο κύκλο οικονομικών ζητημάτων.

ΤΑΥΡΟΙ: Η πανσέληνος στις 25 Οκτωβρίου μπορεί να σας έφερε κάποια θεματάκια που αφορούν είτε τα οικονομικά σας είτε εκπλήξεις σε θέματα σχέσεών σας. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όσο δύσκολο και να είναι για σας να δείτε τα θέματα σας καθαρά, καλό είναι να διευρύνετε το δυναμικό σας και να αγκαλιάσετε νέες εμπειρίες που θα έρθουν στην ζωή σας. Εξακολουθεί να είναι και η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ήλιο σας και αυτό φέρνει απολαύσεις και ρομαντικές ευκαιρίες στο προσκήνιο. Οι σχέσεις σας θα εξακολουθήσουν να σας απασχολούν και για το μεγαλύτερο διάστημα του Νοεμβρίου. Τα καλά νέα είναι ότι από τις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής θα σταματήσει την ανάδρομη πορεία του και έτσι πολλές από τις υποθέσεις σας και τις εκκρεμότητές σας θα ξαναπάρουν τον ρυθμό τους. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη θα μπει στον Ζυγό και αυτό καλεί να υιοθετήσετε πιο διπλωματικούς τρόπους στον χώρο εργασίας σας. Γύρω στις 4 με 5 Νοεμβρίου είστε σε φόρμα αλλά διακατέχεστε από ιδιαίτερα συναισθήματα κτητικότητας, αμφιβολίας ίσως και ζήλειας γι’ αυτό καλό θα ήταν να επαναπροσδιορίσετε τις επιθυμίες σας και κάποιες από τις προτεραιότητές σας. Μην διστάσετε να δείτε απογυμνωμένες κάποιες σκοτεινές σας ανασφάλειες γιατί θα μπορέσετε μετά να αποτινάξετε το δυσλειτουργικό πιο εύκολα. Στις 9 Νοεμβρίου έχουμε νέα σελήνη στον Σκορπιό και στις 11 έχουμε τον Ερμή στον Σκορπιό. Αυτό θα επηρεάσει συζητήσεις με συνεργάτες και με κοντινούς σας κάπου θα ανακαλύψετε στον εαυτό σας διεκδικητικότητα, ζήλεια ή πίεση για αλλαγή ή για μεγαλύτερη δέσμευση. Αποδεσμευτείτε από αυτό που αποκαλείτε συναισθηματική ασφάλεια και σεβαστείτε την ελευθερία του άλλου. Και πάνω από όλα με τόλμη κάντε την απαραίτητη εκείνη βουτιά στην απόλυτη ειλικρίνεια των συναισθημάτων σας. Γύρω στις 11 με 12 Νοεμβρίου συμπεριφερθείτε με ευγένεια και συμπόνοια προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Ερμής εξακολουθεί να είναι ανάδρομος μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Αυτό σας φέρνει μνήμες απ’ το παρελθόν, επαφές με ανθρώπους που είχατε καιρό να δείτε και ανάγκη για ησυχία και απομόνωση. Από τις 2 Νοεμβρίου κι έπειτα, ιδέες και οι πληροφορίες έρχονται γρηγορότερα σ’ εσάς και με πιο συντονισμένη μορφή. Γίνεστε πιο παραγωγικοί και νιώθετε πιο ευχάριστα στις παρέες σας. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό καλυτερεύει η αυτοπεποίθησή σας και έχετε μεγαλύτερες ευκαιρίες για ρομάντζα και ειδύλλια. Επίσης καθ’ όλη την διάρκεια που η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Ζυγό είστε πολύ πιο καλλιτεχνικοί, τα ταλέντα σας ακμάζουν και εκτός από καινούργιες προοπτικές στον έρωτα σας δίνεται η ευκαιρία να αναζωπυρώσετε το πάθος σε μια υπάρχουσα σχέση. Η νέα σελήνη στον Σκορπιό στις 9 Νοεμβρίου μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θεματάκια που αφορούν την εργασία σας ή και την καθημερινή σας ρουτίνα και υγεία. Φροντίστε την σωματική σας κατάσταση και να βρίσκετε χρόνο για ξεκούραση και ανανέωση. Ίσως σε κάποια θέματα να νιώσετε μπερδεμένοι ή αβέβαιοι και αυτό ισχύει τις μέρες πριν και μετά την νέα σελήνη. Στις 10 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στον Σκορπιό και αυτό προσανατολίζει τον νου σας σε διεργασίες ουσίας και σε εμβάθυνση των πραγμάτων.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ: Οι τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου είναι μέρες ζωντανές με κοινωνική δραστηριοποίηση και επαφές πιο ασυνήθιστες. Επίσης η φαντασία σας καλά κρατεί γι’ αυτό βρείτε τρόπους να την διοχετεύσετε δημιουργικά. Στις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος και μπορείτε να αρχίσετε να καταστρώνετε σχέδια για τις επόμενες διακοπές ή εξορμήσεις σας με την οικογένεια σας ή με τους φίλους σας. Γύρω στις 4 με 7 Νοεμβρίου σας είναι δύσκολο να κρύψετε τα συναισθήματά σας, ενδέχεται να νιώσετε έντονα σε ρομαντικά ζητήματα γι’ αυτό μην διστάσετε να υποστηρίξετε την θέση σας όσο άβολα και να αισθάνεστε απλά μην μπείτε στον ρόλο του θύματος. Γύρω στις 9 με 10 Νοεμβρίου η νέα σελήνη στον Σκορπιό καθώς και ο Ερμής στον Σκορπιό σας ευαισθητοποιεί σε οτιδήποτε κρυφό που αφορά άλλους ή και τον ίδιο σας τον εαυτό. Μην πνίγεστε στα συναισθήματά σας, μοιραστείτε τα όσο είναι καιρός και μην βιαστείτε να βρείτε άμεσα λύση. Θα χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι να ωριμάσουν οι σκέψεις σας και να είναι πιο έτοιμοι οι ενδιαφερόμενοι για να δεχτούν αυτά που με εμμονή επεξεργάζεστε.
ΛΕΟΝΤΕΣ: Τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου διακατέχεστε από μια τάση για σπατάλες. Αυτό όμως είναι παροδικό και γρήγορα αυτή η τάση αντικαθίσταται από περιέργεια για ανθρώπους και εμπειρίες που δεν έχετε ξανανιώσει. Από τις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει σε ορθή φορά και οι πληροφορίες που λαμβάνετε από δω και μπρος είναι πιο ξεκάθαρες και οι εκκρεμότητές σας μπαίνουν σε δρόμο για να διεκπεραιωθούν. Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου σας προσφέρει καλές ευκαιρίες για εκπαίδευση και συγκρότηση σημαντικών για σας πληροφοριών. Στις 9 Νοεμβρίου η νέα σελήνη στον Σκορπιό είναι δυνατή και σας φέρνει έντονα συναισθήματα, μεγάλη επιθυμία, καχυποψία, ανταγωνιστικότητα. Ενδέχεται να νιώσετε μπερδεμένοι, ψευδαίσθηση ή εξαπάτηση. Παράλληλα όμως σας δίνεται και η ευκαιρία να αναγνωρίσετε ή να συμφιλιωθείτε με το σκοτεινό μέσα σας και να βάλετε πίσω ότι είναι που σας κάνει να νιώθετε επώδυνα. Στις 10 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει στον Σκορπιό και σε συνδυασμό με τον Άρη στον Καρκίνο από τώρα και για τις επόμενες εβδομάδες μπορείτε να κάνετε αλλαγές στον χώρο του σπιτιού οικογένεια και να τολμήσετε να κάνετε συζητήσεις για δύσκολα πολύ προσωπικά ζητήματα που άλλοτε δεν θα αγγίζατε εύκολα.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ: Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη είναι πάνω σας και αυτό σας δίνει μεγάλη γοητεία, ερωτισμό, διάθεση για απολαύσεις και για ψυχαγωγία και βελτίωση στην αισθητική σας. Η κοινωνική σας ζωή είναι ζωντανή και με ποικιλία. Τώρα είναι λοιπόν η καταλληλότερη εποχή να τολμήσετε ένα καινούργιο στυλ, να κάνετε αλλαγή στην κόμμωσή σας και να προσεγγίσετε άτομα για τα οποία ενδιαφέρεστε φιλικά ή και ερωτικά. Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου που ο Ερμής είναι ανάδρομος ενδέχεται να βιώσετε καθυστερήσεις σε θέματά σας αλλά μετά οι δραστηριότητές σας θα επιταχυνθούν. Γύρω στις 6 Νοεμβρίου η όψη τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα πάθους και ανταγωνιστικότητας με τον σύντροφό σας ή με τον συνεργάτη σας. Το όποιο στρες προκύψει από αυτή την όψη μπορεί να βοηθήσει να προβείτε σε σημαντικές αλλαγές για σας και να κόψετε από δεσμούς του παρελθόντος που σας βασανίζουν και δεν σας προσφέρουν καλό. Η νέα σελήνη στις 9 Νοεμβρίου σε συνδυασμό με την νέα θέση του Ερμή στον Σκορπιό σας βοηθάει να δείτε στην ουσία τους τα πράγματα και να κάνετε τα σχέδιά σας για τον χειμώνα που μας έρχεται.

ΖΥΓΟΙ: Ο Άρης στον Καρκίνο εξακολουθεί να σας επηρεάζει ειδικά εσάς του πρώτου δεκαημέρου και εξακολουθεί να σας φέρνει έντονη κινητικότητα, εκνευρισμό ανυπομονησία και μεγαλύτερες επαγγελματικές ευθύνες. Προς το τέλος Οκτωβρίου ίσως μπείτε σε άσκοπες σπατάλες ή και απραγματοποίητες υποσχέσεις. Οκ τα λάθη ανθρώπινα, απλά αναγνωρίστε τα όριά σας και να γνωρίζετε μέχρι που μπορείτε να τοποθετείστε. Από τις 2 Νοεμβρίου ανοίγει ο δρόμος καλύτερα για αγορές που θέλατε καιρό να πραγματοποιήσετε και για να προωθήσετε αποτελεσματικότερα τις ιδέες σας. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιό σας και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα σας κάνει πολύ γοητευτικούς και θα προσδώσει χαρισματική αύρα επάνω σας. Γι’ αυτό όλη αυτή την περίοδο νταντέψτε όσο το δυνατόν καλύτερα τον εαυτό σας και κάντε χώρο στην ζωή σας για ότι σας δίνει ευχαρίστηση. Μην ξεχνάτε όσο περισσότερο φροντίζετε και ανανεώνετε τον εαυτό σας τόσο μεγαλύτερη επιτυχία έχετε προς τους άλλους! Γύρω στις 5 Νοεμβρίου η όψη τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε καλύτερα ποιο είναι το λάθος στην ζωή σας, τι είναι αυτό που σας φέρνει δυσαρέσκεια και κατά πόσο μπορείτε να το διορθώσετε ή και να το αλλάξετε. Γύρω στις 9 Νοεμβρίου η νέα σελήνη στον Σκορπιό επηρεάζει τα οικονομικά σας θέματα και σας δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό που βλέπετε δεν είναι ταυτόσημο με αυτό που λαμβάνετε. 11 με 12 Νοεμβρίου μην κάνετε σοβαρές δεσμεύσεις σε ρομαντικά θέματα παρά μόνο αν είστε απόλυτα σίγουροι για την απόφασή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ: Η πανσέληνος στις 26 Οκτωβρίου στο απέναντι από εσάς ζώδιο σας έφερε κάποια διλήμματα σε ρομαντικά ζητήματα. Ότι και να πιστεύατε και να νιώσατε ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ διαφορετικός ως προς τα θέλω σας. Ο Ερμής σταματάει την ανάδρομη πορεία του στις 2 Νοεμβρίου και στις 10 Νοεμβρίου μπαίνει στον Σκορπιό. Το μυαλό σας δουλεύει ρολόι, βλέπει πολύ πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων και ξεσκεπάζει το περιττό. Γύρω στις 5 Νοεμβρίου ο ερωτισμός σας είναι στα ύψη και ακόμα κάποιος φόβος φέρνει ένταση σε θέματα οικονομικά. Δείτε το πρόβλημα κατάματα εκεί όπου υπάρχει και θα μπορέσετε να κάνετε την απαραίτητη επιδιόρθωση. Η νέα σελήνη στον Σκορπιό στις 9 Νοεμβρίου σας φέρνει μια νέα ρομαντική κατάκτηση ή σας ανανεώνει μια υπάρχουσα ερωτική σχέση. Την μέρα αυτή, την προηγούμενη, καθώς και την επόμενη να είστε αυθόρμητοι και να απολαμβάνετε την στιγμή ειδικά σε ότι έχει να κάνει με ερωτικά θέματα. Γύρω στις 11 Νοεμβρίου μπορεί να νιώσετε μπερδεμένοι ή με ψευδαισθήσεις για ορισμένα θέματα. Αν είστε καλλιτέχνες διοχετεύστε δημιουργικά την φαντασία σας, διαφορετικά ζήστε το όνειρο και όσο κρατήσει!ΤΟΞΟΤΕΣ: Στις 29 Οκτωβρίου να είστε κάπως προσεκτικοί γιατί υπάρχει μια τάση για υπερβολές και για φαντασίωση με κάποια άνω του μέτρου αισιοδοξία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλάνη. Από τις 2 Νοεμβρίου κι έπειτα ο Ερμής προχωράει πρόδρομος και από αυτή την περίοδο τα σχέδια σας δύνανται να προχωρήσουν κανονικά δίχως καθυστερήσεις και αναβολές. Ξαναπροσεγγίστε τους στόχους σας και κυνηγήστε τους δυναμικά. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Ζυγό από τις 8 Νοεμβρίου και για τον επόμενο μήνα διευκολύνει πολύ κάποιες καταστάσεις στην ζωή σας, γίνεστε περισσότερο κοινωνικοί και ανοίγεται για σας ο ορίζοντας των προοπτικών σας. Από τις 4 με 7 Νοεμβρίου νιώθετε μεγαλύτερη ενεργητικότητα απ’ την μια, γίνεστε πολυμήχανοι όπως ο Οδυσσέας και σας δίνεται ευκαιρία να αλλάξετε κάποιες καταστάσεις ή να βιώσετε πιο έντονα ακόμα τα συναισθήματά σας. Στις 9 Νοεμβρίου έχουμε μια νέα σελήνη στον Σκορπιό και μαζί με τον Ερμή στον Σκορπιό την επόμενη μέρα μπαίνετε σ’ έναν εσωτερικό κόσμο όπου αφουγκράζεστε περισσότερο τις βαθιές σας ανάγκες και την κρυμμένη σας φωνή. Τις μέρες πριν και μετά την νέα σελήνη τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρο μέσα σας είναι πιο σημαντικά από τα εξωτερικά γεγονότα. Γύρω στις 11 Νοεμβρίου προσοχή στην κρίση σας, έχετε τέτοια αισιοδοξία που μπορεί να αναλάβετε ευθύνες που δεν θα μπορέσετε εύκολα να φέρετε εις πέρας.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ: Ο Άρης εξακολουθεί την διαδρομή του στον Καρκίνο, απέναντί σας, και αυτό κατά καιρούς έχει την τάση να σας φέρνει εντάσεις με κοντινά σας πρόσωπα ή και πολλές ευθύνες στην δουλειά. Στις 29 Οκτωβρίου όσο και κάποια πράγματα να φαίνονται χαοτικά γύρω σας εσείς νιώθετε αρκετά γειωμένοι και συγκροτημένοι ώστε να γνωρίζετε ποιες είναι οι διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθήσετε για τις υποχρεώσεις και τα οράματά σας. Από τις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει επιτέλους σε ορθή φορά και μαζί μειώνονται οι καθυστερήσεις και οι ανατροπές στα επαγγελματικά σας και σταθεροποιούνται τα σχέδιά σας. Εάν περιμένατε μια σημαντική πληροφορία ή και μια απάντηση σε επαγγελματικά ζητήματα αυτή δεν θα αργήσει να έρθει. Επίσης θα προκύψουν θέματα που θα χρειαστεί να κουβεντιάσετε και να βρείτε νέα λύση. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ήλιο σας μέχρι τις 8 Νοεμβρίου ευνοεί τα ταξίδια και την συναισθηματική σας ζωή. Γύρω στις 4 με 5 Νοεμβρίου κάποιες αμφιβολίες μπορεί να επισκιάσουν την ατμόσφαιρα, θα καλεστείτε να δείτε με καθαρότερο μάτι συναισθηματικά θέματα που σας ταλαιπωρούν. Στις 9 Νοεμβρίου η νέα σελήνη στον Σκορπιό ανεβάζει την θερμοκρασία σε φίλους και σε κοινωνικές σας συναναστροφές. Καλό είναι να δείτε την αλήθεια κατάματα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να χτίσετε την εμπιστοσύνη σας. 10 με 11 Νοεμβρίου είστε εφευρετικοί και οι πρωτότυπες ιδέες σας βοηθούν σε τυχόν αδιέξοδά σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ: Από την πολύ πρόσφατη πανσέληνο σας απασχολούν τα αισθηματικά σας και μαζί κάποια οικονομικά θέματα. Διακατέχεστε από εντονότερα συναισθήματα και οι ανάγκες σας είναι μεγαλύτερες για έρωτα και αισθησιακές απολαύσεις. Από τις 2 Νοεμβρίου ο Ερμής μπαίνει σε ορθή πορεία οι επικοινωνίες σας με τους άλλους είναι πιο ξεκάθαρες και από τις 10 Νοεμβρίου που ο πλανήτης αυτός μπαίνει στον Σκορπιό ο τρόπος έκφρασής σας γίνεται πιο έντονος και με μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Στις 4 με 7 Νοεμβρίου απ΄την μια ευνοείστε να βρείτε και να εκφράσετε πρωτότυπες ιδέες αλλά επειδή υπάρχει η τάση να φορτιστείτε από τα έντονα συναισθήματά σας, μην τα παραγκωνίσετε όπως πολλές φορές αυτόματα κάνετε, δείτε την αλήθεια κατάματα και θα μπορέσετε να βρείτε και τις ανάλογες λύσεις. Στις 8 Νοεμβρίου η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό και αυτό ευνοεί τις κοινωνικές σας συναναστροφές, τα ταξίδια και τις φιλίες σας για όλον τον μήνα. Η νέα σελήνη στις 9 με 10 Νοεμβρίου φέρνει επιτυχία και απολαβές στα επαγγελματικά σας αλλά κάπου μπορεί να αποπροσανατολιστείτε και να εξαπατηθείτε. Απ’ την μια είναι τα ιδανικά σας και τα οράματά σας και από την άλλη είναι οι οικονομικές σας φιλοδοξίες. Χαλαρώστε και θα την βρείτε την άκρη όσο άγχος και να προκύψει.

ΙΧΘΥΕΣ: Από την πολύ πρόσφατη πανσέληνο του Οκτωβρίου προκύψανε δημιουργικές και ασυνήθιστες ιδέες και χωρίς να έχετε πολύ μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους μπορείτε τώρα να υποστηρίξετε δυναμικά και με μαχητικότητα τις απόψεις σας. Στις 31 Οκτωβρίου ο Ποσειδώνας μπαίνει σε ορθή φορά, μετά από 5 μήνες που ήταν ανάδρομος και αυτό ευνοεί την διαίσθηση, τις πνευματικές σας αναζητήσεις και την φαντασία σας. Στις 2 Νοεμβρίου που ο Ερμής μπαίνει σε ορθή φορά επιταχύνονται ζητήματα που είχαν καθυστερήσει και είχαν μείνει πίσω ειδικά σε οικονομικά και επαγγελματικά σας θέματα. Γενικά όλον αυτόν τον καιρό είστε σε φόρμα, η ζωτικότητά σας είναι υψηλή και στα αισθηματικά σας έχετε ευκαιρίες και ασυνήθιστες επαφές. Γύρω στις 4 με 5 Νοεμβρίου μην θάβετε τα συναισθήματά σας όσο και να διαφωνείτε με κάποιον. Να είστε πρόθυμοι να κουβεντιάσετε ότι είναι αυτό που σας αφορά και όσο εύθραυστοι και να νιώθετε σας δίνεται η ευκαιρία να αποδοκιμάσετε τον εγωισμό σας και δείτε τα αισθηματικά σας με άλλο μάτι. Η νέα σελήνη στις 9 Νοεμβρίου φέρνει άλλη ενέργεια στην ζωή σας πιο πνευματική και ευνοούνται όποιες πνευματικές δραστηριότητες υιοθετήσετε. Στις 10 Νοεμβρίου η είσοδος του Ερμή στον Σκορπιό ευνοεί την έρευνα και το μυαλό σας λειτουργεί διεισδυτικά και αναλυτικά. 11 με 12 Νοεμβρίου βρείτε τον τρόπο να ξεχωρίσετε το όνειρο από την πραγματικότητα.

Sunday, October 28, 2007

Το καινούργιο νούμερο 1 στο βρετανικό chart είναι...

το Bleeding Love και το τραγουδά η Leona Lewis:




Η Leona Lewis είναι η νικήτρια του τελευταίου κύκλου του X Factor (κάτι σαν το Fame Story Μεγάλης Βρετανίας φαντάσου). Στην Βρετανία είναι HUGE - το πρώτο της single ήταν το περσινό χριστουγεννιάτικο νούμερο 1 (το πιο γκλαμουράτο νούμερο 1 της χρονιάς) και έμεινε στην πρώτη θέση για 4 βδομάδες, πούλησε άπειρα αντίτυπα, έσκισε και γενικά μούμπλε μούμπλε μούμπλε!

Όλη η μουσική βιομηχανία την έχει πολύ στα ώπα ώπα. Το πρώτο της cd είναι συμπαραγωγή του Clive Davis (του βετεράνου που ήταν μέντορας της Whitney Houston την εποχή της παντοδυναμίας της) και του τύπου που παίζει τον αντιπαθητικό/αυστηρό κριτικό στο American Idol - και ξέρεις, γενικά οι συμπαραγωγές δεν συνηθίζονται παρά μόνο αν μιλάμε για κάτι πολύ εξαιρετικό.

Leona Lewis: She is hot, she is only 22, she is the new No1... and she is booooooring!

neeeext! (καλά, μην είμαι και εντελώς αρνητικός, το τραγούδι έχει ωραίο beat όπου έχει beat - αλλά πέρα από αυτό... γιων γιων γιων!!! ...άσε που δεν βρίσκω και την φωνή της τίποτα ιδιαίτερο).

Το αγαπημένο σου provato γιόρτασε την Παγκόσμια Μέρα Σκατόφατσας

είμαι τόσο ευτυχισμένος.

χτες αποφασίσαμε να βγούμε με έναν φίλο και να πάμε Γκάζι. Φτάσαμε στο Hoxton και προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά διαπιστώσαμε ότι το αγαπημένο μας Bar ήταν το κεντρικό stage των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Σκατόφατσας.

alright!

how cool is that!

το Hoxtonάκι ήταν γεμάτο, γεμάτο, γεμάτο, γεμάτο σκατόφατσες, που πέρναγαν ωραία ακούγοντας τα τελευταία χειτάκοια και γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα προς τιμήν τους.

εμείς αφήσαμε την δίνη του κεφιού και της σκατοφατσίασης να μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο χωρό διασκέδασης, καλωσύνης, αγάπης προς τον συνάνθρωπο.... ήταν τέλεια.

αφού γλεντήσαμε πολύ, φύγαμε μετά από 34 δευτερόλεπτα. Κατεβαίνοντας την Βουτάδων προς τις γραμμές του τραίνου, είδαμε ότι και τα υπόλοιπα μαγαζιά του πεζόδρομου συμμετείχαν στον εορτασμό - όπου γύριζες να κοιτάξεις, παντού σκατόφατσες: γκόμενες με βαμένο μαλλί, κακιασμένα βλέματα και κουλά δηθεντρέντοι ρούχα, γκόμενοι που καπνίζαν στριφτά και βρωμάγαν στριφτίλας και μασχαλίλας (τι απέγινε στην παλιά αγαπημένη συνήθεια να κάνουμε μπάνιο πρις βγούμε τα Σάββατα, ρε γμτ;)... σου λέω ήταν τέλεια!

κρίμα αν το έχασες.

και τώρα αρχίζει η μεγαλύτερη παρένθεση που έχεις διαβάσει ποτέ:

(ένα από τα πράγματα που σιχαίνομαι είναι την όλη κουλή μυθολογία περί του "¨ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ να βγαίνω τα Σάββατα, σιχαίνομαι, βγαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και το μισώ" που την ακούω από πολλά στόματα. Εγώ αντίθετα αρέσκομαι να ξέρω ότι στην μεγάλη μας πόλη έχεις την δυνατότητα να βγεις και να είσαι ένας μέσα σε εκατοντάδες χιλιάδες που κάνουν το ίδιο την ίδια στιγμή...

όμως εχτές έπαθα σοκ με την αρνητική δύναμη του Σαββάτου. τι τι σκατόμουρο είδα, το τι απλυσιά, τι τι χαζογκομενίαση, το τι βρώμικη ανάσα, το τι μασχαλίλα, δεν λέγεται... ίουκ, γιαξ, φρικ φρικ εντατίκ...

ευτυχώς που μας έκοψε να τρέξουμε για προστασία στο Mayo - τουλάχιστον την ξυνή αδελφή ξέρω να την χειριστώ. Την σκατόφατσα, ΟΧΙ... πάντως, πέρασα πολύ ωραία τελικά. Άμα είναι καλή η παρέα... βρήκαμε και φίλους στο Mayo και μιλάγαμε γκομενικά, ο Δημήτρης έπαιζε τέλεια μουσική... αχ, έτσι μόνο κατάφερα να ξεπλύνω την σκατόφατσα από πάνω μου.

πάντως εγώ θα επιμένω να βγαίνω Σάββατα. απλά θα είμαι λίγο πιο προετοιμασμένος).

Σιντάει το καινούργιο γαμάκι του Paul Oakenfold, σηντάει!


ο μεγάλος Αποστόλης έκανε πάλι το θαύμα του. το καινούργιο του cd Paul Oakenfold Greatest Hits & Remixes είναι θησαυρός.

Είναι best of στο οποίο θα βρεις όχι μόνο τα δικά του γαμάτα κομματάκια που έγιναν χητάκεια, αλλά και μερικά από τα υπέροχα remix που έχει κάνει τα τελευταία 15 χρόνια. (duh...τι το εξηγώ ο χαζός, το λέει και ο τίτλος του...)

Στο cd "συμμετέχουν" μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες ever - μέτρα: Θεοί Massive Attack, U2, The Stone Roses, The Cure, Radiohead (!!!!!), Madonna και πολλοί ακόμα.

Τα τραγούδια, δε, που θα ακούσεις ρεμιξαρισμένα είναι από τα πιο επιτυχημένα singles των τελευταίων χρόνων.

Γενικά το cd σου παρουσιάζει αθελά του μία πολύ καλή ανασκόπηση της ιστορίας αυτού του είδους μουσικής των τελευταίων 15 χρόνων.

σου λέω είναι super. αξίζει τον κόπο - αν αποφασίσεις να το αγοράσεις προτίμησε την deluxe edition που έχει τρίτο cd με μερικά επιπλέον τραγούδια (αυτή με το ασημένιο εξώφυλλο που βλέπεις στην φωτό).

αχ, χρειαζόμουν ένα καλό music product μετά την τρελή βιοχλαπάτσα που έφαγα με τον live της Χαρούλας... ανακούφ, ανακούφ...

μπράβο Αποστόλη - είσαι καλό φιλαράκι.

I am in shock! Η Turkey είναι το δεύτερο φιλικότερο μέρος του κόσμου.... (or not!!!)


Λοιπόν, το διάβασα σήμερα το πρωί στο Plastic και κοντεύω να λυσσάξω:

Στην λίστα με τις πιο φιλόξενες και φιλικές χώρες του κόσμου, η Τουρκία είναι ... .... .... γουάτ δι φακ, δεύτερη, αν έχεις τον Θεό σου.

Η λίστα φτιάχτηκε από τα τζίνια στο Lonely Planet. Τι να πω, τι να πω... καλά όλοι αυτοί που την έβγαλαν την Τουρκία φιλική, δεν ξέρουν καθόλου ιστορία;

Τι να πρωτοθυμηθώ; Που βιάζαν τις μανάδες και τις αδελφές μας; Που σούβλισαν τον Αθανάσιο Διάκο; που μας νίκησαν στο "Survivor Ελλάδα Τουρκία"; Που, που, που, που;

τισκ, τισκ, τισκ, τισκ... μάλλον θα πληρώσαν οι γείτονες για να πάρουν αυτήν την θέση, δεν εξηγείται αλλιώς...

ένηγουέη, ολόκληρη η δεκάδα με την αιτιολογία γιατί κάθε χώρα made it σε αυτή είναι εδώ (ξεκινάμε από το 10, την USA):

The USA: "All they ask is you leave your shoe bomb at home."

Malawi: "Anyone who's visited will know that the rare (for Africa) cohesion of the country's ethnic groups is solid evidence for [their friendliness]"

Fiji: "Fijians have a rep for helping all travellers feel welcome ... Just don't talk politics."

Indonesia: "Fact is they do [greet foreigners with open arms], but the media limelight is stolen by the knack of their law-enforcement officers for welcoming drug dealers and bomb makers in an altogether different ritual"

Vietnam: "Not even the rampant threat of bird flu can dim the people's appetite for friendliness and hospitable greetings to travellers."

Samoa: "[This] beautiful country harbours lovely and warm people who will leave a deep and lasting impression"

Thailand: "Why bother trying to analyse why the Thais are so easygoing and incredibly quick to smile? They just are."

Scotland: "Forget Begbie in the film Trainspotting - Scotland's becoming the destination for visitors to the British Isles, winning out over dog-eat-dog London."

Turkey: "The Turkish people actually have an unsurpassed reputation for hospitality"

And Ireland: "These days after the end of the 'Troubles', a cautious optimism reigns supreme, infecting the land once again with the feeling that anything's possible."

...εγώ πάντως ξέρω ότι επίσημα χώρα της φιλοξενίας είμαστε εμείς. πήρυοντ!

Friday, October 26, 2007

Κολύμπι, σουβλάκια, σεξάκη, σεροτονίνη - διάλογοι με τον εγκέφαλό μου...


μία από τις απορίες που συχνά διατυπώνουν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι εχθροί μου είναι το πως ενώ 5 με 6 φορές την βδομάδα πηγαίνω και σουρομαδιέμαι στο κολυμβητήριο, και κάνω το λιγότερο 2 χιλιόμετρα κολύμπι (συχνά και περισσότερο από δυόμιση)...

πως λοιπόν ενώ επενδύω τόσο πολύ χρόνο και προσπάθεια δεν είμαι σαν τον τσίρο, αδύνατος και teeny weeny και λεπτός και όλα αυτά τα χαζά.

η απάντηση στην απορία τους είναι πολύ απλή και είμαι σίγουρος ότι την ξέρεις. ΤΡΩΩ ΠΟΛΥ! ναι, η αλήθεια είναι ότι κάνω πολύ κολύμβηση, αλλά αν δεν έχω αδυνατίσει, είναι διότι απλα... τρώω πολύ, μην σου πω και λίγο περισσότερο από όσο έτρωγα πριν αρχίσω να κολυμπώ.

Η ρουτίνα μου έχει λοιπόν ως εξής... πάω στο κολυμβητήριο, χτυπιέμαι, κολύμπ κολύμπ εντατίκ, προσπάθ προσπάθ εντατίκ... και μετά όταν ξεθεωμένος βγαίνω από το τζημ πάω και χτυπάω δύο σουβλάκια με απ' όλα! ..τυολάχιστον 2!

Γιατί; ...πολλά θα μπορούσα να πω, προτιμώ όμως να παραθέσω έναν διάλογο ανάμεσα σε μένα και τον εγκέφαλό μου. Η σκηνή έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στα αποδυτήρια τραίντοι γυμναστηρίου της Αθήνας. Ο προβατάκος ετοιμάζεται να μπει να κολυμπήσει. Εκείνη την στιγμή ο εγκέφαλός του, σκύβει και του λέει:

εγκέφαλοςMOY: Θέλω σουβλάκια!!!...άσε τα κολύμπια και τις μαλακίες και πάμε να φάμε.
εγώ: ΣΚΑΣΕ!
εγκέφαλοςMOY: ΕΙΠΑ θέλω σουβλάκια με διπλό σατζήκει
εγώ: ΕΙΠΑ ΣΚΑΣΕ, γιατί θα γίνει χαμός. Πρέπει να κολυμπήσω 2 χιλιόμετρα, σταμάτα να πεινάς!!!
εγκέφαλοςMOY: όχι, δεν σταματάω. και μη με απειλείς γιατί δεν σε φοβάμαι. τι θα μου κάνεις νομίζεις...
εγώ:...ααα! τι θα σου κάνω; ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ; ...θες πραγματικά να μάθεις;
εγκέφαλοςMOY: ...ναι, θέλω... και θέλω και σουβλάκια!!
εγώ: ...θα σταματήσω να βλέπω six feet under και Sopranos και θα παρακολουθώ όλη μέρα ελληνικά σήριαλς. Από την έλλειψη έξυπνων ερεθισμάτων θα πήξει η μούνα σου, θα γίνεις εντελώς βλάκας!
εγκέφαλόςΜΟΥ: ...ιιιιιιι!... δεν θα τολμήσεις! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ!
εγώ: γουώτς μη! μία χαρά θα τολμήσω... και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σταματήσω να διαβάζω αμερικάνικη και γερμανική και ρώσικη λογοτεχνία και θα σε τρέφω με κουλά μυθιστορήματα ελλήνων σύχρονων συγγραφέων. Α, και θα κόψω τα αμερικάνικα και τα ρώσικα περιοδικά!
εγκέφαλόςΜΟY: ΚΑΝΑΓΙΑ!!! αυτό ήταν χτύπημα κάτω από την ζώνη...
εγώ: ...ΩΡ ΝΩΤ! τώρα έρχεται το χτύπημα κάτω από την ζώνη... θα κόψω και το σεξάκη, που θα πει ότι θα μείνεις χωρίς σεροτονίνη και ξες τι παθαίνεις όταν είσαι χωρίς σεροτονίνη και καυλόνια. Μαύρη μαυρίλα, κατάθλιψη, καμία δημιουργηκότητα and all!
εγκέφαλοςΜΟΥ: ΠΟΥΣΤΗ!
εγώ: ...συγγνώμη που στο χαλάω αλλά και εσύ είσαι... Ζούμε στο ίδιο κορμί... Λοιπόν λέγε, θα σταματήσεις να πεινάς και θα μου δώσεις διάθεση για κολύμπι;
εγκέφαλόςΜΟΥ: κλαψ λυγμ. σωμπ σομπ. γαμημενε εκβιαστή.
εγώ: άσε τις κλάψες και τις βρισιές... σου θυμίζω ότι είμαι και δικό σου δημιούργημα...
εγκέφαλόςΜΟΥ: ...κατάρα... ΚΑΤΑΡΑ!
εγώ: ...να σου πω, γιατί δεν βρίζεις λίγο πιο μοντέρνα; νoιώθω λες και παίζω σε τεύχος του Μπλεκ!
εγκέφαλόςΜΟΥ: ναι, δεν ήξερα να βρίζω σαν την λαϊκιά διαφημίστρια!!! .... κλαψ λυγμ... λοιπόν, εντάξει θα κάνω ότι θες...
εγώ: OK! περιμένω.
εγκέφαλόςΜΟΥ: Σταμάτημα πείνας - τσεκ. Σταμάτημα επιθυμίας για σουβλάκι - τσεκ. Πρόκληση επιθυμίας για κολύμπι - θέλω μία χάρη πριν το τσεκ.
εγώ: Ααα. δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί.
εγκέφαλόςΜΟΥ: ...ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΗ δηλαδή! αμ με ταπεινώνεις, αμ θριαμβολογείς, αμ δεν μου προσφέρεις και κάτι μικρό να μην νιώθω εντελώς σκουπίδι... ΠΟΥΣΤΗ!
εγώ:αν είναι μικρό θα στο δώσω
εγκέφαλόςΜΟΥ:...θέλω τουλάχιστον να φας σουβλάκια μετά την προπόνηση!!ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ μην φας καμία ξενέρωτη σαλάτα θα σκοτωθώ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΩ!
εγώ: ΟΚ. να το σκεφτώ, δέχομαι. Δώσε μου τώρα άπειρη διάθεση και όρεξη για κολύμπι, και κέφι για ελεύθερο ύπτιο πρόσθιο.
εγκέφαλόςΜΟΥ: Αμέσως!!! και για να δεις τι άθρωπας (χαρ χαρ χαρ) είμαι σου δίνω επιπλέον διάθεση και κέφι απ' όσο χρειάζεται για το συνηθισμένο διχίλιαρο μέτρα. Σου δίνω διάθεση για 3. How cool Is that? ευγνωμόνησέ με αμέσως. ΑΜΕΣΩΣ ΕΙΠΑ!
εγώ: OR NOT! σιγά μην σε ευγωμονήσω κιόλας. Ξέρω γιατί μου δίνεις όρεξη να κολυμπήσω περισσότερο, για να λυσσάω στην πείνα μετά και να φάω 4 σουβλάκια αντί για 3. Α, και μην παίρνεις πολύ αέρα - δεν είμαστε φίλοι και δεν θα γίνουμε ποτέ. ...άσε με τώρα να κάνω ντους για να βουτήξω...
εγκέφαλόςΜΟΥ: κλσψ λυγμ. Πούστη.
εγώ: ΣΚΑΣΕ.

...όπως καταλαβαίνεις αγαπημένε αναγνώστη, τραβάω τρελή κακοποίηση από τον εγκέφαλό μου και αυτός είναι ο λόγος που μετά το τζημ τρώω σαν το γουρούνι και έτσι δεν μπορώ να χάσω κιλά!

και να φανταστείς ότι ο παραπάνω διάλογος είναι και από τους ήρεμους - συνήθως ο εγκέφαλός μου μου μιλάει πάρα πολύ χειρότερα από αυτό, με μίσος και εχθρότητα. μία φορά με έδειρε κιόλα! Ε, δεν θέλω μετά πολύ να υποκύψω.... τι να πω, δεν θα ήθελες να είσαι στην θέση μου. καθόλου όμως.

γουατέβερ.

Παγκόσμια Αποκλειστικότητα: Η Χαρούλα Αλεξίου κλίνει, ειδικά για το provato, το ρήμα "Βαριέμαι"

φύγαμε Χαρούλα:

Χαρούλα:

Ενεστώτας: Βαριέμαι, Βαριέσαι, Βαριέται, Βαριόμαστε, Βαριόσαστε, Βαριούνται

Παρατατικός: Βαριόμουν, Βαριόσουν, Βαριόταν, Βαριόμασταν, Βαριόσασταν, Βαριόσαντε

Αόριστος: Βαρέθηκα, Βαρέθηκες, Βαρέθηκε, Βαρεθήκαμε, Βαρεθήκατε, Βαρέθηκαν


...εντάξει, εντάξει Χαρούλα, μπορείς να καθίσεις τώρα, είναι φανερό ότι ξέρεις να κλίνεις ΤΕΛΕΙΑ το ρήμα βαριέμαι...

(εχτές έκανα το λάθος να ανεβάσω στο mp3 μου το "καινούργιο" cd της Χαρούλας Αλεξίου το "Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο", δηλαδή την ηχογράφηση της συναυλίας που έγινε το καλοκαίρι στο Ηρώδειο.



εντάξει, το ξέρεις ότι την λατρεύω την Χαρούλα αλλά το πράγμα πια έχει αρχίσει και ξεφεύγει από τον έλεγχο. Τι να πρωτοσχολιάσω από την κυκλοφορία αυτή:

Ότι κάθε 1 cd με καινούργιο υλικό της Χαρούλας βγαίνουν 2 Live ή best of ή αφιερώματα; ...και βέβαια η Χαρούλα δεν είναι η μόνη που το κάνει. Η Γαλάνη είναι ακόμα μία, η Άλκηστις είχε επίσης περάσει αυτή τη φάση... αλλά ειδικά η Χαρούλα το έχει παραχέσει. Η μισή της δισκογραφία είναι live δίσκοι... με τραγούδια που τα έχεις ξανακούσει, όχι μόνο σε κανονικούς δίσκους αλλά και σε άλλους Live δίσκους. Σόρη, άλλα πρέπει να μου δείξετε λίγο έλεος. Ή τουλάχιστον να μην αναρωτιέστε γιατί η δισκογραφία περνά κρίση.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ: δεν περνά η δισκογραφία κρίση. Η κρίση σας περνάει κρίση

...το χειρότερο βέβαια απο το συγκεκριμένο cd είναι η απίστευτη βαρεμάρα που εκπέμπει... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Είναι ολοφάνερο ότι όσο το έφτιαχναν βαριόταν η Χαρούλα, βαριόνταν οι άλλοι τραγουδιστές, βαριόταν το κοινό, βαριόταν το μηχάνημα που έπαιζε τον ρόλο των χειροκροτημάτων, βαριόταν ο ηχολήπτης,βαριόταν αυτός που έφτιαξε το εξώφυλλο, βαριόταν αυτός που το πήγε στο μαγαζί, βαριόταν ο υπάλληλος που το έβαλε στο ράφι, βαριόταν ένας που περνούσε απ' έξω... γενικά όλοι βαριόνταν! και αυτό βγαίνει. ΠΟΛΥ. ΠΟΛΥ σου λέω.

δεν είναι απορίας άξιον που εχτές ενώ ανέβαινα την Πανεπιστημίου ακούγοντας τον δίσκο ξαφνικά έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα, μην ξέροντας τι έχει γίνει, ήμουν ντάγκλα στο πεζοδρόμιο.

από πάνω μου ήταν ένας γιατρός που τυχαία έτυχε να περνά κατά τύχη από κει και με συνέδραμε. Μου είπε ότι λυποθύμησα πολύ άσχημα, και ότι για να συνέλθω χρειάστηκε να μου κάνει στην αρχή το φιλί της ζωής και μετά το τσιμπούκι της ζωής. Έτσι μόνο μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου.

Τον ρώτησα γιατί μου συνέβη αυτό και να μου δώσει το τηλέφωνό του. Μου το έδωσε και μου είπε ότι μάλλον έπαθα οξεία βαρεμαρίτιδα, οξεία κατατονία και αξεία ανία από κάποιο ερέθισμα. Θα χρειαστεί να κάνω εξετάσεις.

Anyway κάτι καλό βγήκε από την πρώτη και τελευταία μου επαφή από το "καινούργιο" my ass cd της Χαρούλα Αλεξίου... γνώρισα ένα κούκλο γιατρό.

Tuesday, October 23, 2007

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Παναγιώτης Κυριακού και ο Ιησούς Χριστός.

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ελληνική blogόσφαιρα.

Ένα κύμα οργής την έχει πλημμυρίσει… Αφορμή, ένα video που μετέδωσε πρώτος ο Alpha, στο οποίο ένας Κύπριος φοιτητής για να διασκεδάσει (αν έχεις τον Θεό σου) ρίχνει καυτό λάδι σε έναν σκυλάκο τον οποίο έχει προσελκύσει με την υπόσχεση ενός λουκάνικου…

Το όνομα του Κύπριο φοιτητή γρήγορα γρήγορα αποκαλύφθηκε, κυκλοφόρησε στο σύμπαν των ελληνικών μπλόγκζ και οι απειλές εναντίον του είναι πολλές και ανατριχιαστικές.

Φρικτό video, φρικτή ιστορία, φρικτές και οι αντιδράσεις. Να λυπάσαι τον άνθρωπο είναι όλη αυτή η υπόθεση.

Εγώ πάλι... χμ χμ χμ...

εγώ πάλι θυμάμαι την γνωστή φράση του Ιησού… «ο αναμάρτητος ας πετάξει πρώτος την πέτρα…».

…ο αναμάρτητος, ας πετάξει πρώτος την πέτρα… τι κουβέντα. μια ζωή να την σκέφτεσαι ούτε στο ένα χιλιοστό της δεν θα την καταλάβεις...

Αναρωτιέμαι: τι έγινε ρε γαμώτο; Όλοι αυτοί που ζητούν το κεφάλι ενός κάφρου μαλακάκου στο πιάτο δεν έχουν ποτέ ποτέ ποτέ στην ζωή τους κάνει μία μαλακία, μια φρικαλεότητα; Ποτέ;

Τότε πως σηκώνουν έτσι εύκολα την πέτρα;

Σόρυ παιδιά, αλλά εγώ έχω κάνει φρικαλεότητες και μαλακίες... και για αυτό, εγώ ο ίδιος αφαιρώ από τον εαυτό μου το δικαίωμα να βγει από την ρουτίνα του για να αρχίσει να καταδικάζει. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ - ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ... αφήνω αυτή τη δουλειά στος θεσμούς!

Δεν λέω ασφαλώς ότι ο παπαράκος δεν πρέπει να τιμωρηθεί, ούτε λέω πως αξίζει συμπόνοιας (αν και σιγουρα χρειάζεται φροντίδας ιατρικής ).

Όμως το να βλέπω ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι το πιο προχώ και προοδευτικό (;;;) τμήμα της ελληνικής κοινωνίας να ουρλιάζουν πετώντας σάλια από το στόμα ότι "πρέπει να κρεμαστεί ο μαλάκας, να καεί ζωντανός" με ανησυχεί ακόμα περισσότερο από την φρικαλεότητά που ο ανόητος διέπραξε.

"Μα καλά" αναρωτιέμαι… "Όλοι αυτοί δεν έχουν δει ποτέ την σκηνή από τον Ιησού από την Ναζαρέτ του Τζεφιρέλι;"

Ξέρεις ποια λέω: Eκείνη που ο όχλος ετοιμάζεται να λιθοβολήσει την Κλαούντια Καρντινάλε, την πουτάνα που όλοι συμπαθούμε και κατανοούμε και αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια και συμπόνια… Ο Ιησούς βγαίνει και λέει στον εξαγριωμένο όχλο:

Μάγκες, χωλντ γιορ χώρσης! Ναι, να τιμωρηθεί η Κλαούντια! Αλλά κάντε μου μία χάρη… ας την ρίξει την πρώτη πέτρα εκείνος από μας που δεν έχει καμία ντροπή να τον κρατά ξάγρυπνο τις νύχτες...

Φυσικά, κανείς δεν τόλμησε να ρίξει. Γιατί κανείς δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να νομίζει ότι είναι αναμάρτητος…

Φαίνεται όμως ότι την σοφία που είχαν οι μάρτυρες της σκηνής αυτής δεν την έχουν οι συνάδελφοι bloggers. Φαίνεται ότι δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν το μικρό τεστάκι του να δουν αν έχουν κάνει οι ίδιοι φρικαλεότητες πριν αρχίσουν να σκίζουν τα desktops τους για τις φρικαλεότητες των άλλων...

Γιατί, γιατί, γιατί; προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι… σκεψ σκεψ εντατίκ προβληματ προβληματ εντατίκ...

Και μετά συνειδητοποιώ… Ο Παναγιώτης Κυριακού, ο Κύπριος φοιτητής, δεν είναι συμπαθητικός σαν την Κλαούντια… Η ζωή δεν είναι φροντισμένο από τον Φράνκο Τζεφιρέλι σήριαλ, ΕΚΕΙ στην τηλεόραση.

Η ζωή, η πραγματικότητα, είναι ΕΔΩ, είναι ΤΩΡΑ, αφρόντιστη, άσχημη, ρεαλιστική, με κακό ήχο, με εικόνα με κόκκο, όπως στο φρικτό video…

Και η πραγματικότητα είναι εύκολο να σε κάνει να ξεχάσεις τη συμπάθεια που έχεις μέσα σου και χαρίζεις στην πουτάνα Κλαούντια Καρντινάλε…

Να σου πω όμως κάτι αγαπημένε και σοφέ αναγνώστη μου;

Ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ η πραγματικότητα είναι σκληρή, αναπάντεχη, μαρτυρική, απάνθρωπη… ΓΙΑ ΑΥΤΟ ακριβώς πρέπει εμείς οι άνθρωποι να θυμόμαστε φράσεις όπως «ο αναμάρτητος ας πετάξει πρώτος την πέτρα…». «μην κρίνεις για να μην κριθείς…».

Και να προσπαθούμε όσο είναι εφικτό να ζούμε με βάση αυτές...

(αλλά μήπως πειρμένω πολλά και εγώ ο ανόητος από ανθρώπους που χάρηκαν για τον καρκίνο ενός άλλου ανθρώπου απλά και μόνο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του σε μία θέση που είχε αναλάβει...).

Monday, October 22, 2007

αχ έτρεχαν τα κλάματα από τα μάτια μου και είμαι και κυνικό γουρούνι

κάπου διάβασα αυτό: «Ξεφλούδισε ένα ένα τα περιττά πράγματα από μέσα σου, πέταξέ τα, μέχρι να βρεις κάτι απειροελάχιστο που δε μπορείς να το ξεριζώσεις και να το ξεφορτωθείς - αυτό είναι ο Θεός».


εδώ το διάβασα, στον φίλο μου.

διάβασέ το κι εσύ.

Λόγια μισομεθυσμένου (or not....) Σαββατόβραδου


Πριν από μερικές μέρες, το βράδυ του Σαββάτου, ένας φίλος είπε το εξής για μένα:

Οι Gay αυτής της πόλης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που έχουν πάει με το Πρόβατο, και σε αυτούς που δεν έχουν πάει μαζί του.

...δεν ξέρω αν έχει δίκιο. μπορεί. Σήμερα πάντως θέλω να απευθύνω τον λόγο στην δεύτερη από τις δύο κατηγορίες, αυτή με την οποία δεν έχω κοιμηθεί μαζί, και να της πω το εξής:

Παντελή, πάρε τηλέφωνο. Έχουμε μία εκκρεμότητα εμείς οι δύο

Στίχοι από μια σκέση που μας σημάδεψε!

Αγαπημένε φιλότεχνε και super sexy αναγνώστη!

ήρθε η ώρα για την επόμενη τετραλογία ποίησης που γράφεται για να τιμήσω την μεγάλη σκέση της ζωής μου.

...παρενθετικά αναφέρω ότι το σπίτι έχει κατακλυστεί από fan τάπερς που μου στέλνουν οι αναγνώστες των ποιητικών συλλογών, αλλά και από απειλητικά γράμματα και τηλεφωνήματα από τον Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Βάρναλη, Καββαδία, Καρυωτάκη, Σουρή, Σολωμό, Κάλβο, Ρήγα Φεραίο, που ζηλέυουν πάρα πολύ.

Φύγαμε:

Φόρεσες ψιλοτάκουνα ντύθηκες υπουργός
Άλειψες το πουλί μου με μπολικη σόη σως
Και ύστερα κάναμε υπέροχο σεξάκη
από το πάθος μου ΄σκισες όμως το σωβρακάκη

Συκιά μου καημένη
πως βαστάς και δε ραγίζεις
που είμαι μακρηά
και το πουλί μου δεν αντικρίζεις

ΔΕΝ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΝΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ
ήταν χοντρό και μακρύ και είχε αντοχή γιατί ήσουν το γιαβρί μου

Τα χείλη σου φιλήδονα
την καύλα μου την κλείδωνα
Το σώμα σου πεδίο μάχης
Όλα δικά σου πάρε νά 'χεις!

Πάνω που ετοιμαζόμουν με κουμπάρο να σε πάρω
σε είδαν να κάνεις τσιμβίκιον σε φαντάρο
το πουλί μου κλαίει το πουλί μου υποφέρει
μου είπανε πως έβαλες σε πυροσβέστη χέρι

...ξέρεις τι κάνεις τώρα! παίρνεις... τι, δεν σου λέω (τρελά ρησπέκτς!!!).

Το πιο αργό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ, είναι από τα πιο ακριβά

Πολύ ψαρωτική η καινούργια διαφήμιση της αγαπημένης μου διαφημιστικής BBH για το AUDI R8, το νέο μοντέλο της AUDI που είναι το πιο ακριβό αλλά και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της μάρκας.

Το αυτοκίνητο φτιάχνεται με τα χέρια (!!!!) και πάνω σε αυτό βασίζεται και η όλη ιδέα του διαφημιστικού που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα την 7ήμερη διαδικασία φτιαξίματος του.

Εδώ είσαι:



...το υπέροχο τραγούδι που ακούγεται είναι το The Beep Beep της Simone White.

Saturday, October 20, 2007

Την γλώσσαν μου έδωκαν ελληνικήν μέρος 1

Που θα πάει αυτό το βιολί; σας ρωτώ... που θα πάει; τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο οι προδότες του έθνους, τίποτα τίποτα τίποτα! τα νεύρα μου. δεν έχουν ιερό και όσιο, δεν σέβονται την καθαρότητα της φυλής, της γλώσσας μας της ίδιας.

Κύριοι, οι νεολαία δεν ξέρει να μιλήσει σωστά ελληνικά και αυτό απειλεί το έθνος, απειλεί τον ελληνισμό, απειλεί τον πολιτισμό μας, έναν πολιτισμό που γέννησε τον δυτικό πολιτισμό που τώρα κυριαρχεί στον κόσμο.

Το provato τζει αρ από σήμερα αναλαμβάνει μεγάλη σταυροφορία να μάθει στο σύγχρονο ελληνάκι σωστά ελληνικά. Γιατί η γλώσσα είναι η ιστορία μας. Η ιστορία μας είναι ο πολιτισμός μας. Ο πολιτισμός μας είναι καλύτερος από όλους, και γενικά είμαστε γαμάτοι.

Από καιρού εις καιρόν θα φέρνουμε τον αναγνώστη αυτού εδώ του blog σε επαφή με μερικές φράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μιλά σωστότερα, ορθότερα, και κυρίως πιο ελληνικά.

Άσε που είναι καρακατατσεκαρισμένο ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα ως αφροδιασιακό από ένα γκόμενο to be που λέει πότε πότε ακαταλαβίστικα. Μάθε τις παρακάτω φράσεις, και θα πήξεις στο σεξάκη, λέγε τες πότε πότε και δεν θα σου αντιστέκεται κανείς.

Ξεκινάμε με την πρώτη εξάδα των φράσεων, τις οποίες επειδή είμαι καλός άνθρωπος σου τις παραθέτω με παράδειγμα. Για να είσαι σίγουρος ότι θα τις χρησιμοποιήσεις σωστά και τέλεια. Φύγαμε:

Αιδώς Αργείοι – συνώνυμο του "ντροπή σου!!!! (με πολλά πολλά θαυμαστικά)".
Παράδειγμα χρήσης: Tην ώρα που πηγαίναμε με τον φίλο μου τον Αλέξανδρο Sodade η γειτόνισσά του η κυρά Κατίνα άρχισε να μας ξεφωνίζει: «Αιδώς Αργείοι!!! Το πανταλόνη μηλητέρ έχει βγει από την μόδα από το 1998 και εσείς πάτε με αυτό Sodade; Μετά μην αναρωτιέστε γιατί θα γυρίσετε απήδηχτοι και θα είστε όλη τη βδομάδα μέσ' στην ξυνίλα!».

Την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος – συνώνυμο του "έχει φάει το μουνί του αλλά μας το παίζει άνετος και ότι τάχα είναι δική του επιλογή".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Θανάσης την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενος μας είπε ότι επιτέλους χαίρεται που έχει έναν γκόμενο που την έχει μικρή και δεν πονάει όταν τον παίρνει. Εμείς κάναμε ότι συμφωνούμε και ότι δεν έχουμε καταλάβει ότι κοντεύει να φάει το μουνί του από την ουσιαστική αγαμία!

Εκ των ων ουκ άνευ – συνώνυμο του "...ένα από τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Γιώργος με συμβούλευσε: Για να έχεις ελπίδα το προφίλ σου στο gaydar να σου φέρει σεξάκη, είναι εκ των ων ουκ άνευ να έχεις μεταξύ άλλων και δύο τρεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες ενός μεγάλου πούτσου, και ας μην είναι και δικός σου!

Διέβην τον Ρουβικώνα – συνώνυμο του "πήρε απόφαση με πιθανό μεγάλο κόστος".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Μανόλης είχε κανονίσει να βγει για Σάββατο και είχε μεγάλο δίλημμα: Να βάλει ένα απλό λιτό μηνημαλ ροζ φωσφοριζέ μπλουζάκι με μπλε στραφταλιζέ παγιέτες παγιέτες παγιέτες παντού, ή να βάλει κάτι λίγο πιο έντονο για να ξεχωρίζει μέσα στο Mayo; Τελικά αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβικώνα και φόρεσε ότι πιο τολμηρό βρήκε στην γκαρνταρόμπα του. Αποτέλεσμα; Όταν είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη έπαθε επιληπτική κρίση και σήζουρ, και πάει η Σαββατιάτικη έξοδος, πάνε όλα. Τον τρέχανε στο νοσοκομείο.

Εξ απαλών ονύχων – συνώνυμο του "από τότε που ήταν παιδούλα" (πρόσεξέ το αυτό, πάρα πολλοί και μορφωμένοι my ass το κάνουν λάθος...)
Παράδειγμα χρήσης: O Θανάσης κάνει τέλειες πίπες. Λογικό! Και επόμενο! Και φυσιολογικό! Έχει μεγάλη εμπειρία. Αφού θυμάμαι ότι έκανε τσιμπούκια εξ απαλών ονύχων.

Κουτί της Πανδώρας – συνώνυμο του "μαύρη, μαύρη, μαύρη μου χει γίνει η ζωή μου, μαύρη, μαύρη, σαν καμένη γη...".
Παράδειγμα χρήσης: Ο Θανάσης ήθελε λίγο eyeliner, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, και βρέθηκε στο νοσοκομείο από το ξύλο που του έριξε εκείνη. Βλέπεις η Πανδώρα, είναι μακιγιέζ και δεν θέλει ούτε καν να της αγγίζουν το κουτί με τα σύνεργα της δουλειάς της… πόσο μάλλον να το ανοίγουν.

stay tuned, αγαπημένε αναγνώστη. Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια υπέροχα παραδείγματα ζωστής χρήσης της αυθεντικής ελληνικής γλώσσας.

Friday, October 19, 2007

ας κλείσουμε την βδομάδα με πρώτη μετάδοση του καινούργιου ζεϊμπέκικου του Κραουνάκη από την νέα παράσταση της Σπείρα Σπείρα

ε, αυτά, δεν έχω τι άλλο να σου πω. τα λέει όλα ο τεράστιος τίτλος

το τραγούδι που ακούγεται όταν μπαίνεις στο www.provato.gr είναι το καινούργιο ζεϊμπέκικο του Κραουνάκη από την νέα παράσταση της Σπείρα Σπείρα. πιο πολλές λεπτομέρειες δεν έχω να σου δώσω -

πρώτη μετάδοση. how cool is that? πολύ, πολύ. ...και mind you η μετάδοση γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του δημιουργού!

ελπίζω να σου αρέσει το τραγούδι.

UPDATE, UPDATE UPDATE: Ο ίδιος ο δημιουργός έστειλε mail στο provato (γκασπ!!!! φιου φιου φιου φιου....) και μας ενημερώνει ότι το τραγούδι είναι από την παράσταση Στέλλα που θα ανέβει στο Λαμπέτη, και πως το τραγουδά η Τάνια Τρύπη. Γκασπ, how cool is that!!??? να σου στέλνει mail ο ΣταμΚραν!!! (μην ξεχάσω βέβαια ότι ένας super sexy αναγνώστης του γουγουγου πρόβατο τζη αρ μας είχε σχεδόν αμέσως ενημερώσει για τα γουέραμπάουτς του τργουδιού. Ευχαριστούμε Jirashimosu!!!)

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ: Η ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


γκασπ γκασπ γκασπκ γκασπ... μισό να ηρεμήσω να στα πω.... φιου φιου φιου φιου φιου φιου φιου....

γκασπ γκασπ...

λοιπόν, ήμουν αραχτός στον καναπέ και χάζευα τηβή και το γυρίζω μία στιγμή στον ανταίνα και βλέπω διαφήμιση του προγράμματος bonus των καρτών της Άλφα μπάγκ με την Μαρία Αλιφέρη!!!!

how cool is that!!!!! how τέλειο. Η Μαρία Αλιφέρη ξανά στην ζωή μας, ξανά στις οθόνες μας!!!

Δεν πίστευα το μάτι μου! με πήρε ένας φίλος μου εκείνη την ώρα το ίδιο shocked για να αλληλοτσιμπιθούμε τηλεφωνικά για να το πιστέψουμε.... και αλληλοτσιμπιθήκαμε και είμαστε ξύπνιοι... ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ!!!!

κλαψ λυγμ κλαψ λυγ...

το πλοτ είναι ότι ο Πάρλας κάνει ψώνια με την κάρτα και επειδή έχει μπόνους παίρνει ένα φουλάρι και το χαρίζει στην Αλιφέρη που την ζαχαρώνει...

μαλάκα είμαι ευτυχισμένος από ευτυχία. κλαίω, να κοίτα... να κοίτα το χέρι μου έχω ανατριχιάσει.

το καλύτερο; είμαι μέλος του προγράμματος που διαφημίζει το Μαράκι! ΕΙΜΑΙ!!! πέσε και παίρνε ΤΩΡΑ τα τρελά ρησπέκτια και να θυμάσαι ότι τίποτε δεν είναι στην ζωή τυχαίο...

αχ, κλαψ λυγμ, συγκιν συγκιν εντατίκ κλαψ

ανακοίνωση προς την υπερβολικά φιλική αδελφή

Υπερβολικά φιλική αδελφή...

γλυκιά μου κουκλίτσα...

Το γεγονός ότι πάμε στο ίδιο τζυμ, και ότι έχει τύχει να με δεις με το πουλί μου έξω, να ξυρίζομαι και να πλένω τα δόντια μου και γενικότερα να κάνω διάφορα γουατέβερς... δεν συνεπάγεται...

επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

ότι όταν με δεις σε ένα gay bar σου επιτρέπεται να έρθεις να με φιλήσεις με ενθουσιασμό και γενικότερα να μου κάνεις υπερβολικές οικειότητες σαν να με ξέρεις!

ΔΕΝ με ξέρεις, ΔΕΝ είμαστε φίλοι, και γκέσ γουώτ, ΔΕΝ θα γίνουμε και ποτέ.

(αν σε έβρισκα, κουκλίτσα γλυκιά μου, υπερβολικά φιλική αδελφή, συμπαθητική θα σε είχα κάνει φιληνάδα ευθής εξ αρχής. ΔΕΝ θα περίμενα να σε δω ξαφνικά μπροστά μου σεναμπάρ, την ώρα που πίνω ήσυχος το ποτό μου, να έρχεσαι κατά πάνω μου ουρλιάζοντας ουουουουουουουουουο δεν το πιστέυω ιιιιιιιιιιι δεν το πιστεύω εσύυυυυυ εδώωωωω ουουουουουουουουουου σματς σμουτς ιιιιιιι ουουουουουουουο δεν το πιστεύω.... Για να καταλάβεις πόσο πολύ σε αγνοώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να σε αγνοήσω επειδικτικά. απλά σε αγνοώ.

Α, και επειδή είσαι και ηλίθια, αυτό λειτουργεί και αντίθετα - δηλαδή αν με δεις σεναγκέημπαρ και μετά με δεις στο τζειμ, ούτε εκεί να αρχίσεις να ουρλιάζεις ουουουουουουουουουουο εσύ εδώ; ιιιιιιιιιιι δεν το πιστεύω ουουουουουουουουου έλα ρε σύυυυυυυυ ιιιιιιιιιι...)

Ασταδγιάλα πια....

Show Bizz Verbs of the Week

Κέρδισε... το βιβλίο The Gathering της Anne Enright, το βραβείο Man Booker για το 2007. Για το βιβλίο λέγεται ότι είναι πολύ βαρύ και δύσκολο και θλιβερό, αλλά και ωραίο. αναφέρεται στην ιστορία μίας δυσλειτουργικής Ιρλανδικής οικογένειας (καραπρωτότυπο το ακούω). Στην Ελλάδα θα βγει τον Δεκέμβρη, μεταφρασμένο από τον Αύγουστο Κορτώ.

Διέρρευσε... ήδη στο www το καινούργιο άλμπουμ του Μάηκωλ Τζάκσων αν και είμαστε 4, μη σου πω και παραπάνω, μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. wow!!!
...OR NOT!!! ...αποδείχτηκε ότι τα τραγούδια που υποτίθεται ότι είναι του Michael Jackson στην πραγματικότητα είναι αυτού εδώ του κυρίου που μας κοροΊδεψε όλους μία χαρά. super promotion έκανε ο τύπος.

Σουρομαδιούνται... στην Φοίρωμ με τον θάνατο σε αυτοκινητιστικό του Tose Proeski, ενός από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της χώρας. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του η χώρα κυρήχθηκε σε εθνικό πένθος, η βουλή ανέστειλε την λειτουργία της και μούμπλε μούμπλε. ...ΕΣΥ από που τον ξέρεις; είναι αυτός που αντιπροσώπευσε την Φοίρωμ στην Eurovision στην Τουρκία την χρονιά που στείλαμε τον Σάκη. (το link με εικόνες του αυτοκινήτου του ατυχήματος εδώ - το Link της performance του στην Eurovision εδώ)

Σκίζει... ο σούπερ αγαπημένος μου Bruce Springsteen με τον καινούργιο του δίσκο Magic που πήγε και στην Αμερική αλλά και στην Αγγλία νούμερο 1 στα album charts. Τι άλλο είναι όλο αυτό παρά απόδειξη ότι τους καλλιτέχνες που θεωρούμε ότι αξίζει να τους έχουμε στην δισκοθήκη μας δεν τους κατεβάζουμε από το www αλλά αγοράζουμε το cd τους;

Προσπαθεί... H Procter&Gamble, να κάνει τους πιτσιρικάδες να πλένουν τα ρούχα τους με TIDE. Για τον σκόπο αυτό έχει φτιάξει ένα site στο οποίο μεταδίδεται ένα ειδικά φτιαγμένο για την φάση σήριαλ σε μορφή τρίλεπτων webisodes. Το στόρυ είναι για μία βλάχα Αμερικάνα Γουσκονσινιότισα που θέλει να γίνει τριάσημη στο Los Angeles. Δεν θα άξιζε αναφοράς το όλο πράγμα άλλα είναι τόσο, μα τόσο, μα τόσο μα τόσο μα τόσο lame που πρέπει να δεις έστω ένα επεισόδιο.

Ανακοινώθηκε... από το George Lucas ότι θα κάνει τον "Πόλεμο των άστρων" και σήριαλ. ...άμα ο άνθρωπος είναι φραγκοφονιάς, δεν θα σεβαστεί ούτε ότι καλύτερο έχει κάνει, θα το εκμεταλλευτεί μέχρι να ψοφήσει.

Τσάτισε... ακόμα περισσότερο τους αναρίθμητους fans των Sopranos (αλλά όχι εμένα) ο δημιουργός της αγαπημένης σειράς ο David Chase. Ο τύπος έδωσε μία συνέντευξη όπου "εξηγεί" γιατί τελείωσε την σειρά με τον τρόπο που την τελείωσε (τρόπος που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά γιατί θεωρήθηκε ότι δεν δίνει κλόζουρ...). Δύο ατάκες είπε ο τύπος που από την ώρα που τις διάβασα έχω πέσει και παίρνω τα τρελά ρησπέκτια: η πρώτη: Whatever else happens, people are going to have to stop and eat. Και η δεύτερη - που είναι η απάντηση του στην ερώτηση So, it's still worth trying (living)? Και η απάντηση (σου θυμίζω ότι ο τύπος γράφει σήριαλσ φορ α λίβηγκ...): Of course. What else are you going to do? Watch TV? Θι η οου εσ. ΘΕΟΣ!

ξαναβγαίνει... στις 20 Νοέμβρη το Joshua Tree των U2, αριστούρηγημα και ένας από τους πιο αγαπημένους μου δίσκους όλων των εποχών. Αυτές τις μέρες είναι 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Φυσικά η επανέκδοση δεν θα είναι μία απλή επανέκδοση - το υπέροχο δισκάκι θα κυκλοφορήσει σε 3 ή 4 εκδόσεις διαφορετικές η πιο πλούσια από τις οποίες θα περιλαμβάνει επιπλέον τραγούδια, dvd με ντοκυμαντέρ από την παραγωγή του άλμπουμ και το ακυκλοφόρητο video του Red Hill Mining Town, βιβλίο, σαλιάρα για το μωρό, branded κιούτιπς και αφρόλουτρο. Super, I can' t wait!

Ελπίζει... η Janet Jackson ότι θα καταφέρει να ξαναποκτήσει καριέρα μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε το πρηγούμενο σουκού στο Αμερικάνικο Box Office η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, το Why Did I get Married. Το συμπαθώ το τζανετάκι μακάρι να πάει καλά. Ακόμα ετοιμάζει και βιβλίο στο οποίο θα περιγράφει τα στράγκλ της με την παχυσαρκία (...αχ, αυτοί οι Αμερικάνοι) και ταυτόχρονα ηχογραφεί και τον καινούργιο της δίσκο (που άμα δεν κάνει ένα έστω hit, θα βάλει την Janet στην κατηγορία "music star με μόνιμο τόπο διαμονής την μαρμάγκαland").

Πέθαναν... τα υπόλοιπα δύο από τα τέσσερα χείλια του πιο διάσημου φιλιού στην ιστορία του κινηματογράφου. ...Η Deborah ήταν 86 χρονών.

Επιστρέφουν... σε περιοδεία οι Radioheads. Μάλλον θα είναι διεθνής, μάλλον θα ξεκινήσει τον Μάη του 08, μάλλον θα γίνει σε σχετικά μικρούς χώρους. ...μάλλον δεν θα περάσουν από Ελλάδα. Σίγουρα, δεν θα ξεχάσω ποτέ την συναυλία τους στο Λυκαβητό το 2001.

Wednesday, October 17, 2007

Ζήτωσαν τα αγόρια με τα τριχωτά μπουτάκια!!!


Ελλάς ολέ, ελλάς ολέ, ελλάς ολέ!

για τις αδελφές που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ενημερώνω: νικήσαμε τους Τούρκους 1-0 (ναι, ναι αυτούς που μας πήραν την Πόλη και την Μικρασία) και πήγαμε στην τελική φάση για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλου στο ποδόσφαιρο (αυτό που έχουμε από το 2004, αν θυμάσαι...).

Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς.... ΖΗΛΕΥΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΑΣΤΑΔΓΙΑΛΑ

ΠΟΣΤ σαν και αυτό δικαιολογούν την ύπαρξη του blogging, των computers, της γραφής και της ανάγνωσης.

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ έχω διαβάσει ποτέ για το θέμα.

Χιλιάδες ρησπέκτια, χιλιάδες τρελά ρησπέκτς!

ΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩ

Διάβασέ το! learn from it

Tuesday, October 16, 2007

Ποιος είπε ότι το blogging δεν δημιουργεί μεγάλες, δυνατές, βαθιές φιλίες ζωής;

όποιος το είπε ήταν πολύ χαζάνόητος και βλάκας.

Υπάρχουν φίλοι bloggers και είναι τα καλύτερα παιδιά.

Δεν πέρασε μισή ώρα που ανέβασα ποστ ότι έχω γρίππη και ακεφιές και 4 λεβέντες της ελληνικής blogόσφαιρας, 4 παλικάρια που στίβουν την πέτρα και την κάνουν Shirley Temple, 4 ογκόλιθοι μου χτύπησαν την πόρτα για να μου κάνουν παρείτσα και σουπίτσα.

ethan

gsus

wrong guy

g for George

είστε πραγματική φίλη! άντρες λεβέντες παλικάρια που στέκονται στον φίλο στην ανάγκη.

έβγαλα και φωτό από την επίσκεψη έκπληξη


κατέβα


κατέβα


κατέβα


κατέβα


μην κλέβεις


επ σε έπιασα

σκρολ εντατικ σκρολ εντατίκ


κατέβα


κι άλλο


το χεις


έλα κοντά είσαι


έλα


έλα μανίτσα μην είσαι ανυπόμονη μανίτσα



κατέβα


σχεδόν


ωλμωστ δερ


ωλμωστ ΕΙΠΑ


φτάσαμε:

τα παιδιά στην πόρτα μου, για να μου φκιάξουν το κέφι:


ευχαριστώ μάγκες!

Καρμικό ανεπανόρθωτο δυσοίωνο

εν τω μεταξύ δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι συνέχεια πόσο κακό καρμικά είναι για την κοινωνία, τις διαθέσεις όλων μας, την χώρα,

...που τα δύο βασικά θέματα με τα οποία ασχολούνται όλοι στα ΜΜΕ έχουν να κάνουν με αρρώστια (Χριστόδουλος) και με διάλυση και φαγωμάρα (ΠΑΣΟΚ)...

έλεος ρε πούστη μου. δηλαδή πια τόση αρνητική ενέργεια και τόσο σκοτάδι είναι πολύ, πάρα πολύ

νομίζεις ότι δεν σε (με, τον, την) επηρρεάζουν όλα αυτά, αλλά κάνεις λάθος. Το να ακούς όλη μέρα για αρρώστιες και διαμάχες και "η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά" (λες και η ιατρική έχει χεράκια...) και ανταγωνισμούς σε γεμίζει τοξίνες και στεναχωρόνια και θυμώνια και σκοτεινά αιμοσφαίρια.

ΓΑΜΩΤΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

Δεν έχω όρεξη ούτε για sex, δεν έχω όρεξη ούτε για χάδια

αυτο είναι το πιο ηλίθιο και βαρετό ποστ που έχω ανεβάσει ποτέ, αλλά πρέπει να το πω γιατί είναι πρωτοφανές.

εδώ και δύο μέρες δεν έχω καθόλου όρεξη για σεξάκη.

όχι ότι μου έχει προτείνει και κανείς, αλλά λέω... αν ερχόταν ο κλούνης να με παρακαλέσει να μου κάτσει, θα του έλεγα όχι. Καμία όρεξη σου λέω...

...είμαι από την Κυριακή άρρωστος. έχω κομάρες, ακεφιές, δεν έχω όρεξη ούτε να πάω να κολυμπήσω (άσε που δεν κάνει κι όλας...).

μαύρη, μαύρη, μαύρη μου χει γίνει η ζωή μου, μαύρη, μαύρη, σαν καμένη γή

θέλω να μου φύγει το κρύωμα. θέλω πίσω την παλιά μου μύτη. θέλω πίσω τα παλιά μου κέφια.

Συγγνώμη Άλκηστη (or not...), συγγνώμη viewer!

Λοιπόν, άκουσα το καινούργιο cd της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Αρκετές φορές. 4, μην σου πω και 5. Και είναι ωραίο. Άρα, θα υπέθετε κανείς ότι της οφείλω μία συγγνώμη που το υποτίμησα λίγο εχτές. Αλλά ήταν με βάση το πολύ πρώτο και πρόχειρο και χωρίς συγκέντρωση άκουσμά, χτες στην παρουσίαση.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι σε έναν άνθρωπο που με βάζει σε κίνδυνο seizure και επιληπτικής κρίσης με την φωτογράφισή της για το cd δεν οφείλω καμία συγγνώμη.

Οπότε, γουατέβερ. και αυτό είναι οριστικό.

...Λοιπόν όχι, όχι, είναι ωραίο cd με ιδέες, με καλή παραγωγή που εξυπηρετεί τα τραγούδια και όχι που τα πνίγει, με πολύ καλούς στίχους, με χούκι μουσικές... Βέβαια δεν έχει ένα τραγούδι που να μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία όσο έγινε ο Άγγελος μου ή το σούπερ αγαπημένο μου το "κάθε φορά που με κοιτάζεις" αλλά συνολικά είναι πολύ ωραίο.

Αγαπημένε αναγνώστη, σου ανεβάζω δύο τραγούδια, ένα που σου χρωστάω από χτες το έλα για λίγο(συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμ συγγνώμ εντατίκ συγγνώμ) που δεν μπορούσες να το ακούσεις, και άλλο ένα που ...χμ χμ χμ, δεν ξέρω γαμώτο ποιο θα είναι γιατί είναι 5-6 μη σου πω και 7 που μου αρέσουν πολύ...

σκεψ σκεψ... αναποφασιστικ εντατικ αναποφασιστικ σκεψ σκεψ


σκεψ σκεψ...


άντε, ας σου ανεβάσω το Πάμε Χαβάη που είναι αστείο και διασκεδαστικό. είναι διασκευή ξένου κομματιού και οι ελληνικοί στίχοι είναι της Έλενας Μηλιώκα. enjoy

Είναι ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ σου λέω.

Πολύ πολύ πολύ πολύ πολύ αστείο! τρελά ρησπέκτια, τρελά:

Monday, October 15, 2007

μερικές παρατηρήσεις από την παρουσίαση του καινούργιου cd της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Σήμερα το μεσημεράκι πήγα με μερικούς φίλους στην παρουσίαση του καινούργιου cd της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. "Στο ωραιότερο σημείο" λέγεται.Το προηγούμενο cd της Άλκηστις μου είχε αρέσει πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ (όπως και σε πολλούς άλλους). Είχε μερικά υπέροχα τραγούδια (...αυτή η αγάπη χάνει χρόνια, oh yeah!!!) και γενικά τo είχα ακούσει πολύ (ήταν και το επίσημο cd της σχέσης που είχα με έναν πολύ καύλα fuck buddy τότε, οπότε το ακούγαμε μαζί λούπαλούπαλούπαλούπα γιάμη γιάμη).

Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία λοιπόν το νέο της cd, πολλώ δε μάλλον που λόγω φιλικής σχέσης με έναν από τους συντελεστές του μάθαινα ότι έπεφτε πολύ και σκληρή δουλειά για την προετοιμασία του εδώ και περίπου 3 χρόνια!!!

Σήμερα το πήρα στα χέρια μου. (αυτό είναι το τέλειο στις παρουσιάσεις δίσκων - παίρνεις το cd τζάμπα, δηλαδή δωρεάν, δηλαδή χωρίς να πληρώσεις...). Ακόμα, για να πω την αλήθεια δεν το έχω ακούσει, οπότε δεν μπορώ να πω αν θα το αγαπήσω όπως το "να σε βλέπω να γελάς". Πάντως ήδη ένα δύο τραγούδια (από αυτά που μισοάκουσα στην παρουσίαση, που έπαιζαν στο background) μου έκαναν κάτι.

Μπορώ όμως να σου πω μικρά γκόσηπς από την παρουσίαση:

Η Άλκηστις από κοντά είναι σχεδόν όπως είναι και από μακρυά. Έχει όμως σούπερ καλοστεκούμενο σώμα, αν σκεφτείς ότι είναι 53, και απίστευτα πανέξυπνα μάτια. Το βλέμμα της είναι γατόνι.

Όμως το συνολάκι που φόραγε δεν της πολυπήγαινε. Και μου έκανε κακή εντύπωση που είχε γράψει λόγο τον οποίο διάβαζε, αντί να μάθει απ' έξω ώστε να πατήσει μετά πιο χαλαρά στον αυθορμητισμό της.

Ο πιο διάσημος από όσους ήταν εκεί, ήταν ο Κραουνάκης (μετά από μένα, αχέχ χμ χμ χμ..) ο οποίος ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

Υπήρχαν απίστευτα πολλές κάμερες. Απίστευτα. Σημάδη της δημοφιλίας της Άλκηστης που καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να είναι και σούπερ αξιοσέβαστη καλλιτεχνικά, αλλά και σούπερ πουλησιάρα.

Η παρουσίαση έγινε στην Πλάκα, στο Ιόνιο κέντρο. Ωραίο κτίριο, κοντά στους αέρηδες. Πηγαίνοντας έπεσα σε γύρισμα της ταινίας που γυρίζει με τον Γεωργούλη η Vardalos. Άρα διπλό celebrity seeing σήμερα: Και Άλκηστις, και Vardalos. Μου έκανε εντύπωση το πόσα πολλά άτομα ήταν το συνεργείο της παραγωγής της ταινίας. Δεκάδες των δεκάδων.

Η Άλκηστις έκλεισε το λόγο της μιλώντας για τις φωτιές του Αυγούστου. Καλό που το σκέφτηκε. ΟΜΩΣ μου έκανε κακή εντύπωση που αμέσως μετά μας είπε για τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις της στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Νομίζω έπρεπε πρώτα να τελειώνει με το promotion part, και μετά να κλείσει με το θέμα των φωτιών. Αφήνεις, για να το πω αλλιώς, το πιο σημαντικό για το τέλος.

Οι φωτογραφίες της Πρωτοψάλτη στο cd είναι φρίκη. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ρούχα που την έβαλαν. Καθόλου όμως. Ίουκ και γιακ. Είναι σαν Παπαγάλος σε seizure:...και τελευταίο άφησα το καλύτερο και το πιο αυτοαναφορικό. Πηγαίνοντας να πάρω το cd στο τέλος της εκδήλωσης είχα προαποφασίσει να πω, όταν θα με ρωτήσουν από που είμαι, ότι είμαι blogger και πως το θέλω για να γράψω για αυτό. (Πιστεύω ότι είνα ώρα πια να βγαίνουμε προς τα έξω και με δική μας πρωτοβουλία, όχι μόνο όταν μας ανακαλύπτουν κουλές εφημερίδες). Φτάνω στην ευγενέστατη κυρία που έδινε τα cd και πριν μου το δώσει με ρωτά:

- Από που είστε;
- Β. Π., blogger, απαντάω εγώ. ...και είμαι έτοιμος, αν μου έκανε δυσκολίες στο να μου δώσει cd, να συνεχίσω ότι το blog μου το διαβάζουν οι τρελοί trend setters και σούπερ sexy καλλιεργημένοι αναγνώστες και ότι αποτελεί medium... alas όμως. Γιατί η ευγενέστατη κυρία, όχι μόνο δεν με ρώτησε αλλά όταν έγραψε δίπλα στο όνομά μου το MME που "αντιπροσωπεύω" έγραψε ... ... ... locker. εντάξει, την δικαιολογώ είχε και θορυβάκο. (guys πρέπει να προσπαθήσουμε πιο πολύ να μας παίρνουν χαμπάρι πια...).

Αυτά, μη σε ζαλίζω άλλο. Από το cd σου ανεβάζω ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που έχει πει ΠΟΤΕ η Πρωτοψάλτη και το οποίο πιστεύω θα γίνει μεγάλο σουξέ.

Έλα για λίγο. του Παυριανού και του Σέμση. τρελά ρησπέκτια και στους δύο. υπέροχο τραγούδι, σαν παλιά καλή Άλκηστη.

update: κάνε και ένα κλικ εδώ δεν θα χάσεις

Sunday, October 14, 2007

Στιγμές από μία σκέση δυνατή, the threequel

αφού πήρε τα σώβρακα του Ελύτη του Σεφέρη του Βάρναλη του Καβάφη και τα νεγκλιζέ της Πλαθ της Δημουλά, ο αγαπημένος σου προβατάκος συνεχίζει το μεγάλο της ζωής του έργο, την ποιητική συλλογή την αφιερωμένη στην μεγάλη, πονηρούλα, αγάπη της ζωής του.

Το τρίτο μέρος του επικού ποιητικού έργου που, guess what, έρχεται μετά το δεύτερο που, guess what, ήρθε μετά το πρώτο αναδεικνύει την άνεση του μεγάλου ποιητά στην χρήση των εκφραστικών μέσων , την μεγάλη ποικιλία θεμάτων, την αριστοτεχνική χρήση της ρίμας... τι να πω πια για την ποίησή μου.

ας είμαι σεμνός:
ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗΥΨΗΛΗΥΨΗΛΗΤΕΧΝΗΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ ΠΕΣΕΠΕΣΕΠΕΣΕΠΕΣΕΠΑΙΡΝΕΠΑΙΡΝΕΠΑΙΡΝΕΠΑΙΡΝΕΤΡΕΛΑΡΗΣΠΕΚΤΙΑ ΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΟΜΟΡΦΙΑΕΓΩΕΓΩΕΓΩΕΓΩΕΓΩ ΡΗΣΠΕΚΤΙΑ.

Το πέος μου έχει μακρύνει
απ' όταν σε είδα με μπικίνι
μου έχει χοντρύνει η τσουτσού
απ΄όταν σε είδα με τουτού

Είναι ωραίος λένε ο νέος.
Μα το χοντρό τεράστιο πέος
το έχω αγάπη μου εγώ
που σ΄αγαπώ και σε ποθώ

Χάρτινο το φεγγαράκι
ψεύτικη η ακρογιαλιά
έλα για καυτό σεξάκη
να γίνουν όλα αληθινά

Να αφήσεις αντιρρήσεις
να λες μονάχα γιες
όταν σου ζητάω
να κάνεις προστυχιές

Έκανες μπικίνι έρια
και έγινες του σέκσ ιέρια
έκανες μπραζίλιαν γουάξ
και εγώ απ' την καύλα σπαρακουάξ






τα σχόλια και οι εκθειαζζμοί δικά σας. εγώ σέμνυμαι.

Friday, October 12, 2007

Μερικές παρατηρήσεις από το In Rainbows των Radiohead

Σήμερα το μεσημέρι έφυγα από το σπίτι κατά τις 2 και μισή.

Είχα πρόγραμμα να πάω στην πισίνα μέχρι τις 4 και μισή και μετά να πάω σε ένα ραντεβού που είχα σε ένα γιατρό για μία υπόθεση της αδελφής μου.

Φεύγοντας από το σπίτι, είχα φορτωμένο στο mp3 player μου το καινούργιο album των Radiohead, το In Rainbows, αυτό που το κατεβάζεις από το site τους πληρώνοντας όσο εσύ ο ίδιος θέλεις.

...εγώ δεν πλήρωσα για να το κατεβάσω. το βρήκα περιδιαβαίνοντας στο internet και το κατέβασα χωρίς να πληρώσω... είχα μεγάλη αγωνία να το ακούσω, οι πρώτες κριτικοπεριγραφές είναι πολύ καλές.

Aυτή τη στιγμή που γράφω, μερικές ώρες μετά την στιγμή που έκλεινα την πόρτα του σπιτιού μου ακούγοντας τις πρώτες νότες του In Rainbows, το μυαλό μου είναι γεμάτο πράγματα που μπορώ να πω για αυτόν τον δίσκο. Δυστυχώς είναι λίγο ασυνάρτητα, αλλά για να με διαβάζεις θα έχεις ήδη την καλύτερη σχέση με την ασυναρτησία, οπότε φύγαμε:

παρατήρηση 1: Mερικά τραγούδια του είναι ότι πλησιέστερο υπάρχει στο Μαγικό Βουνό του Thomas Mann, που είναι σούπερ αγαπημένο μου βιβλίο. Θυμάμαι όταν το πρωτοδιάβασα, αναρωτιόμουν συνέχεια "χριστέ μου γιατί τώρα το διαβάζω αυτό το πράγμα, γιατί υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτή την ιστορία, γιατί γιατί γιατί...". Και ύστερα, φτάνεις στο τέλος του βιβλίου. Και όλα αυτά που σου έμοιαζαν ασύνδετα μεταξύ τους, φλυάρα, βαρετά, κουραστικά αποκτούν ένα απίστευτο καινούργιο νόημα, γίνονται κομμάτι ενός μοναδικού έργου τέχνης, ενός βιβλίου που απλά το έχω διαβάσει έκτοτε 4 φορές και κάθε φορά το χαίρομαι και το απολαμβάνω περισσότερο. ...και κάθε φορά με αλλάζει όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο πολύ!

Κάτι ανάλογο γίνεται και με μερικά τραγούδια του In Rainbows. Ακούς κάτι που είναι έτσι και έτσι και το οποίο ακούγεται λίγο μονότονο και διεκπεραιωτικό και so what... και ξαφνικά, εκεί προς το τέλος του τραγουδιού σκάει μία μελωδία της κιθάρας, ένας λαρυγγισμός του Thom York, και αυτό που έμοιαζε "so what" γίνεται κανούργιο τώρα που είναι μαζί με αυτή τη μελωδία, και καταλαβαίνεις γιατί της προηγήθηκε και γιατί έπρεπε να είναι έτσι ακριβώς και όχι αλλιώς, και σκάει σαν πυροτέχνημα μέσα στο στομάχι και στο μυαλό σου.

Και αν είσαι ένας άνθρωπος που περπατά στην μεσημεριάνη Αθήνα, ξαφνικά κοκκαλώνεις για να ακούσεις καλύτερα και αναρωτιέσαι: "είναι δυνατόν να είναι τόσο ωραίο;".

παρατήρηση 2: ένα τραγούδι όπως το άκουγα με έκανε να φανταστώ μία εντελώς χαζή εικόνα και μελό, ότι μέσα στο στήθος μου πετούσαν σμήνη πουλιών τα οποία έσκαγαν με δύναμη πάνω στα πλευρά μου (αλλά από μέσα) για να βγουν.

Παρατήρηση 3: ένα άλλο τραγούδι είναι τόσο λυπητερό που γίνεται ό,τι πιο χαρούμενο έχω ακούσει... το ξέρω, είναι κουλό αυτό που γράφω, αλλά είναι συναίσθημα, όχι σκέψη.

Παρατήρηση 4: ...όταν έφτασα στο γυμναστήριο, αντί να πώ στα αποδυτήρια να αλλάξω για να κολυμπήσω έκατσα στο καφέ και άκουγα μουσική. Μέχρι τις 4 και μισή που έπρεπε να φύγω για να πάω στην δουλειά της αδελφής μου...

παρατήρηση 5: Περπατώντας στην πανεπιστημίου με κατεύθυνση την Ομόνοια, ακούγοντας για τέταρτη πια φορά το δίσκο έβλεπα τα κτίρια γύρω μου να πάλλονται...

παρατήρηση 6: και μετά σκέφτηκα ότι καλές οι μαλακίες περί Britney και Kylie και γριάς Madge και όλα αυτά τα ποπάκια, αλλά είναι καιρός πότε πότε να θυμόμαστε με πόσο διεισδυτικούς και αλλοπρόσαλλους, θετικά αλλοπρόσαλλους, τρόπους έχει η μουσική να γράφεται μέσα στο μυαλό σου, και να σε κάνει να σκέφτεσαι πράγματα που ούτε υποψιαζόσουν πως μπορείς να σκεφτείς...

ναι, έχω ενθουσιαστεί. επιτέλους, ακούω μουσική ξανά!

(φυσικά θα το κατεβάσω το album και με νόμιμο τρόπο - και θα αγοράσω και το cd όταν βγει... και εσύ θα είσαι βλάκας αν δεν το ακούσεις)

Thursday, October 11, 2007

Γιατί θέ μου, γιατί πάω σουπερμάρκετ, γιατί γιατί γιατί αφού κάθε φορά γίνομαι ρεζίλι...

...εγώ το έχω πει, αν δεν ήμουν εγώ ο ίδιος, θα ήθελα πραγματικά να είμαι φίλος μου, μόνο και μόνο για να πηγαίνω μαζί μου στο σουπερμάρκετ και να με βλέπω να ξεφτυλίζομαι με όλους τους τρόπους και να γελάω εις βάρος μου... ('ντάξει είναι λίγο Ιονέσκο η πρόταση αλλά έχει λόγο που υπάρχει, θα δεις).

αποφάσισα λοιπόν σήμερα ο δύσμοιρος να πάνω στο σούπερ μάρκετ να πάρω ένα ουίσκι, γιατί έχω να πάω για φαγητό σε ένα φίλο απόψε, και ελληνικό καφέ που τελείωσε. Μιλάμε για 2 πράγματα έτσι; 2. ΔΥΟ!

....το ότι κατέληξα να κάνω λογαριασμό 80 ευρώ και να πάθω βοή στα χέρια μέχρι να φέρω τις σακούλες στο σπίτι, τόσο βαριές που ήταν, το έχεις λίγο ως αναμενόμενο - σε όλους συμβαίνει όταν πάμε σούπερ μάρκετ.

Αυτό όμως που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι όση ώρα ήμουν στην ουρά, και όσο η κυρία στο ταμείο πληκτρολογούσε τα ψώνια μου, εγώ έβγαζα τρο παράπονό μου σε όλους όσους ήταν κοντά. How spooky is that? and how metaparanoid?

Δηλαδή: με κοίταξε μία κυρία (ή για να είμαι ακριβής, έπεσε τυχαία το βλέμμα της πάνω μου...) και εγώ της δείχνω το καρότσι μου και της λέω: ήρθα για να πάρω δύο πράγματα, να το ξέρετε! και βλέπετε τι έχω πάρει!. Η κυρία γέλασε αμήχανα, μετά είδα τον τρόμο στο μάτι της και μετά κούρνιασε στον ώμο του άνδρα της που ήταν λίγο πίσω, έφερνε γάλα που είχαν ξεχάσει να πάρουν...

Αφού ήρθε η σειρά μου στο ταμείο, είπα τον πόνο μου και στην ταμεία, ζητώντας της ταυτόχρονα να μου επι ένα κόλπο να μην το παθαίνω κάθε φορά... και τέλος ακόμα μία φορά έκανα μόουνινκγ στον διευθυντή του καταστήματος που ήρθε να βοηθήσει να βάλουμε τα πράγματα στις σακούλες.

Τι μου συμβαίνει; τι έχω; γιατί κάθομαι και μιλάω σε αγνώστους; πότε θα αρχίσω να μαζεύω αδέσποτα γατάκια; Πότε θα γίνω κανονικά μοναχική συνταξιούχος που μιλά και στα περιστέρια;

...όμως η πιο ταπεινωτική στιγμή της βόλτας στο σούπερ μάρκετ δεν ήταν αυτή... μακάρι να ήταν αυτή. μακάρι!

Λίγη ώρα πριν πέσω σε τρανς και αρχίσω να λέω τι ήθελα να ψωνίσω και τι τελικά ψώνισα σε αγνώστους, πήγα στο μανάβικο για να αγοράσω ξυνόμηλα. Τα ξυνόμηλα τα λατρεύω, είναι ότι πιο γιάμη σε φρούτο υπάρχει.

έψαξα λίγο στους πάγκους αλλά δεν τα είδα - ξέροντας ότι είναι η εποχή τους είπα να ρωτήσω τον νεαρό ευγενέστατο κύριο που ήταν εκεί που βάζουν τιμές στα λαχανικά και τα φρούτα... τον πλησιάζω λοιπόν και του λέω: γειά σας! που είναι παρακαλώ τα ξυνόμηλα;


OR NOT!!!!!!


γιατί αυτό που είπα στον κακομοιρούλη τον άνθρωπο ήταν να μου πει που είναι τα...


χμ

χμ

χμ


χμ...


ξυνόμουνα!

...είπα στον δύσμοιρο τον υπάλληλο του βασιλόπουλου να μου πει που είναι παρακαλώ τα ξυνόμουνα. το είπα, το είπα γαμώτο, το είπα!!!!!!

η αλήθεια είναι ότι το τυπάκος μάλλον δεν το άκουσε, και αν το άκουσε θα νόμιζε ότι έκαναν μουνάκια τα αυτιά του, γιατί βέβαια δεν περιμένεις ποτέ να σε ρωτήσει κάποιος που είναι τα ξυνόμουνα... οπότε, ας πούμε ότι γλύτωσα το ρεζιλίκι - εγώ όμως ξέρω τι είπα, και πως το είπα. είπα ΞΥΝΟΜΟΥΝΑ!

γιατί; ...μάλλον διότι προχτές μιλούσα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο και μου έλεγε για την πρώην του που την χώρισε και αρχίσαμε να λέμε τι ξυνόμουνο ήταν και πως στο φεστιβάλ ξυνόμουνου θα έβγαινε πρώτη και θα έπαιρνε το χρυσό ξυνόμουνο της χρονιάς και άλλα τέτοια και γελάγαμε και στο τέλος καταλήξαμε ότι καλά έγινε και το ξυνόμουνο τον παράτησε γιατί ήταν ξυνόμουνο.

Μαλακίες, αλλά τουλάχιστον του έφτιαξε το κέφι.Που να ξέρω ότι θα το πλήρωνα τόσο ακριβά;

(θέ μου δεν θέλω άλλο να μου συμβαίνουν τέτοια πράγματα... δεν θέλω ρε γαμώτο, είμαι ολόκληρος άντρας 34 χρονών, έχω ευθύνες, έχω πρόσωπο...)

Ζετεμιάρης αισθηματίας blogger μεταδίδει...

μόλις ήρθα σπίτι από το Sodade. Φρίκη. Αυτή η κοπέλα που παίζει μουσική όταν δεν παίζει μουσική ο Αντώνης είναι εντελώς ντεκαυλέ. Δεν την καταλαβαίνω Χριστό. Παίζει όλα τα κουλά ρεμήξ των κουλών ροκ επιτυχίων (μέχρι και το ρεμήξ του exit music των radiohead έπαιξε απόψε, το οποίο exit music απλά δεν το αγγίζεις, είναι ιερό κομμάτι...) και τις παίζει του ανελέητου: 7 λεπτά διαρκεί το κουλό ρεμήξ; 7 λεπτά θα το παίξει, όλο. Μπόοοοοοοοοοοοριγκ! έλεος, λυπήσου μας, μία καθημερινή έχω να βγω και εγώ....

σε άλλα νέα από την βραδιά: Πριν το sodade ήμουν στο μαγκαζέ. μαζί ο φίλος μου ο Πέτρος. ... η σκηνή μεταξύ μας έχει ως εξής:

εγώ στο μαγκαζέ ζαχαρώνω γκομενάκο, ο οποίος όμως ούτε να του το δω, δεν μου δίνει καμία σημασία, λες και είμαι διάφανος, λες και είμαι φτιαγμένος από σκατά, ακόμα χειρότερα!

Παρόλα αυτά εγώ επιμένω, κοιτάω μία χαρά με βλέμμα που μέσα στην κόρη του ματιού σχηματίζονται πεάκια, μπας και πάρει το μήνυμα....

Κάποια στιγμή, αφού παίρνω απόφαση ότι ο τύπος δεν μασάει με τα πεάκια, αποφασίζω να πάρω μία δεύτερη γνώμη για να οργανώσω περαιτέρω δράση. Γυρίζω και λέω του Πέτρου:

- Πέτρο κάνε αξονική στον τύπο εκεί με το καφέ μπλουζάκι, με κοιτάει καθόλου ή τζάμπα σπαταλάω τα βλέμματά μου;

Ο Πέτρος αναλαμβάνει δράση. Αφού κάνει την αξονική στον τύπο (δεν υπάρχει καλύτερότερος από τον Πέτρο να σου πει τι σκέφτεται και τι θέλει από σένα ο άλλος, καρακατατσεκαρισμένο....) μου σερβίρει το πόρισμα:

- ...Λυπάμαι Βαγγέλη, μάλλον δεν ενδιαφέρεται...

εγώ του λέω:
- φταίω τώρα να τον χωρίσω, όλο το βράδυ δεν μου έχει ρίξει ούτε ένα βλέμμα;

Με το που λέω την ατάκα, σκάμε με τον Πέτρο στα γέλια! ...και κλασικά με το που σκάμε στα γέλια αλλάζει το όλο ενεργειακό της φάσης, και ο τύπος που ζαχαρώνω... ξαφνικά με προσέχει, και αρχίζει να μου ρίχνει αυτός βλέμματα με πεάκια...

εγώ κάνω τον μπλαζέ για μερικά λεπτά, ο Πέτρος γελάει κάτω από τα μουστάκια του... και τελικά γυρίζω και του λέω (του Πέτρου...):

- κατάλαβες τώρα γιατί δεν μπορώ τις αδελφές; όλο το βράδυ δεν με έχει αφήσει σε ησυχία, με κοιτάει λες και είμαι ο Κλούνης, καταπίεση, έλεγχος και ζήλια.... α πα πα, σιγά μην κάνω σχέση μαζί του!

μετά, δεν θυμάμαι τι έγινε, ήρθε το περιπολικό από το ΚΚΑ (κέντρο καταπολέμησης ασυναρτησίας) και μας μάζεψε. Και καλά εγώ, ο Πέτρος τι έφταιγε να τον εσυλλάβουν;