Friday, June 30, 2006

Αγαπημένος street spirit

τίμα και αγάπα

τον μπαμπά σου

τίμα και αγάπα

και την μαμά σου.

(λέει τον μπαμπά του "ο Χοντρός" και τη μαμά του "η Χοντρή"... άχ πάλι με το δάκρυ της συγκίνησης στο μάτι θα το βγάλω το Σαββατοκύριακο...).

αχ τέτοιος γιος λεβέντης... όλοι οι γονείς τον εζηλεύουνε! μπεεε ρε γαμώτο, η ζωή είναι ωραία γιατί είμαστε ωραίοι οι άνθρωποι πρώτα από όλα...

Thursday, June 29, 2006

Κατσαρίδα-μεταμόσχευση συκωτιού

κάνε εδώ κλικ και διάβασε...

(πως μία κατσαρίδα μπορεί να γίνει entertainment factor!)

elefantas is the bestest!!!

Τσαντίλα

...τι κάνεις όταν είσαι η Χαρούλα Αλεξίου, έχεις βγάλει έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους των τελευταίων 10 χρόνων, το "ως την άκρη του Ουρανού σου" και θες να ελέγξεις την τρομακτική πίεση που ασκεί πάνω σου η αίσθηση ότι ο επόμενός σου δίσκος με νέο υλικό έχει να ανταγωνιστεί σε απήχηση μερικά από το ωραιότερα τραγούδια που έχουμε ακούσει ποτέ από σένα;

(ακούω γέλια να ανεβαίνουν τα σκαλιά, πάλι οι φίλοι μου χαράματα γυρνάνε, έχουν τις μπύρες τους ακόμα αγκαλιά, έξω απ' την πόρτα μου περνούν και τραγουδάνε...

μα εγώ δεν τους αντέχω, ζευγαρωμένους και εγώ να μην έχω
τα χέρια σου να γείρω, τι θέλω εγώ με τόση αγάπη γύρω...

ή μήπως να θυμηθώ το άλλο...

θα ανάβω με τσιγάρα, θα σβύνω με πιοτά, τώρα που πήρα τη λαχτάρα, στάχτη να γίνουν όλα πιά... )

τι κάνεις λοιπόν για να έλεγξεις το πρέσο: βγάζεις ένα δίσκο αδιάφορο και χλίαρο - τον οποίο "ντύνεις" με ένα ψευτοconcept "δημοτικού ήχου" για να μπορείς μετά (;) να πεις κάτι του τύπου "το κοινό δεν είναι έτοιμο να δεχτεί το διαφορετικό..." και να έχεις το άλλοθι ότι δεν φταις για την μη απήχηση.

Που όμως δεν οφείλεται στον ήχο του δίσκου, βεβαίως βεβαίως, αλλά στα τρομαχτικά γλυκανάλατα τραγούδια.

Για όσους δεν κατάλαβαν, το "Βύσσινο και Νεράτζι" είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω πάρει από δικό μου άνθρωπο ποτέ.

Ρωτώ: ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΝΑ "ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ";

φακφακφακφακφακφακφακφακφακφακ... είχα τόσες ελπίδες για αυτό το δίσκο... αχ ρε νανάκο...

Wednesday, June 28, 2006

Τελικά

η σοφότερη απόφαση που έχω πάρει ως blogger είναι να την "κάνω" από το monitor στις αρχές της χρονιάς.

δεν είναι ότι δεν απολαμβάνω να είμαι Κατίνα πότε πότε (κατά περιόδους μάλιστα θέλω να είμαι, ει δυνατόν, όλη μέρα... ... ... )

... απλά πιστεύω ότι μία κάποια απολαυστική επιτήδευση μπορείς να την διατηρείς ακόμα και στην κατινιά σου...

... πράγμα που βέβαια δεν ισχύει με το είδος κατινιάς που επικρατεί στην μικρή ανόητη γειτονίτσα.

λυσσάξτε κατίνες... ...απλά θυμηθείτε - κάπου αλλού γίνονται πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά πράγματα. ...ίσως κάποτε συναντηθούμε... ελπίζω.

Tuesday, June 27, 2006

Παρθένες Ιδέες

Βρίσκομαι στο βιβλιοπωλείο, το διαδυκτιακό. Μπραουζάρω χαζεύοντας βιβλία. Πατώντας ένα λάθος κουμπί φτάνω στην κατηγορία βιβλίων self improvement. Σπαταλάω κάμποση ώρα να διαβάζω τίτλους και να σκέφτομαι πόσο ίδια μοιάζουν όλα μεταξύ τους, αλλά και τι μεγάλη αγορά είναι η συγκεκριμένη στις Αγγλοσαξονικές χωρες ... και ξαφνικά Η ΙΔΕΑΡΑ σκάει με δύναμη ελέφαντα στο κεφάλι μου.

Μία ανεξερεύνητη περιοχή, ολοπάρθενη, είναι στην διάθεση μου για να την εκμεταλλευτώ. Ένας εκδοτικός οίκος που θα ειδικεύεται σε βιβλία self help πάνω στον πιο θεμελιώδη τομέα της ανθρώπινης ψυχής. To sex.

Ακολουθώντας το patern που πρώτος ο αγαπημένος enteka καθιέρωσε (και τείνει πια να εκτοπίσει το δεκαδικό σύστημα κατάταξης και κατηγοριοποίησης) θα παραθέσω τους 11 πρώτους τίτλους βιβλίων που θα εκδοθούν από τον εκδοτικό μου οίκο:

1. Η πίπα δεν είναι ταμπού – τα ψέματα που πρέπει να λες για να τους κάνεις όλους να σε γλύφουν για ώρες και να νιώθουν ότι τους κάνεις και χάρη.

2. Τα 10 μεγαλύτερα λάθη στο να καταφέρεις τους ανθρώπους να σου δίνουν κώλο χωρίς να υποσχεθείς σχέση, και πως να τα αποφύγεις.

3. Ξεπέρασε μία για πάντα την ηττοπαθή συμπεριφορά - Τώρα μπορείς να σου κάνουν όλοι στοματικό χωρίς να χρειαστεί να τους κάνεις το δείπνο!

4. Μαθαίνοντας να ξεσκίζεις πατούρια στην εποχή του ρεπουμπλικανισμού. Τα 99 μυστικά της επιτυχίας που ΕΚΕΙΝΟΙ προτιμούν να μην γνωρίζεις.

5. Πέντε απλά βήματα να κοιμηθείς με το κούκλο του γυμναστηρίου και να μην πουν ότι είσαι πισωγλέντης. Περιέχει ΔΩΡΕΑΝ DVD.

6. Ναι, γίνεται! Πως να σου κάνει τρελά τσιμπούκια χωρίς εσύ να χρειάζεται να δείξεις ενδιαφέρον ούτε καν για το αν έχυσε κι εκείνη.

7. Βρίσκοντας την ισορροπία: Πως να είσαι αξιοσέβαστος οικογενειάρχης και ταυτόχρονα να πηδιέσαι με τουλάχισον 3 φορτηγατζήδες τη βδομάδα! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ OR YOUR MONEY BACK!

8. Διώξε τα σύννεφα: Κάντην να σε παρακαλάει να σου κάνει ισπανική. 16 Συμβουλές για να μην χρειάζεται ποτέ να υποσχεθείς σχέση όταν ζητάς ανωμαλίες.

9. Πως να γίνεις ο ανωμαλιάρης που πάντα ονειρευόσουν: Ξεπέρασε τα αδύνατά σου σημεία! Βοήθησε τον εαυτό σου να μην έχει ιερό και όσιο και να ξεσκίζεται ως εκεί που δεν παίρνει.

10. Ο απόλυτος διαπροσωπικός οδηγός για να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να της δείχνεις τρυφερότητα την ώρα που πηδιέστε.

Και, τελευταίο, το αριστούργημά μας ως εκδοτικός οίκος…:

11. Το μυστικό της επιτυχίας μου: Πως να σου κάνουν τρελό γλυφοκώλι από το πρώτο κιόλαsh ραντεβού - Περιέχει κεφάλαιο "πως να σου κάνουν γλυφοκώλι ακόμα και αν δεν έχεις πλυθεί πρόσφατα - δύσκολο αλλά γίνεται".

Υστέρωγραφο 1: Πλοιζ φυλ φροι του αντ μόρ τάιτλς!

Υστερώγραφω 2: Ούτε να τολμήσεις να σκεφτείς ότι θα μου κλέψεις την ιδέα ΜΟΥ (διάλλειμα για παραλήρημα: ΙΔΕΕΣ BRILLIANT BRILLIANT ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΡΕΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ BEST SELLER LIST NEW YORK TIMES ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ BEST SELLER LIST NEW YORK TIMES ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ). Την έχω κατοχυρωμένη στα κρεάτιβ κόμουνς και παντού αλλού και θα σε τρέχω στα δικαστήρια μέχρι το τετρακιςεγγόνι σου.

Υστερώγραφο 3: Ζητούνται χρηματόδότες και συγγραφείς. Πληροφορίες εδώ.

Διαφημίσεις για προφυλακτικά

τις οποίες πολύ γουστάρω! έχουν φοβερή πλάκα και λένε μία ιστορία αν και είναι σελίδα σε περιοδικό. κάτω δεξιά γράφουν: Legend Condoms, protect yourself.

enjoy


Monday, June 26, 2006

Παρεξήγηση ρόλεϊ

Ο Μιχάλης ψάχνοντας στα συρτάρια να βρει ένα κατσαβίδι, έπεσε πάνω σε ένα παλιό πλαστικό διάφανο σακουλάκι με τα μεγάλα ρόλεϊ που χρησιμοποιούσε η γυναίκα του για να κάνει τα μαλλιά της α λα Φάρα Φώσετ στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Το άνοιξε – τα μπλε σουρεαλιστικά συρμάτινα κυλινδράκια του έφεραν πολλές αναμνήσεις στο μυαλό: Θυμήθηκε μία φάση που είχαν περάσει με τη γυναίκα του, τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας τους, που την έβρισκαν να βάζει το καυλωμένο πέος του μέσα σε ένα ρόλει ενώ η Μαρία το φορούσε.

Αυτή καθόταν πειθήνια – τον κοιτούσε με μάτια που γίνονταν όλο και πιο υγρά από την καύλα χωρίς να βγάζει κιχ. Της άρεσαν πολύ αυτές οι «τρέλες». Η ανάσα της γρηγόρευε με κάθε λεπτό που περνούσε με το πέος του Μιχάλη μέσα στο ρόλει στα μαλλιά της. Αυτός της πασπάτευε τα βυζιά, έσκυβε και την δαγκωνοφιλούσε στα χείλη και τα μάγουλα, έπαιζε το πέοςτου... Αφού έπαιζαν κάμποση ώρα έτσι ρίχναν κάτι πήδους από αυτούς που νιώθεις ότι χύνεις εκτός από σπέρμα και μυελό.

Για ένα διάστημα το έκαναν αυτό σχεδόν κάθε φορά που η Μαρία έφτιαχνε τα μαλλιά της. Το αποτέλεσμα; να αργούν να πάνε εκεί που τους είχαν καλέσει – και η Μαρία να έχει μαλλιά χάλια… … …

Το ίδιο βράδυ ο Μιχάλης χάζευε με την Μαρία τηλεόραση, όταν ξαφνικά έβγαλε από το μποξεράκι το καυλί του και άρχιζε να το παίζει… κοιτούσε την Μαρία χαμογελώντας προκλητικά, και ανεβοκατέβαζε το ένα χέρι του ενώ με το άλλο χάιδευε τα αρχίδια του χωρίς να λέει κουβέντα.

Όταν η Μαρία τον είδε γούρλωσε τα μάτια της. Κάτι πήγε να του πει αλλά τελικά έμεινε αμίλητη και τον κοιτούσε. Ο Μιχάλης, όταν φτιάχτηκε για τα καλά, ξετρύπωσε ένα ρόλει και το πέρασε στο πέος του. Σηκώθηκε, πλησίασε τη Μαρία και προσπάθησε να το βάλει ανάμεσα στις τούφες της πάνω από το μέτωπο…

… … … … … … … … … … … … … … … … … … … … … …

Την άλλη μέρα το πρωί, η Μαρία έκανε μισή ώρα να σταματήσει να κλαίει καθώς μιλούσε στην αδελφή της και της έλεγε πόσο σίγουρη είναι ότι ο Μιχάλης έχει γκόμενα.

Sunday, June 25, 2006

Cannes Grand Prix Film

Μία διαφήμιση για την οποία ο προβατάκος σου σου έχει πει από τις αρχές του Οκτώβρη
κέρδισε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία Film στο φεστιβάλ διαφήμισης που τελείωσε εχτές στις Κάννες.

εδώ μπορείς να την ξαναδείς

νομίζω ότι είναι ένα δίκαιο βραβείο, θυμάμαι όταν είχα πρωτοδεί την διαφήμιση (τώρα... εντάξει, την έχω δει τόσες πολλές φορές που έχω κάψει φλάτζα, αλλά τότε...) είχα μείνει μαλάκας και γιατην ιδέα και για το μέγεθος της παραγωγής και για το ότι είχε να κάνει με μπύρα και για όλα...

Στην κατηγορία Titanium Lion που επιβραβεύει μία πρωτοποριακή ιδέα πέρα από το που και πως εφαρμόζεται το μεγάλο βραβείο πήρε μία μικρούλα εταιρία από το Τόκυο η design-barcode η οποία επινόησε "πειραγμένα" barcodes με design τα οποία όμως λειτουργούν κανονικά στις ταμιακές μηχανές και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από μερικές γιαπωνέζικες εταιρίες.

Δες μερικά εδώ που μου αρέσουν πολύ:



Friday, June 23, 2006

Φωνή γυναίκας





γιο μαδαφάκα! μπορείς να μου πεις πως γίνεται και τις φωνές που τις ακούω με το υπογάστριο τις έχουν μόνο γυναίκες τραγουδίστριες; είναι μάλλον προσωπικό, συμβαίνει μόνο σε μένα, δεν είναι;

janis, fairuz, χάρις (σόρι, έχω φάει κόλλημα - μετά και τη συνέντευξη στο Lifo...), billie, umm.

Grand Prix Cyber Cannes

Αυτό εδώ το video πριν από μερικούς μήνες φορτώθηκε ξαφνικά στο youtube.
Όταν το δεις θα καταλάβεις γιατί μέσα σε μερικές μέρες είχε φτάσει να προβάλεται στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των Αμερικάνικων τηλεοπτικών σταθμών

(επειδή ξέρω τι τεμπελχανίο είσαι και τι παλιοτσιγκούνης που ούτε μία Adsl δεν παίρνεις - δεν μπορώ να καταλάνω πόσο ακόμα θα περιμένεις να πέσουν οι τιμές, δηλάδή πρέπει να στο χαρίσουν.... ΦΑΚΦΑΚΦΑΚΦΑΚ... -

σου λέω ότι δείχνει έναν πιτσιρικά να εισβάλλει στο αεροδρόμιο που βρίσκεται το προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ και να κάνει γκράφιτι στο φτερό του...)

Φυσικά ήταν όλο στημένο - κανένας δεν μπορεί να φτάσει στο προεδρικό αεροπλάνο και να του κάνει γκράφιτι, αλλά μέχρι να αποκαλυφτεί ότι πίσω από όλη αυτή την ενέργεια βρισκόταν μία νέα διαφημιστική εταιρία που ιδρύθηκε από έναν απ' τους πιο πολυβραβευμένους δημιουργικούς της εποχής μας η μάρκα stillfree έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο και αγαπητή στους 20άρηδες.

Αυτό λοιπόν το viral πήρε μάλλον λόγω αληθινίλας το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία cyber στο φεστιβάλ διαφήμισης στις Κάννες.

Προς γνώση και μίμηση - ό,τι πρέπει σαν σκεπτικό για την Ελλάδα που τα budget είναι μικρουλίνια!

Εμετός Cannes Press



Αυτό που δικαιώνει την επιλογή της επιτροπής για το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία Press είναι ότι αν δεν το έδιναν στην καταχώρηση της Lego θα το έδιναν σε αυτήν εδώ τη μαλακίακαμπάνια της οποίας δύο δείγματα βλέπεις...

γουάτ δα φακ γουέρ δέι θινκινγκ!!!!

ξερνάω... ξερνάω όμως... ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΟΥΚΕΤΑ ΕΜΕΤΟΥ.... ΠΛΑΤΣ!!! ...ορίστε, τι κατάλαβες τώρα που την έφαγες στην μάπα; άλλη φορά όταν σου λέω να φεύγεις να το κάνεις...

Press Grand Prix Cannes


αυτή είναι η διαφήμιση περιοδικού/εφημερίδας που πήρε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία. Η αιτιολόγηση της επιτροπής ήταν ότι είναι φοβερά μονοσημαντέ, καταφέρνει να ζωντανέψει την ουσία της μάρκας Lego που είναι η φαντασία (εεεε... πως το κάνει αυτό; Λες να έχει να κάνει με το ότι ο τίτλος είναι η λέξη imagine; ...μπα, δεν νομίζω...) και, το βασικότερο, σε κάνει να "συμμετέχεις" αφού ανοίγει το μυαλό να σκεφτείς τι υπάρχει κάτω από αυτή την μπλε επιφάνεια. Αυτά! Συμφωνώ με το βραβείο; Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει... αλλά σε κάνει να κολλάς και να σκέφτεσαι... οπότε, ας πάει και το παλιάμπελο!

Thursday, June 22, 2006

ΝΑΝΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ


  1. ο όρος "κουλεμανσών - σανσών" γράφεται με ΩΜΕΓΑ!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΟΥ, ΕΛΕΟΣ!!!!!! Τι έχεις να πεις για αυτό;
  2. ανέβασες ένα Post με καλοκαιρινά τραγούδια - μέσα σε αυτά που επέλεξες, έβαλες και το Στους 5 ανέμους της Κωσταντίνας με τον Κορκολή, που είναι το πιο αγαπημένο μου τραγούδι ΟΛΩΝ των εποχών, αυτό το δεκαπεντάλεπτο. Όταν πας να κατεβάσεις το τραγούδι, ΝΑΝΑΚΟ που θα έπρεπε να σε λένε αχρηστάκο, το LINK ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Τι έχεις να πεις για αυτό;
  3. Εν τη αφάτω μεγαλοψυχία μου σου αφήνω σχόλιο να το φτιάξεις και με ΓΡΑΦΕΙΣ!!!! εσύ ο μικρός ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙΣ! Τι έχεις να πεις για αυτό;

τέλειωσαν όλα μεταξύ μας - θέλω πίσω τα σιδερότυπα που σου δάνεισα, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!

Και να μην με πάρεις τηλέφωνο κλαίγοντας, γιατί δεν θα απαντήσω... (...αν το έχω κλειστό, άσε μήνυμα...) δεν με ενδιαφέρεις όλα τελειώσαν!

Ψίθυρος χαράς

σε όλα τα πράγματα που έχω κάνει σε αυτή τη ζωή, από σήμερα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και στις αναμνήσεις μου θα έχει το ότι Χαρούλα Αλεξίου βρίσκεται στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας στην οποία (εδώ και μερικές εβδομάδες) συνυπογράφω μία σελίδα. εντάξει το ξέρω, είναι μόνο τα ζώδια και σιγά το πράγμα, αλλά και πάλι...

...το όνομα μου στο ίδιο έντυπο που περιλαμβάνει συνέντευξη της Χαρούλας... τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή;

Τέτοια χαρά, μόνο όταν ήμουν πιτσιρικάκι αισθανόμουν για αιτίες του τύπου "Η Χάιντι επιστρέφει από Φραγκφούρτη στα βουνά, στον Παππού και θα ξαναδεί Πέτερ"...

σόρι αν ακούγομαι μαλακισμένος και ψωνάκι, αλλά για κάποιο συμβολικό λόγο αυτή η "σύμπτωση" έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για μένα.

Σαν ένα μεγάλο φως που λέει ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και δροσερή και πάντα αν την κυνηγάς χαρούμενα, χαρές θα σου δίνει!

...να την διαβάσετε την συνέντευξη της Χαρούλας στη lifo, λέει πολύ σοφά και γλυκά λόγια. Σου αφήνει και μία μικρή στεναχώρια σε ένα δύο σημεία, γιατί είναι αληθινές οι απαντήσεις της.

Και να σου πω και κάτι; δεν ευλογώ γένια, αλλά αυτό το τεύχος της lifo είναι το πιο καλογραμμένο και ολοκληρωμένο που έχει βγει και αν δε το διαβάσεις θα χάσεις.

Grand Prix Outdoor Cannes

Αυτή η σειρά 3 αφισών για την Tate Gallery στο Λονδίνο πήρε το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ διαφήμισης στις Κάννες στην κατηγορία Outdoor. Η Fallon London τις έκανε, μία εταιρία που έχει περάσει καλύτερες μέρες αλλά πότε πότε θυμάται τον καλό εαυτό της. \ Είναι εντυπωσιακό ότι βασίζονται όχι σε ιδέα εικόνας αλλά στο κείμενο - κάτι που είναι taboo αν σκεφτείς πόση ώρα είμαστε διατεθειμένοι να σπαταλήσουμε διαβάζοντας μία διαφήμιση όταν είμαστε στο δρόμο. Το copy πάντως είναι αριστοτεχνικό. Αναφέρεται στο πως η τέχνη έχει τελικά θέση και μάλιστα σημαντική στα της καθημερινότητάς μας. Κάνε κλικ να το διαβάσεις. Έστω το ένα από τα τρία. ΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΥΩΖΗΛΕΩΦΑΚΦΑΚΦΑΚΦΑΚΦΑΚΦΑΚΖΗΛΕΥΩ!



Wednesday, June 21, 2006

Γιατί αγαπώ την Πολωνία



Έκπληξη!

(όσο και αν σου φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και αυτό το τραγούδι είναι της Σώτιας Τσώτου. Δροσερό και αισιόδοξο, από μία εποχή που η αγάπη ήταν απλά ...η αγάπη - ένα συναίσθημα όχι ένα big fucking drama!!!! ...με δυσκολίες μεν αλλά δυσκολίες που χωρούσαν σε ένα ωραίο τραγούδι... τελικά, πιστεύω ότι όλο αυτό το dramatisation της αγάπης είνα η μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου... μεγάλη ιστορία όμως αυτή και τώρα δε λέει να την πιάσουμε... έχω και πολύ δουλειά...)

Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα
παίξε τις κούκλες σου και γέλα
Τρέξε στις λάσπες στ' ανηφόρια
Είσαι πολύ μικρή γι' αγόρια

Ξέρεις παιχνίδια ξέρεις τρέλες
Στέλλα με τις χρυσές κορδέλες
μα το παιχνίδι της αγάπης
θα κάνεις χρόνια να το μάθεις

Είναι πικρό είναι σκληρό
σε βασανίζει σ' ανασταίνει
Ένα παιχνίδι που κανείς
ποτέ σωστά δεν το μαθαίνει

Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα
όσο μπορείς ακόμα γέλα
Ώρα την ώρα θα βραδιάσει
θα 'ρθει η ζωή και θα περάσει

Ξέρεις του κόσμου τα παιχνίδια
Στέλλα με τα ξανθά κοτσίδια
μα της αγάπης το παιχνίδι
πολλούς καημούς μικρό μου κρύβει

Είναι πικρό είναι σκληρό
σε βασανίζει σ' ανασταίνει
Ένα παιχνίδι που κανείς
ποτέ σωστά δεν το μαθαίνει

Όλα

(ακόμα ένα τραγούδι της πολυαγαπημένης Σώτιας Τσώτου... τι θυμήθηκα ο νταλκιαδάρης, μεσημεριάτικα, μέσα στον πανικό του γραφείου, και με κλειστό το ραδιόφωνο...

για αυτό λέω ότι το καλό λαϊκό τραγούδι όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν αλλάξει η ζωή σου θα σου κάνει πάντα πλούσια κάθε στιγμή σου - αρκεί να το έχεις ακούσειι με την καρδιά σου... μπεεεε)

Δεν είν' τα μάτια σου μεγάλα τόσο βαθιά και γαλανά
Είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά
Δεν είν' τα λόγια σου σπουδαία λόγια απλά καθημερινά
Μα είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά

Η αγάπη όλα τα υπομένει η αγάπη όλα τα ελπίζει
Δίνει ζωή στην οικουμένη κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει

Είσαι κι εσύ αυγής λουλούδι κάτι που εφήμερα περνά
Είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά
Είναι τα λάθη σου μεγάλα και κάθε λάθος σου πονά
Μα είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά

Δεν ξέρει η αγάπη μοιρολόι αρχή και τέλος δε γνωρίζει
Χτυπάει τ' αόρατο ρολόι κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει...

Σπουδαίοι Άνθρωποι

Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά
Η μοναξιά τους παγώνει
Πηγαίνουνε στο σινεμά
Για να μη νοιώθουνε μόνοι

Μα εγώ έχω εσένα, κι εσύ εμένα
Κι είν' η αγάπη μας χρυσό πουλί
Μα εγώ έχω εσένα, κι εσύ εμένα
Δυο π' αγαπιούνται είναι πολλοί

Θόρυβοι φώτα φωνές
Και μες τα γέλια το χιόνι
Τηλεφωνά συντροφιές
Για να μη νοιώθουνε μόνοι

Μα εγώ έχω εσένα, κι εσύ εμένα
Κι είν' η αγάπη μας χρυσό πουλί
Μα εγώ έχω εσένα, κι εσύ εμένα
Δυο π' αγαπιούνται είναι πολλοί

(Κώστας Χατζής, αγαπημένη Σώτια Τσώτου...θυμάσαι τη μελωδία τι ωραία που κορυφώνεται; φιλί μεγάλο!)

Τι σταδγιάλα μαδαφάκα

αν αυτή η διαφήμιση πάρει το μεγάλο βραβείο στις Κάννες εγώ θα πάω να γίνω χειρούργος.

Ειλικρινά. Τη βρίσκω πολύ αστεία αλλά ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ ότι χρησιμοποίησαν για να την πουλήσουν είναι... μμμμ... μμμμ.... μμμμ.... μμμμ... μμμμ.... εεεε... εεεεε... εεεε... εεεεε.... μμμμ... μμμμ.... ουουουου.... μμμ...

τώρα που το σκέφτομαι, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν!

(δες και τις άλλες δύο της καμπάνιας, εδώ και εδώ - στην τελευταία πρωταγωνιστούν κάτι ξαδέλφια μου)

Tuesday, June 20, 2006

Ζώδια Λώρας 20 Ιουνίου με 4 Ιουλίου

(Ζηλεύω ο καργιόλης η Λώρα δίνει ρέστα πάλι ΦΑΚ ΦΑΚ ΦΑΚ ΦΑΚ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΓΑΜΩΤΟ ΦΑΚ ΜΟΥ ΜΟΥ).

Φίλοι μου,
Το ερωτικό ωροσκόπιο που σας προσέφερα την τελευταία φορά είναι απλά ένας σύντομος οδηγός προς την ρομαντική συμπεριφορά του κάθε ζωδίου. Σήμερα συνειδητοποιώ πόσο συναρπαστικό είναι όταν ο βαθειά ερωτευμένος άνθρωπος και ο άνθρωπος που συνταράσσεται με την δύναμη της αγάπης του μπορεί να αλλάξει εντελώς συμπεριφορά. Στην ταινία ο Τίγρης και ο Δράκος λέει ο ήρωας ‘Τόσο δυνατή είναι η αγάπη μου για σένα που ποτέ δεν θα είμαι ένα μοναχικό πνεύμα’… και μετά σταμάτησε να αναπνέει. Είτε όταν το λέει ο Χριστιανισμός, είτε όταν το λέει ο Όμηρος, ή ακόμα, όταν το κυρήττουν οι πιστοί της θεάς Αφροδίτης στην Αρχαία Ελλάδα, μόλις κλονιστούμε από έναν δυνατό έρωτα ή μας αγγίξει βαθειά με το ραβδί της η αγάπη είμαστε έτοιμοι για πράγματα που δεν διανοούμασταν πρωτύτερα, είμαστε έτοιμοι για μέγιστη μεταμόρφωση…Η φίλη μου η Αλεξάνδρα δυνατά υποστηρίζει πως μέσα μας είναι όλα, εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε και κινούμε τα νήματα της ζωής μας και από το πώς τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας εξαρτώνται και οι διαδρομές της ζωής μας. Ναι Αλεξάνδρα, OK, έτσι είναι, αλλά δεν παύει ένας πραγματικά δυνατός έρωτας να είναι μια μεγάλη κινητήριος δύναμη στην ζωή μας.
Τώρα το καλοκαίρι, ότι και να σας λέω από αστρολογικής άποψης, τολμήστε και ζήστε έντονα τις μέρες και τις νύχτες σας. Χρόνια τώρα που ασχολούμαι με την αστρολογία και την φιλοσοφία και όλα τα συναφή σχεδόν πάντα πέφτω στην εξής στάση ζωής: Δεν υπάρχει τίποτα δυνατότερο και τίποτα πιο αληθινό από το να ζούμε την παρούσα στιγμή όσο πιο γεμάτα γίνεται (το ακούς σκορπίνα Sadie?). Βέβαια αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται θάρρος και καθαρή φωτεινή συνείδηση. To θάρρος είναι το πολύτιμο εφόδιο για να κάνουμε την μεγάλη δρασκελιά προς τα εμπρός. Η καθαρή συνείδηση είναι αυτή που θα μας φωτίσει να απομακρυνθούμε-οσο γίνεται - από την φυλακή που άθελά μας μπαίνουμε όσο βυθιζόμαστε στους λαβυρίνθους των φόβων μας. Φίλοι μου, αυτό που λέω και σε εσάς και το λέω όλο και πιο συχνά στον εαυτό μου, είναι ‘Εμπιστευτείτε το μέλλον, εμπιστευτείτε το παρόν’ γιατί η ζωή ανήκει στους τολμηρούς και σε όσους αγκαλιάζουν το τώρα με όλο τους το είναι. Αρετή απαραίτητη, βέβαια σε συνδυασμό με ένα καθαρό πνεύμα, πνεύμα δίχως άγνοια, πνεύμα με αυτεπίγνωση, και με μία καρδιά αγνή σαν μικρού παιδιού έτοιμη να γευτεί τις διαφορετικές εμπειρίες της ζωής. Εγώ απλά λειτουργώ σαν μετεωρολογική υπηρεσία (ΕΜΥ!), σας ενημερώνω για τον έναστρο ουρανό και τις τάσεις του, γνωρίζοντας βαθειά ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς (και βέβαια πάντα ο θεός).

Tώρα, όσον αφορά τις επόμενες 2 εβδομάδες, πολύ κινητική φαίνεται να είναι η πρώτη και πιο ήρεμη η δεύτερη. Αυτήν την εβδομάδα, έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου και την ίδια μέρα μπαίνουμε στο ζώδιο του Καρκίνου. Πολύ σημαντική ημερομηνία κατά τον Γαληνό (μαθητής του Ιπποκράτη) και με εξίσου μεγάλο σεβασμό την αντιμετωπίζουν οι οπαδοί της κινεζικής ιατρικής. Το σώμα μας και η ψυχή μας μαζί υποδέχονται το καλοκαίρι και κάθε κύτταρό μας λαμβάνει την μέγιστη φωτεινότητα από τον ήλιο μας. Ο Δίας τετραγωνίζει τον Κρόνο στις 22 Ιουνίου και αυτό μας υπενθυμίζει πως κατά την διάρκεια του δρόμου προς τον στόχο μας, ότι συμβολίζει την επέκταση και την αλήθεια χρειάζεται να συμμαχήσει με τα πρέπει και με το κατεστημένο. Στις 24 Ιουνίου η Αφροδίτη μπαίνει στους Διδύμους και αυτό φέρνει μία ελαφράδα στην καθημερινότητα και στις συναναστροφές μας, και στις 25 του μήνα έχουμε μία νέα σελήνη. Η νέα αυτή σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου φέρνει σε προτεραιότητα τα συναισθήματά μας, τις βαθύτερες επιθυμίες μας και τα όνειρά μας και βάζει την λογική σε δεύτερο πλάνο. Όλα αυτά δείχνουν πως επιλογές που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και θα μας ακολουθήσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επόμενη εβδομάδα θα έχει πιο χαλαρές τάσεις, μικρότερης σημασίας γωνίες μεταξύ των πλανητών, θα σημείωνα απλά πως ο Ερμής αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Λέοντα στις 28 Ιουνίου. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη εκφραστικότητα και η επικοινωνία μας γίνεται με μπρίο και μεγαλύτερο πάθος. Ακόμα, στις 29 Ιουνίου ο Ήλιος έχει ένα πολύ ωραίο τρίγωνο με τον Δία και αυτό μας δίνει αισιοδοξία και χαρά.

KΡΙΟΙ Περάσατε κάποιο άγχος παραπάνω τις τελευταίες αυτές ημέρες, ίσως να εργαστήκατε περισσότερο, ξεχάστε τα όμως τώρα αυτά και γίνετε πιο αισιόδοξοι ως προς το μέλλον. Χωρίς μεγάλες υπερβολές στον ενθουσιασμό σας (ειδικά στον τομέα των αισθηματικών) να προχωράτε σιγά και σταθερά. Η νέα σελήνη στις 25 του μηνός δίνει έμφαση στην οικογένεια και στον χώρο του σπιτιού και σας συνδέει με τον ενδόκοσμό σας και με τις αναμνήσεις σας. Ανανεώστε τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος και επαναπροσδιορίστε εκεί που βρίσκεστε εσείς σε σχέση με την εξέλιξη που θέλετε να έχετε. Όταν η Αφροδίτη μπει στους Διδύμους, στις 24 Ιουνίου θα έχετε κινητικότητα στους φίλους και στα φλερτάκια σας.

ΤΑΥΡΟΙ Από τις 21 Ιουνίου διακατέχεστε από πρωτοτυπία και εφευρετικότητα στις συναναστροφές σας με τους άλλους σε συνδυασμό με το πρακτικό πνεύμα που εσείς οι Ταύροι άφθονα έχετε. Από τις 24 Ιουνίου η Αφροδίτη στους Διδύμους σε συνδυασμό με τον Άρη στον Λέοντα σας κάνει πολύ αρεστούς δίχως να ξεφεύγετε από τον στόχο σας. Και εσείς τις τελευταίες αυτές ημέρες κάπως ζοριστήκατε, ίσως πιεστήκατε σε κάποιες καταστάσεις, θα βοηθήσει αν βρείτε σοφούς τρόπους και ξεφύγετε από την μονομανία που διακατέχεστε. Για κάποιους από εσάς τα θέματα σπιτιού, οικογένειας εξακολουθούν να σας δίνουν έννοιες, συμπεριφερθείτε με σύνεση και αποφύγετε επιπολαιότητες.

ΔΙΔΥΜΟΙ Τον τελευταίο καιρό σας απασχολήσανε πολύ ή τα οικονομικά σας ή τα συναισθηματικά σας. Όταν όμως μπει η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, στις 24 Ιουνίου τα πράγματα θα καλυτερέψουν, το μυαλό σας θα δουλεύει σε πολλές στροφές, θα νιώσετε καλύτερα και από τις 28 του μήνα θα γίνετε ακόμα πιο λαμπεροί, τολμηροί και πειστικοί στην εκφραστικότητά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ Μέχρι τις 29 Ιουνίου εξακολουθεί να είναι ο Ερμής στο ζώδιό σας πράγμα που ευνοεί τις συναντήσεις σας, τις πληροφορίες που λαμβάνετε, κάποια ιδιαίτερα μηνύματα και, ακόμα κι αν νιώθετε εσωστρέφεια, εκφράζετε τα συναισθήματά σας καλύτερα. Αυτά σε συνδυασμό με την νέα σελήνη στις 25 και με το ότι μπαίνουμε στις 21 στο ζώδιό σας, σας φέρνει μεγάλη αισιοδοξία, είστε σίγουρα σε μεταβατική εποχή προόδου και το πεδίο μπροστά σας είναι πιο ανοιχτό με προοπτικές…

ΛΕΟΝΤΕΣ Έχετε κουραστεί και έχετε κοπιάσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Γι’ αυτό και τα νεύρα σας, αν είχατε, ή μία γενικώτερη εξάντληση. Όσο μπορείτε, στα όσα σας περιορίζουν προκαλέστε μικρές αλλαγές ακόμα κι αν δεν μπορείτε τις μεγάλες. Κάτι καλύτερο θα έρθει, δεν γίνεται…Για κάποιους από εσάς θα σας έλεγα μην αμελείτε την υγεία σας και κάποιες υποχρεώσεις που εκκρεμούν. Προς το τέλος του μήνα θα δείτε κάποια πράγματα θα δουλεύουν καλύτερα και το μυαλό σας θα βλέπει το όλο τοπίο της ζωής σας πολύ πιο καθαρά.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ Η νέα σελήνη στις 25 Ιουνίου θα σας κινητοποιήσει να πάρετε πρωτοβουλίες και να εγκαινιάσετε κάποια νέα πράγματα στη ζωή σας. Οι φίλοι είναι κοντά σας και νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά το σκοτεινό κομμάτι της ζωής. Επίσης αυξάνει το αίσθημα του χιούμορ και έχετε μεγαλύτερη φαντασία και δημιουργικότητα προς το τέλος του μήνα.

ΖΥΓΟΙ Γύρω στις 22 Ιουνίου ο Δίας τετραγωνίζει τον Κρόνο. Απ΄ την μια το αίσθημα χρέους σας διακατέχει δυνατά και η πρόοδος σας έχει αργούς ρυθμούς, απ’ την άλλη η θέση της Αφροδίτης ειδικά τις επόμενες μέρες σας φέρνει μαγικές απρόβλεπτες αλλαγές και κάποια δώρα. Όμως θα χρειαστεί να κοπιάσετε για αυτά και είναι τώρα καλή εποχή να διεκδικήσετε όσα χρειάζεστε για την βελτίωσή σας. Από τις 25 του μηνός και μετά, μην χάνετε διόλου το θάρρος σας και τα καλά σιγά-σιγά θα έρθουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ Αν για κάποιους από εσάς οι τελευταίες μέρες σας έκαναν να νιώσετε μπερδεμένοι ή πολύ κουρασμένοι, από τις 25 Ιουνίου έρχονται πιο απλές (θα έλεγα και χαρωπές) ημέρες. Θα συνειδητοποιήσετε τα σοβαρά θέματα της ζωής σας (γιατί έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες) και θα μπείτε σε εποχή που με τη βοήθεια του εφευρετικού σας μυαλού και του απρόβλεπτου θα μπουν στον σωστό για σας δρόμο.

ΤΟΞΟΤΕΣ Οι στόχοι σας, ειδικά εκείνοι που αφορούν καριέρα και παιδεία σταθεροποιούνται και έχουν προεκτάσεις μακροπρόθεσμες. Να λαμβάνετε όμως υπ΄ όψιν σας και ειδικά την εβδομάδα αυτή, ότι δεν πρέπει να παίρνετε βιαστικές αποφάσεις. Ότι σας αφορά να το ζυγίζετε να βλέπετε τα υπέρ και τα κατά και μετά υπομονετικά να προχωράτε. Όσο πιο μεγάλη είναι η δέσμευση που η απόφασή σας προστάζει, τόσο μεγαλύτερη πρόνοια χρειάζεται να έχετε. Από τις 24 Ιουνίου έχετε εύνοια στους συνεργάτες σας και στους συντρόφους σας και ακόμα τα οικονομικά σας φαίνεται να έχουν καλές προοπτικές.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ Η Αφροδίτη μέχρι τις 24 σας ευνοεί στα συναισθηματικά σας και στην κοινωνική σας ζωή και ο Ερμής σας φέρνει ειδήσεις και νέα από εκεί που δεν το περιμένατε. Στις 22 Ιουνίου νιώθετε ένα άγχος και μια ανασφάλεια από κάποια εμποδιάκια που ίσως (ίσως είπα, μην το κομποδένετε!) βρείτε στην καθημερινότητά σας. Μην παίρνετε ακόμα πολύ μεγάλες αποφάσεις που ζητούν μεγάλη δέσμευση, τα πράγματα δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί και ίσως αλλάξετε και γνώμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι απο εσάς έχετε ταλαιπωρηθεί και ζοριστήκατε σε κάποιες καταστάσεις. Μην το βάζετε κάτω, να εμπιστεύεστε την δύναμη του νου σας και τις εμπνεύσεις σας. Ακόμα η νέα σελήνη στις 25 του μηνός σας κάνει πιο ευαίσθητους, σας φέρνει πιο κοντά στην οικογένεια και μπαίνετε στην παιδικότητά σας. Η αισιοδοξία μεγαλώνει και εμφανίζονται προοπτικές για ταξίδια, φλερτάκια και νέες περιπέτειες.

ΙΧΘΥΕΣ Με το που μπαίνουμε στο ζώδιο του Καρκίνου και μαζί με την νέα σελήνη καλείστε να ανακαλύψετε το κομμάτι παιδί στη ζωή σας, να χαρείτε, να διασκεδάστε, να ερωτευτείτε…Στις 30 Ιουνίου είναι μία τυχερή μέρα για εσάς, ευνοούνται πολλά πράγματα, είναι από εκείνες τις ημέρες που ο παράγοντας τύχη έχει το πρώτο χέρι. Βέβαια πάντα μην αφήνετε εκκρεμότητες σε θέματα υγείας ή σοβαρά θέματα εργασίας.

Proud Greek

Το φεστιβάλ των Καννών, εκτός από ένα από τα πιο μουράτα φεστιβάλ κινηματογράφου είναι και ΤΟ πιο μουράτο φεστιβάλ διαφήμισης. Ένα βραβείο σε αυτό το φεστιβάλ είναι ό,τι πιο σπουδαίο μπορεί να συμβεί σε έναν εργαζόμενο στο δημιουργικό της διαφήμισης.

Κατά κανόνα οι Έλληνες δεν τα πηγαίνουμε σε αυτό καθόλου καλά - μία φορά πριν από 20 χρόνια είχαμε πάρει ένα χρυσό βραβείο σε μία κατηγορία αλλά από τότε ούτε καν στις short list δεν καταφέρνουμε να μπούμε... χάλι μαύρο σου λέω...

Με μία φωτεινή εξαίρεση!

Δύο, επαναλαμβάνω ΔΥΟ, από τις 50 επικρατέστερες διαφημίσεις να χτυπήσουν το μεγάλο βραβείο φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, είναι ντυμένες με μουσική του Vangelis.

(σου έχω ξαναμιλήσει για αυτές - άααααα, σε έχω πάντα καλά ενημερωμένο, εδώ και εδώ)

Η μία είναι εδώ - Nike, Barefoot Running από την Wieden+Kennedy

Και η άλλη εδώ - Ariston, Underwater World από την Leo Burnett/Milan

άντε και του χρόνου να χτυπήσουμε βραβείο λιγότερο έμεσα - με διαφήμιση - (δική μου! μπε)

διακοπή για παραλήρημα: ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΟΝΕΙΡΑ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΝΝΕΣ ΚΑΝΝΕΣ ΘΕΛΩ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ !

Monday, June 19, 2006

Τέλειο!! τέλειο!

αγαπώ πολύ erva cideira - Κάνε κλικ

Πριν διαβούν οι ομορφιές μου


Το απόγευμα της Κυριακής κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου στην πόρτα του δισκάδικου του Ζαχαρία είδα μία αφίσα για το καινούργιο της Αλεξίου. Γαρίδα το μάτι, έτρεξα κοντά να δω λεπτομέρειες. ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα το εξώφυλλο, μου άρεσε.

Αργότερα μιλώντας με τον Θάνο μου είπε ότι στο mad μπορώ να ακούσω το πρώτο τραγούδι,
(ευχαριστώ φίλε) και αφού το άκουσα googlαρά, και έτσι τώρα τα ξέρω όλα.

διακοπή για παραλήρημα: ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΦΑΝ ΦΑΝ ΦΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝ ΕΓΩ ΕΓΩ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΕΓΩ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΠΛΗΡΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ !

Το "Βύσσινο και Νεράτζι" της Χάρις Αλεξίου βγαίνει την Παρασκευή στις 23.

έχω περάσει την τελευταία μίση ώρα της ζωής μου να ακούω το "πρώτο single" (μα τι σταδγιάλα μαδαφάκα, γιατί το λένε έτσι αφού μάλλον δεν θα βγει single... ελληνικές ευρεσιτεχνίες είναι αυτές...) το Ήρθα ξανά και μου αρέσει, ειδικά το "γύρισμα" που κάνει στο refrain με τη φράση και η ματιά σου ακόμα, μου τρυπάει σωθικά καρδιά και σώμα...

(
αν και πρέπει να πω Το Κύμα από το ως την άκρη του ουρανού σου με είχε ψαρώσει πολύ περισσότερο όταν το πρωτοάκουσα)

Όμως το δεύτερο τραγούδι που άκουσα το ομώνυμο με το δίσκο μπορώ να πω ότι μάλλον θα το πηδάω... γενικά πάντως έχω την αίσθηση ότι δεν θα εκπλαγούμε και ΤΡΟΜΕΡΑ από αυτό που θα ακούσουμε...

καλύτερα! τη χαρούλα μου τη θέλω κλασική... μπε

Εδώ η Χαρούλα μιλά για το δίσκο

εδώ ένα ωραίο ρεπορτάζ της Καθημερινής

(απορία - αφού γενικά φαίνεται ότι κάνουν καλό promotion για ποιό λόγο ακόμα δεν έχουν ανανεώσει το επίσημο site της Χαρούλας με τα νέα για το δίσκο; τι έγινε, στα αρχίδια σας το internet ως μέσο; άντε μη τα πάρω! ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ, ΧΛΕΜΠΟΥΡΕΣ ΛΙΓΔΟΤΑΜΠΑΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗΣ!!)

Sunday, June 18, 2006

Φιλοδοξίες

πριν από καμία δεκαριά χρόνια ζούσα στην Νέα Υόρκη.



είχα ένα ρετιρέ στην γωνία της 5ης με το central park που είχε συγκλονιστική θέα σε όλη τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Αν και ήταν μίκρό σπίτι, μόλις 467 τετραγωνικά, το είχα διαμορφώσει πολύ κόζη και έτσι μπορώ να πω ότι ζούσα καλά σε αυτό.

εκείνη την εποχή δούλευα με το James Cameron ετοιμάζαμε μαζί το σενάριο του Titanic - όταν τελικά η ταινία βγήκε τον παρακάλεσα να μην βάλει το όνομα μου στα credits γιατί δεν ήθελα να χάσω τους φίλους μου που θα ένοιωθαν κομπλεξαρισμένοι

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic φτιάχναμε μαζί με τον William Orbit την παραγωγή του Ray Of Light της madonna. Όταν βγήκε τελικά ο δίσκος παρακάλεσα την Madonna να μην βάλει το όνομα μου στα credits, και να γράψει μόνο το όνομα του Orbit για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

ταυτόχρονα έγραφα μαζί με τον chuck Palahniuk το Fight Club. Για να πω την αλήθεια εγώ ήμουν ο βασικός συγγραφέας του βιβλίου αλλά επειδή δεν ήθελα να κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου παρακάλεσα όταν βγει το βιβλίο να μην βάλουν το όνομά μου στο εξώφυλλο και να γράψουν μόνο τον Τσακ.

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic, το Ray of Light της madonna και το Fight Club τα απογεύματα δούλευα μοντέλο βασικό για την καμπάνια της Levis, της Adidas και της Nike. Πρωταγωνιστούσα δηλαδή στην τηλεοπτική τους καμπάνια - κανονικά η Nike και η Adidas ως σούπερ ανταγωνιστικές εταιρίες δεν μπορούν να έχουν συμβόλαιο με το ίδιο σούπερ μόντελ αλλά επειδή ήμουν καλός, κάναμε μία παραχώρηση και έτσι μπορούσα να δουλέυω και για τις δύο.

ταυτόχρονα εκτός από το σενάριο του Titanic, το Ray of Light της madonna, το Fight Club, το Modelling για την Levis την Nike και την Adidas τα βράδια έπαιζα σολίστας βιολί και τύμπανα στην Metropolitan όπερα. είχα ζητήσει από τους υπεύθυνους να μην βάλουν το όνομά μου στα προγράμματα για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

Όπως καταλαβαίνεις είχα εκείνο το διάστημα πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μου τον οποία χρησιμοποιούσα για να βοηθάω στο Harvard την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδίου - την οποία και πετυχα λίγα χρόνια μετά. Φυσικά παρακάλεσα να μην πουν το όνομα μου όταν ανακοίνωσαν τους συντελεστές της μεγάλης ανακάλυψης, παρά το γεγονός ότι οφειλόταν κατά 99,99% σε μένα για να μην κομπλεξαριστούν οι φίλοι μου.

Ωραία χρόνια τότε.

(σε όσους, λοιπόν, θέλουν να παριστάνουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι, δύο σκέψεις παύλα συμβουλές:

  • τα ψέματα που λέμε για το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε είναι πολύ ενδεικτικά των φιλοδοξιών μας - τι να σκεφτώ για σένα όταν από όλες τις δουλειές που θα μπορούσες να διαλέξεις, μου λες ψέματα ότι δουλεύεις στον Antenna; (τυχαίο παράδειγμα). γιακ δηλαδή.
  • όταν λες ψέματα φρόντισε να μην μπορώ να διασταυρώσω την αλήθεια των λόγων σου. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να μου πεις κάτι πολύ ακραίο! όπως για παράδειγμα ότι είσαι πι έι της Madonna με την οποία είναι μάλλον χλωμό να τηλεφωνιέμαι! Το να μου λες ότι δουλεύεις στην Procter (τυχαίο παράδειγμα) στην οποία μπορώ σε τρία λεπτά να τηλεφωνήσω και να σε ζητήσω είναι εκτός από ανόητο και αυτοκαταστροφικό...
αυτά. Καλή βδομάδα.)

give it 2 me baby

Σύνθημα που διάβασα πριν 15 λεπτά, πρόσφατα γραμμένο, στη γωνία Βαλτετσίου και Ιπποκράτους, 3 τετράγωνα απ΄ το σπίτι μου:

Το μουνί μου, είναι πιο καυτό από τις μολότοφ σας.

...and your thinking as well, θα συμπλήρωνα!




An easier affair

το καινούργιο single του George Michael. έπεται της σούπερ-μαδαφάκα-κοκσάκα-γουταφάκ επιτυχημένης μίνι περιοδείας του και ίσως του χαρίσει ένα πολυπόθητο hit single όταν θα βγει σε τρεις μέρες.


αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή - το κοινό καμία φορά εκδικείται κάποιον star που αποφασίζει να του πει κουλά του στυλ "σταμάτα να ασχολείσαι με το τι κάνω - εγώ θα ζω όπως γουστάρω..."

we ll see soon

Saturday, June 17, 2006

Mundial - ΜΟΥΝΤΙΛΑ 2006

εν τω μεταξύ με αυτό το ρημαδιασμένο mundial 2006 βγαίνεις τα βράδια καμία βόλτα στην Αθήνα να χαζέψεις τίποτα όμορφο και τρυφερό και ορεκτικό και έχει αδειάσει η πόλη από ομορφιές...

α στο καλό πια!!

ΜΟΥΝΤΙΛΑ 2006 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να το λένε, όχι Mundial!

Ρεζίλι ξανά

εδώ και μερικές μέρες όταν μου στέλνουν μηνύματα το κινητό χτυπάει με τις δύο πρώτες στίχους του Γλύκα γλύκα γλυκιά μου γλύκα γλύκια γλυκιά μου έλα στην αγκαλιά μου της Κέλυς Κελεκίδου.

(μην μπούμε τώρα στο θέμα του κολλήματος μου με τα κουλά ringtones - είναι μεγάλη ιστορία! και εγώ ακόμα έχω σκοτεινά σημεία σε κάποιες πτυχές της. πάντως, ναι, το ομολογώ, έχω κόλλημα με κουλά ringtones. όσο πιο κουλό τόσο πιο ΑΜΕΣΑ θα το κατεβάσω...)

Προχτές είμαι στο γυμναστήριο. Μόλις έχω βγει από την πισίνα, είμαι με τη γλώσσα στο πάτωμα γιατί έχω κάνει 1400 μέτρα ελεύθερο (σου θυμίζω πριν 1 μήνα λαχάνιαζα όταν πατούσα το κουμπί του ασανσέρ, τόσο κακή φυσική κατάσταση...) και είμαι μπροστά από το ντουλάπι για να πάρω πετσέτες να πάω να κάνω ντους.

Ανοίγω το κινητό που ήταν κλειστό όσο κολυμπούσα... και βέβαια μόλις δικτυώνεται έρχεται μήνυμα...

... όλεθρος! καταστροφή! βατερλό της υπόστασης μου!

μέσα στο αποδυτήριο του πιο μουράτου γυμναστηρίου της Αθήνας, του γυμναστηρίου που πάει ένας Ανδριώτης, ένας Φραγκάκης (έτσι δεν λέγεται ο πρώην γκόμενος της Βίσση που ήταν μοντέλο;), γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές και τα τελευταία στην Ευρώπη υπολλείματα γιάπηδων, που δουλεύουν στις τράπεζες γύρω γύρω, να ακούγεται με αντίλαλο (ξέρεις πως είναι τα αποδυτήρια...) ΑΥΤΟ το τραγούδι!

Πανικοβάλλομαι - αποφασίζω παρόλαυτά να το παίξω άνετος ελπίζοντας ότι ίσως δεν θα φανεί από που έχει ακουστεί αυτό το όνειδος.

Αλλά... δύο ντουλάπια δίπλα μου βρίσκεται και ετοιμάζεται να πάει κι εκείνος για ντους τεσσαρακοντούτης διοπτροφόρος, μάλλον μεγαλωμένος με Σκαλκώτα και Mingus, κύριος που γαμεί τα κοινωνικά προσχήματα και με κοιτάει χωρίς καμία διακριτικότητα με ανοικτό το στόμα καρφωμένος για τουλάχιστον 25 δευτερόλεπτα. (μέτρα με το ρολόι 25 δεύτερα και θα δεις πόσο πολύ είναι να κοιτάς καρφωμένος κάποιον...).

Καταλαβαίνω ότι πρέπει κάτι να κάνω. Όχι για μένα, το ρεζίλι μου δεν διορθώνεται με ΤΙΠΟΤΑ, για πάντα πια θα αναφέρονται στο πρόσωπό μου ως ο "Κελεκίδης" στο πιο μουράτο γυμναστήριο της Αθήνας, αλλά για τον άνθρωπο που βεβαίως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το άκουσε αυτό που άκουσε... και ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην πόλη που ζει και κινείται.

Αυτόματη αντίδραση μου: σηκώνω τα χέρια στο ύψος του στήθους (χειρονομία "τι να κάνω, αυτά έχει η ζωή" λέγεται αυτή) και του λέω με απόλυτη αθωότητα και σοβαρότητα στο βλέμμα:

- Σόρρυ (πρόσεχε, όχι συγγνώμη - σόρρυ και μάλιστα με δύο ρο) άλλα η κοπέλα που τραγουδά είναι ξαδέλφη μου και θα με σκότωνε αν δεν κατέβαζα το ringtone.

Γυρίζω πλάτη και πάω για ντους. μπε

Thursday, June 15, 2006

Βρέχει

και η ψυχή και η διάνοιά μου, το σώμα και η ανάσα μου, στέλνουν εκατομμύρια προσευχές, τόσες όσες και οι σταγόνες της βροχής,

να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να είναι καλά οι φίλοι μου και οι γνωστοί που αντιμετωπίζουν αυτόν τον καιρό προβλήματα με την υγεία τους.

Άρη, Γιώργο, Δημήτρη, Στάμο - θα περάσουν όλα.

counting blessings

Μεγάλο πουλί: τσεκ!

Καινούργιο design στο μπλόγκ: τσεκ!

Σέξυ κοιλάκι: τσεκ!

Παράδοξο χιούμορ: τσέκ!

Ρεμάλι στη ζωή: τσεκ!

Δασύτριχο στήθος: τσεκ!

Στιβαρό μπράτσο: τσεκ!

Θεληματικό πηγούνι: τσεκ!

Μισότρελους φίλους: τσεκ!

Παλιά τεύχη βαβούρας: τσεκ!

Σάρα Κέι Μολύβι: τσεκ!

Κασετίνα Θαντερμπέρντζ: Τσεκ!

Τσάντα Γκόστμπάστερς: Τσεκ!

Παγουρίνο: τσεκ!

Σακάκι άσπρο με πράσινη ρίγα και βάτες: Τσεκ!

Τζελ για να κρατάει όρθια τη φράτζα: Τσεκ!

Διακριτικό ροκοκό μπλουζάκι για όταν με καλούν: Τσεκ!

Παντελόνι με πιέτες: Τσεκ!

Mp3 player με πλήρη 80s δισκογραφία: Τσεκ!

Παλιομοδίτικα σώβρακα παπουδέ: Τσεκ!

Άπαντα Τσέχωφ, Τολστόι, Τόμας Μαν, Κικής Σεγδίτσα: Τσεκ!

Συγγενής στην αμερική για να μην στοιχίζει ο κούκος αηδόνι όταν πάμε Βοστώνη: Τσεκ!

Ικανοποιητικές γνώσεις μαγειρικής: Τσεκ!

Δουλειά που αναποκρίνεται στην προσωπικότητα μας: Τσεκ!

Πιστωτικές κάρτες μισοφουσκωμένες: Τσεκ!

Συχνές επισκέψεις από την αδελφή κατάθλιψη: Τσεκ!

... ωραία, αφού όλα τα απαραίτητα τα έχουμε, ξεκινάμε για την επόμενη φάση του www.provato.gr!

Φτου σκόρδα!

Οδοιπόρος

σαν σήμερα πέθανε ο Χατζιδάκης - αν μπορείς άκου ένα τραγούδι του, θα σου γλυκάνει τη μέρα. σαν μνημόσυνο.

μία από τις μεγάλες μετάνοιες της ζωής μου είναι ότι όσο ζούσε δεν είχα τα αρχίδια να του χτυπήσω την πόρτα του διαμερίσματος του στην Ρηγίλλης και να του εκφράσω τον θαυμασμό μου.

την επόμενη φορά...

Genocide Game

Κάνε κλικ εδώ και "παίξε"

Wednesday, June 14, 2006

Μεζεδάκι Mundial 2006 3


Αυτό μ αρέσει πολύ.... σε κάποιο δρόμο της γερμανίας...

Μεζεδάκι Mundial 2006 3

αυτή η τοιχογραφία



υπάρχει στο ταβάνι αυτού του σταθμού της Κολωνίας στη γερμανία


αυτό είναι το "αποτέλεσμα"

ωραίο σε λογικά πλαίσια!

Μεζεδάκι Mundial 2006 2

εγκατάσταση σε κάποιον δρόμο της Γερμανίας - καλό το λες

αλλά όχι ότι ζηλεύω κιόλας!!

Μεζεδάκι Mundial 2006


Αυτό που δεν μπορείς να διαβάσεις λέει:
In this beautiful game, black and white have been always together. Stop racism

..τι να πω πια... τι να πω.... κωλομαλάκες με τις κωλοωραίες ιδέες σας. ουουουουουουου

σιξσιξ σιξ σιξσιξ σιξ σιξ σιξ σιξ ποπ ιζ σαταν ποπ ιζ σαταν ποπ ιζ σαταν ΖΗΛΕΥΩ!

Παίξε εδώ

κλικ στον τίτλο!

Δες αυτό

κάνε κλικ στο τίτλο και στη σελίδα που θα σε βάλει ψάξε για το κουμπί Play movie - είναι κάτω από την εικόνα...


ωραίο

Tuesday, June 13, 2006

narrow escape

sΣήμερα το πρωί, στο Ντακάπο με ένα φίλο. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, δεν μπορούμε καθόλου να απολαύσουμε το φρέντο μας. Ο λόγος; Του τηλεφώνησαν σήμερα ξημερώματα από το γηροκομείο που βρίσκεται ο γέρος του και του είπαν ότι ο πατέρας του κλαίει εδώ και τέσερρις μέρες και ζητά να τον δει...

Προσπαθώ να συμπαρασταθώ στον φίλο μου – αποκλείεται βέβαια να πάει στο γηροκομείο, είναι στου διαόλου τη μάνα και αυτές τις μέρες έχει να πάει σε κάτι βαφτίσια και γάμους
και τέτοια. Ξέρεις πως είναι ο Ιούνιος, όλο κοινωνικά. Εν τω μεταξύ έχει πήξει και στο γυμναστήριο που παίζει σε ένα τουρνουά σκουός.

Άρα το project είναι να βρούμε καμία καλή δικαιολογία να καταφέρουμε να αναβάλουμε
την επίσκεψη στο ρέστ χόμ μέχρι Νοέμβρη Δεκέμβρη. Στο κάτω κάτω πέρυσι τα Χριστούγεννα είχε ξαναπάει να τον δει.

Εκεί που είμαστε χάλια και βυθισμένοι στις σκέψεις μας μου έρχεται φοβερή ιδέα...

- ρε συ, του λέω... Θυμάσαι παλιά που μου είχες πει ότι σε βίαζε ο πατέρας σου;
- Ναι, μου λέει αποτελειώνοντας τον φρέντο του...
- Ε, μην κολλάς... θα πούμε ότι δεν πηγαίνεις γιατί έχεις τραύματα από τότε...
- Μεγάλε έγραψες πάλι...

Αφού κάναμε τα σχετικά χτυπήματα της παλάμης με τα απαραίτητα
«γιό μπράδα μαδαφάκα – γιο μεν κοκ σάκα!» μου λέει:

- Ποπο ρε μαλάκα... φαντάζεσα τι νείλα θα πάθαινα άμα δεν με κακοποιούσε όταν ήμουν μικρός... θα έπρεπε να πάω.... και θα έχανα το γυμναστήριο...

Τον χαιδεύω τρυφερά στα μαλλιά...

- έλα, του λέω... μην μελετάς το κακό... φέρνεις κακή ενέργεια... το σημαντικό είναι ότι σε κακοποίησε... έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα... δεν θα χρειαστεί να πας! Έλα, ας πάρουμε
άλλο ένα φρέντο και μην χαλάς το κέφι σου με εικοτολογίες...

είμαι


ο μεγαλύτερος φαν της Χάρις Αλεξίου σε όλο το σύμπαν!

και περιμένω πως και πως το νέο της σι ντι που βγαίνει στις 23 και θα λέγεται Βύσινο και Νεράτζι!

και θα είναι πήχτρα στο δημοτικό.

τραγούδι, όχι σχολείο.

κανείς δεν είναι πιο μεγάλος φαν από μένα.

ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

ΦΑΝ

γαμώ τα cd. γαμώ τους φαν. ΕΓΩ! ΣΟΥΠΕΡ ΤΕΛΕΙΟΣ!

(why does everything have to make sense?)

τρίτη και δεκατρείς

Όπα, είπα, λέω
μέσα στη ζωή περνάω
τραγουδώ και προσπερνάω, λέω
Όπα, είπα, λέω
αναμμένη η μηχανή μου
και δεμένη η ψυχή μου, λέω
Όπα, είπα, λέω
πίσω από 'να γραφειάκι
χρήμα, κέρδος κυνηγάω, λέω
Όπα, είπα, λέω
Όπα, κοίτα με, γελώ
Είπα, κοίτα με, γελώ
Λέω, κοίτα με, γελώ δεν κλαίω
Φρένο, γκάζι, μουσική
Τη ζωούλα μας φυλάει
η φωνή του εκφωνητή
Όπα, είπα, λέω
Φρένο, γκάζι, μουσική
Με μια ζώνη ασφαλείας
μια ολόκληρη ζωή
Όπα, είπα, λέω
τις καλύτερές μου μέρες
ξεπουλάω, λέω
Όπα, είπα, λέω
Στο τιμόνι μου δεμένος
Στο τικ-τακ συντονισμένος, λέω
Όπα, είπα, λέω
Βγάζω φλας, αλλά δεν στρίβω
Τη ζωή μου προσπερνάω, λέω
Όπα, είπα, λέω
Όπα, κοίτα με, γελώ
Είπα, κοίτα με, γελώ
Λέω, κοίτα με, γελώ δεν κλαίω
Φρένο, γκάζι, μουσική
Τη ζωούλα μας φυλάει
η φωνή του εκφωνητή
Όπα, είπα, λέω
Φρένο, γκάζι, μουσική
Με μια ζώνη ασφαλείας
μια ολόκληρη ζωή

Δεν τον αντέχω πια βαρέθηκα

(δουλειά της τέχνης είναι να φέρνει το υποσυνείδητο στην επιφάνεια...)

Σε τι κόσμο βρέθηκα

Απίστευτη διαφήμιση

anal sex

Thursday, June 08, 2006

Τρελό καλοκαίρι 2

θάλασσα πλατιά σου έρχομαι... γιές!!!

(έχω μάθει ότι λουλούδια σε πλάτη γαϊδάρου είναι καλό φέγκ σούη! για να δούμε τι θα δούμε - θα γίνει το www.provato.gr το πιο καλοκαιρινό blog όλων των εποχών μετά από αυτή τη φωτογραφία;)

Τρελό καλοκαίρι



(η πρώτη είναι πραγματική διαφήμιση που έχει τρέξει σε περιοδικά της Μασαχουσέτης. Η δεύτερη είναι η Jodie Foster...)

Wednesday, June 07, 2006

Έξοχη διαφήμιση


(ο τίτλος λέει κάτι του τύπου: "εσάς... το aids δεν σας αφορά;")

Πολύ δυνατό!

Ζωή Θαύμα

Κλικ στον τίτλο - από μένα no comments

Μπες εδώ και άκου

Κλικ στον τίτλο

άσε να παίξει όμως λίγο - γαμεί και δέρνει

Tuesday, June 06, 2006

Αλήθεια

Τα πράγματα για μένα είναι απλά. Σκληρά μεν, απλά δε. Μία μαλακισμένη παιδική αταξία, από αυτές που γίνονται και γίνονταν κατά εκατομμύρια στις αυλές των σχολείων όλου του κόσμου, έφτασε στο έγκλημα από «κακή στιγμή». Δεν ξέρω πως και τι συνέβη, αλλά μία κακή σπρωξιά έγινε αιτία να σκοτωθεί ένα παιδί. Και μετά οι 5 μπούληδες κατατρόμαξαν και προσπάθησαν να βρουν ένα τρόπο να κουκουλώσουν αυτό που έκαναν, όπως θα προσπαθούσαν να κρύψουν ότι έσπασαν το βάζο στο σαλόνι. Μάλλον μετά ανακάτεψαν και κανέναν ενήλικο, ο οποίος με την ίδια ψυχολογία μπήκε στην διαδικασία να «γλυτώσει» το παιδί του, το ανήψι του, το εγγόνι του, από τις συνέπειες μία μαλακισμένης εφηβικής επιπολαιότητας που έγινε τραγωδία.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν, έστω και μόνο για παραδειγματισμό, δεν λέω ότι δεν πρέπει να «πέσουν» πάνω σε όλους τους εμπλεκόμενους ειδικοί, ψυχολόγοι και άλλοι, για να απορροφηθούν όπως γίνεται καλύτερα οι κραδασμοί όλου αυτού του φριχτού πράγματος... Δεν λέω πως δεν θα έκανα ότι περνά από το χέρι μου για να ζήσει την ζωή, αυτή την υπέροχη πουτάνα, το καημένο το παιδί που πέθανε. Δε λέω ότι δεν φρικάρω όταν σκέφτομαι την μητέρα του...

Αλλά δεν θεωρώ ότι το γεγονός είναι σύπτωμα μίας κοινωνίας που σαπίζει, ούτε ότι όλα είναι κατεστραμένα, ούτε ότι η ελληνική επαρχία είναι μία ζώνη νεκρών ψυχών.

Αν το καλοσκεφτείς όλο αυτό είναι ένα άψογο παράδειγμα της φράσης που λέει ο λαός «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Και όλες οι άλλες ερμηνείες, απλά παίζουν το παιχνίδι των μέσων μι έψιλον που πρέπει να ουρλιάξουν για να ακουστούν δυνατότερα από τα άλλα μέσα... Αρνούμαι να πανικοβληθώ γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθώ.

Έτσι το βλέπω εγώ – και για να στο πω και αλλιώς, η εποχή μας δεν είναι χειρότερη ή καλύτερη από άλλες εποχές... είναι απλά διαφορετική.

Μην χάνεις λοιπόν την ψυχραιμία σου...

Γιατί ακόμα και αν όντως οι εποχές είναι πιο «δύσκολες» από όσο θέλω να πιστεύω, οι πανικοί δεν βοηθάνε καθόλου να λύσουμε το όποιο πρόβλημα...

Ειρήνη Κόσμος Μιρ



Μιρ στα ρώσικα θα πει ειρήνη, αλλά και κόσμος.

Αυτή είναι η τελευταία φωτό του ρώσικου διαστημικού σταθμού Μιρ πριν...

βρίσκω συγκλονιστική την "μπλεδότητά" της...

με κάνει να σκέφτομαι για το πόσο μεγαλύτερο είναι από εμάς και από οτιδήποτε έχουμε φτιάξει (ή θα φτιάξουμε ποτέ) αυτό, μέρος του οποίου είμαστε...

enjoy focus and think

Sigmound_01 Για σένα


τέλεια ιδέα

Δες αυτό

είναι πολύ σοκαριστικό

Mundial 2006

εδώ κλικάρεις και βλέπεις την δύναμη του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου...

sing o the times...

αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα έπρεπε, με συγκινεί - πολύ.

και να φανταστείς, δεν μου αρέσει καν το ποδόσφαιρο.

ΠΕΛΩΡΙΟ ερωτικό ωροσκόπιο

(η Λώρα έχει κέφια και μας δίνει info για επιτυχημένα γκομενικά δια παντός! είναι σεντόνι αλλά το ξέρω ότι θα το διαβάσεις μονορούφι. Ξέρεις τι κάνεις: τυπώνεις, μελετάς, τοιχοκολάς πάνω από κρεβάτι σου για καλό φέγκ σούη...

για εβδομαδιαίες προβλέψεις, μας διαβάζεις αλλού - ξέρεις εσύ που...)

Aγαπημένοι μου φίλοι, είναι τέτοιος ο καιρός και οι διαθέσεις μας που αποφάσισα να σας προετοιμάσω για την ελευθερία του καλοκαιριού και τα ποικίλλα ερωτικά καλέσματα της εποχής, προσπαθώντας να σας θυμίσω πως συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στον έρωτα. Για χάριν ευκολίας θα γενικεύσω, μην ξεχνάτε όμως ποτέ πως ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και το ατομικό ωροσκόπιο λαμβάνει υπ’ όψιν του πολλούς παράγοντες όταν είναι να σκιαγραφηθεί η ερωτική συμπεριφορά.

ΚΡΙΟΙ Πολύ δυναμικοί, με αστείρευτο εφηβικό ενθουσιασμό είστε αυθόρμητοι εραστές. Ο Κριός είναι στο στοιχείο του και λάμπει στην αρχή μιάς σχέσης καθώς είναι στον δρόμο προς την κατάκτηση. Όταν ο μήνας του μέλιτος ολοκληρωθεί, μαζί πέφτει και το πάθος. Ο δυνατός αυτός εραστής πίσω από το προσωπείο του κρύβει μια τέτοιου είδους ανασφάλεια που αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, καλό είναι να του τονώνετε το εγώ και να του δείχνετε πόσο εξαιρετικός είναι σε κάθε εκδήλωση του ερωτά του. Ένας Κριός θέλει να του εκφράζετε συχνά με λόγια όλα όσα θαυμάζετε σε αυτόν. Ακόμα ένας Κριός χαίρεται μ’ έναν εραστή ή ερωμένη που έχει αυθόρμητα ένστικτά και φαντασία και όσο πιο απρόβλεπτο το ερωτικό σκηνικό τόσο το καλύτερο. Η γυναίκα Κριός, λένε οι αστρολόγοι, είναι έτοιμη να δοκιμάσει πολλά στο κρεβάτι. Επίσης δεν υπάρχει καμία γυναίκα Κριός που να ζητάει έναν υποταγμένο άνδρα ( η εξαίρεση είναι μόνο ως προς τα ζητήματα του κρεβατιού) γι’ αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε μην συμβιβάζετε τα πιστεύω σας. Θα σας σεβαστεί μόνο αν είστε έτοιμοι να σταθείτε απέναντί της σαν ίσος προς ίσον. Καμιά φορά και αυτό αφορά τους ανώριμους του ζωδίου, επειδή βαριούνται εύκολα, μια παράσταση με δύο ηθοποιούς δεν τους είναι αρκετή- ζητάνε και τους θεατές για το αλατοπίπερο. Αντίθετα ένας ώριμος Κριός γνωρίζει να αναζητάει την νοστιμιά στην ποικιλία με έναν μόνο σύντροφο. Ο Κριός επίσης εκτιμάει πολύ την ειλικρίνεια. Αν συμβεί κάτι απογοητευτικό στη σχέση σας θα σας παραδεχτεί αν μιλήσετε από την καρδιά σας. Ακόμα δεν τους αρέσει να τους ελέγχετε, αν τυχόν μυριστούν ότι πάει να γίνει κάτι τέτοιο θα αντιδράσουν πολύ δυνατά. Τα καλά νέα είναι ότι θυμώνουν μεν εύκολα αλλά δεν κρατούν κακία και ξεχνούν εξίσου εύκολα τον θυμό τους. Εδώ θα τολμήσω να πω πως όταν μπαίνετε σε μία σχέση μαζί τους είστε εσείς, ο Κριός και το εγώ του Κριού. Το εγώ ενός Κριού είναι πολύ ισχυρό κάπου νιώθουν ανώτερα όντα και θέλουν οι σύντροφοί τους να ασπάζονται εξ’ ολοκλήρου τις απόψεις τους. Η συμβουλή μου? Μην αισθάνεστε καθόλου υποτιμητικά όποτε είναι να σας βγει από πάνω, απλά να είστε ευέλικτοι, εν ανάγκη αντιμετωπίστε τους με χιούμορ και εκει που χρειάζεται, έχετε υπομονή και επιμονή! Του Κριού του αρέσουν οι προκλήσεις και καλύτερα να σας δει έτσι παρά να σας θεωρήσει δεδομένον/η.

ΤΑΥΡΟΙ Οι Ταύροι αποζητούν πολύ την συναισθηματική ασφάλεια αλλά και μαζί συχνά και την υλική. Είναι γνώστες των αισθήσεων και μαζί και του αισθησιακού έρωτα και μπορούν να διανύουν εποχές άφθονης αγάπης και έρωτα αλλά συχνά όταν αναπαυτικά εγκαθίστανται σε μία σχέση βιώνουν και πιο στεγνές εποχές. Βλέπετε οι ανώριμοι Ταύροι αντιμετωπίζουν τις σχέσεις τους ως κτήσεις τους και συχνά τις θεωρούν δεδομένες. Επίσης οι Ταύροι αντιστέκονται στις αλλαγές γιατί είναι άνθρωποι της συνήθειας. Το να ακολουθούν αυτό που θεωρούν δοκιμασμένο τους είναι μεγάλη πηγή ασφάλειας, όπως είπα και παραπάνω οι Ταύροι γυρεύουν πάνω από όλα την ασφάλεια. Γι’ αυτό και η σεξουαλική τους ζωή μέσα από τη συνήθεια μπορεί να γίνει βαρετή για τον σύντροφό τους. Μην διστάζετε, λοιπόν ποτέ να προτείνετε στον Ταύρο σας με μια δόση χιούμορ την ποικιλία και να τον/την ενθαρρύνετε σε νέες δοκιμές. Το να εκφράσεις σ’ έναν Ταύρο τυχόν ζητήματα του κρεβατιού θέλει ειδική τέχνη. Το ζώδιο αυτό, φοβάται συχνά την απόρριψη γι’ αυτό να βάλετε πολύ αγάπη και τρυφερότητα σε ότι είναι να του πείτε. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι Ταύροι να καταπιέσουν τα συναισθήματά τους και να μην τα εκφράσουν στον/στην καλό/η τους και τότε πέφτουν σε περιόδους μεγάλης σιγής γι’ αυτό να είστε πάντα σε εγρήγορση και να τον/την ενθαρρύνετε να τα εκφράζει τη στιγμή που τα βιώνει. Υπάρχει η περίπτωση τα καταπιεσμένα συναισθήματα να γίνουν κατάθλιψη, γι’ αυτό μιλάτε, μιλάτε και πάλι μιλάτε μονάχα έτσι θα μαλακώσετε τον πόνο ενός Ταύρου. Επίσης μετά τον Σκορπιό, ο Ταύρος θεωρείται πως είναι το ζώδιο με την μεγαλύτερη ζήλια. Ένας Ταύρος είναι 100% μονογαμικό ζώδιο (υπάρχουν σίγουρα και οι εξαιρέσεις) και δεν καταλαβαίνει εύκολα την απιστία. Για να υπερπηδήσετε το εμπόδιο όποτε ένας Ταύρος απογοητεύεται, απλά απλώστε τα χέρια σας και αγκαλιάστε τον/την με όλη σας την αγάπη και μην ξεχνάτε ως τόσο αισθησιακό ζώδιο η ζεστασιά της αγκαλιάς είναι αρκετή ώστε να σπάσει το φράγμα της σιγής.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ο αιώνιος έφηβος του ζωδιακού είναι σε διαρκής αναζήτηση ερωτικής ποικιλίας και εκπλήξεων. Το περίεργο μυαλό του συχνά κυβερνάει τις πράξεις του και είναι ανοιχτός σε όλα τα είδη ερωτικών σεναρίων. Το φλερτ είναι μέσα στο DNA του και όποτε σας ενοχλεί η «άτακτη» συμπεριφορά του καλό είναι να του δείχνετε ότι μπορεί και να σας χάσει, μόνο έτσι κάπως συμμορφώνεται. Χαρακτηριστικό του Διδύμου είναι η εξυπνάδα και η γρήγορη σκέψη του, γι’ αυτό ξέρει πολύ καλά να ελίσσεται. Έλκεται από εξίσου δυνατά μυαλά που μπορούν να τον έχουν σε εγρήγορση. Είναι ζώδιο που πλήττει εύκολα με την ρουτίνα, αναζητάει συχνά και πειραματίζεται με το καινούργιο γι’ αυτό και από τον σύντροφό του θέλει την ενθάρρυνση, την έμπνευση και την αποδοχή σε ότι καταπιάνεται. Ο Δίδυμος δεν είναι από τα μονογαμικά ζώδια γι’ αυτό αν ενδιαφέρεστε, θα σας έλεγα να μάθετε να τον συντροφεύετε στις περιπετειώδεις εξόδους τους, να σέβεστε την ελευθερία του και να μην τον καταπιέζετε ζητώντας να μάθετε τις κινήσεις του κάθε ώρα και στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ Οι Καρκίνοι και των δύο φύλων νιώθουν πολύ καλά όταν η σχέση τους μπορεί να τους παρέχει ασφάλεια. Όταν ένας Καρκίνος αποφασίζει να αφοσιωθεί, και αυτό το κάνει απλόχερα με ανευ όρων προσφορά, ζητάει και την απόλυτη πίστη. Συνήθως ο έρωτας εκφράζεται με μεγάλη φροντίδα προς τον αγαπημένο τους (μασάζ, μαγείρεμα, ρομαντισμός και κανακεύματα όλων των ειδών), τέτοια φροντίδα, σχεδόν στα όρια υπερβολής. Μια γυναίκα Καρκίνος όταν βρίσκεται σε μια σχέση ανθίζει σαν το πιο όμορφο λουλούδι, και ο άνδρας Καρκίνος είτε σαν δάσκαλος είτε σαν εραστής μυεί το ταίρι του σε ότι του προστάζει η φαντασία του. Όλα αυτά μέχρι να έρθει το πρώτο καυγαδάκι που θυμίζει σεισμό 9 ρίχτερ!! Όπως είπα και πριν, προσδωκούν την απόλυτη αφοσίωση από τον/την εκλεκτό/η της καρδιάς τους, και αυτό σημαίνει να ανέχεται όλα του τα ταμπεραμέντα και τα σκαμπανεβάσματα. Οι Καρκίνοι, άνδρες και γυναίκες ως πολύ συναισθηματικοί και μαζί ανασφαλείς δεν αντέχουν καθόλου την αδιαφορία από τον σύντροφό τους και όσο διαισθητικοί και να είναι, κατά την διαρκεια των στιγμών που νιώθουν παραμελημένοι κλείνονται για τα καλά στο καβούκι τους δίχως να κάνουν την προσπάθεια να δουν το γιατί. Οι άνδρες Καρκίνοι έχουν συνήθως πολύ δυνατή σχέση με την μητέρα τους και οι γυναίκες Καρκίνοι έχουν την τάση να γίνονται μητέρες με οποιονδήποτε τρόπο. Απ’ την άλλη η ανώριμη γυναίκα Καρκίνος μπορεί να έχει τέτοιες ανασφάλειες που ζητάει επιβεβαίωση απ’ τον αγαπημένο της και θέλει να νιώθει ότι την έχει συνέχεια στο μυαλό του. ¨Ένα κλειδί για μία στέρεη σχέση με μία Καρκίνο είναι να χτίζεις την αυτοεκτίμησή της. Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη έχει στην αγάπη σας και στον εαυτό της τόσο λιγώτερο κτητική γίνεται.

ΛΕΟΝΤΕΣ Τα υπερήφανα, σχεδόν αυτοκρατορικά λιοντάρια μας, δίνουν τεράστια σημασία στην ρομαντική πλευρά μίας σχέσης και τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του/της εκλεκτού/της του. Όταν εκδηλώνουν τον έρωτά τους είναι σαν να μπαίνουν στο πετσί ενός ηθοποιού που εκτελεί έναν ρόλο. Σαν όλο το σκηνικό να εκτυλίσσεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι και λάμπουν πολύ εύκολα όταν λάβουν ένα ωραίο κομπλιμέντο ως προς την επίδοσή τους. Σύμφωνα με την Ιατρική Αστρολογία η καρδιά είναι το σημείο του σώματος που αντιπροσωπεύει το λιοντάρι και αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά τους καθοδηγείται πολύ συχνά από πολύ γενναιόδωρα συναισθήματα που πηγάζουν από εκεί. Γι’ αυτό κιόλας έχει πολύ σημασία τι ποιότητες κουβαλούν αυτά τα ζώδια και μαζί τι διαπαιδαγώγηση έχουν λάβει. Το λιοντάρι θέλει να νιώθει μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο και, προς θεού, μην τους θεωρήσετε ποτέ δεδομένους. Με τέτοια υπερηφάνεια και αίσθημα αξιοπρέπειας (και μεγάλο εγώ? –ναι) δεν το ξεπερνούν καθόλου εύκολα αν τους υποτιμήσετε ή τους περιφρονήσετε. Είναι γνωστό ότι ζητούν απόλυτη πίστη από τον σύντροφό τους και είναι πολύ κτητικοί με τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Κάποιες φορές αυτό δεν ισχύει για την συμπεριφορά του ιδίου, μην ξεχνούμε ότι αγαπούν πολύ την ελευθερία τους και δεν τους αρέσει διόλου ο περιορισμός τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ Δεν είναι τυχαίο καθόλου το σύμβολο του παρθένου στον ζωδιακό κύκλο. Κάπου κρύβουν μεγάλη αγνότητα και γυρεύουν το ιδανικό και το τέλειο σε όλους και σε όλα. Ως αισθησιακά ζώδια οι Παρθένοι, μην τους καταπιέσετε την σεξουαλικότητά τους, είναι μεγάλη απελευθέρωση για αυτούς ένας εραστής με τόλμη και πειραματισμούς. Με έντονη κριτική διάθεση και συχνά με κάποια δόση ανασφάλειας ασκούν με μεγάλη φυσικότητα κριτική στον σύντροφό τους ξεχνόντας ότι οι ίδιοι κάθε άλλο παρα τέλειοι είναι. Όταν ένας Παρθένος ενδιαφέρεται για κάποιον άλλον με ειλικρινή φροντίδα θα θελήσει να προσφέρει ότι μπορεί και να δώσει την πιο χρήσιμη συμβουλή για το καλό του. Να είστε λοιπόν έτοιμοι να ακούτε με ανοιχτά αυτιά τις συμβουλές ενός Παρθένου και αυτές δεν εισακούονται πολύ συχνά καταλήγουν σε σαρκασμό. ¨Οσοι λοιπόν από εσάς συναναστρέφεστε κάποιον Παρθένο, να βάζετε οπωσδήποτε τα όριά σας γιατί αυτή τους η έμφυτη τάση προς τον σαρκασμό μπορεί πολύ γρήγορα να δηλητηριάσει τη σχέση σας. Είναι μυαλά που εύκολα μπαίνουν στην υπερανάλυση, έχουν ροπή προς το άγχος και για τα πράγματα που ελέγχουν αλλά και για εκείνα που δεν μπορούν να ελέγξουν, με δυό λόγια τρώγωνται με τα ρούχα τους! Ένα από τα μυστικά για να ανακουφήσετε έναν Παρθένο είναι να τον οδηγείτε στην θετική σκέψη και να τον γεμίζετε διαρκώς με αισιοδοξία. Μια ανάλαφρη, θετική συμπεριφορά απελευθερώνει έναν Παρθένο και τον κάνει πολύ πιο χαρουμενο.

ΖΥΓΟΙ Οι ζυγοί γνωρίζουν εξ’ ενστίκτου την τέχνη του εμείς και το τι χρειάζεται ώστε να κάνουν το ταίρι τους ευτυχισμένο. Κάπου βαθειά μέσα τους επιθυμούν την τελείως αρμονική σχέση γι’ αυτό και κάποιοι από αυτούς παντρεύονται ή δεσμεύονται πολύ νωρίς. Το ερώτημα που θα ήθελα να θέσω σ’ έναν Ζυγό που αποτυγχάνει η σχέση του είναι πως μπορεί να χτιστεί ένα ισχυρό ‘εμείς’ αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει ένα ισχυρό ‘εγώ’? Ο Ζυγός δίνει πολύ σημασία στην αισθητική εικόνα του συντρόφου του και θέλει διαρκώς να νιώθει γοητευμένος από τον άλλον- σαν να θέλει να βυθιστεί σ’ ένα ατέλειωτο ρομάντζο παραμυθιού. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για έναν Ζυγό από το να συνεπαίρνεται από τις χαρές του έρωτα. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους στη ζωή τους είναι να ευχαριστούν τον σύντροφό τους, τους είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συγκρούσεις και γι’ αυτό δεν ρισκάρουν εύκολα να χάσουν την αγάπη του συντρόφου τους με το να πληγώσουν στο παραμικρό τα συναισθήματά του. Ίσως να γνωρίζουν με τέτοια φυσικότητα την τέχνη της διπλωματίας, των διαπραγματεύσεων και του συμβιβασμού. Ίσως η Σκάρλετ Ο Χάρα στη περίφημη φράση της «Θα το αφήσω να το σκεφτώ αύριο. Στο κάτω-κάτω αύριο είναι μία άλλη μέρα…» μας κάνει να την ταυτίσουμε με μία Ζυγό. Όταν ο Ζυγός καταφέρει να ξεπεράσει τον φόβο της απόρριψης από τον αγαπημένο του τότε ξέρει να αγαπάει πραγματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΙ Αγαπούν με ένταση, μισούν με ένταση και θέλουν να νιώθουν το πάθος της στιγμής. Αυτή τους η υπερκατανάλωση σε όλα τους τα συναισθήματα τους κάνει αφάνταστα γοητευτικούς με μια παρουσία και ένα διεισδυτικότατο βλέμμα που αδύνατον να μείνουν απαρατήρητα. Μια χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτική φράση ενός Σκορπιού προς εκείνον για τον οποίον ενδιαφέρεται είναι ‘Επιθυμώ να κατέχω το σώμα σου και την ψυχή σου. Θέλω να διεισδύσω στο πιο απόκρυφο σημείο σου, φοβάμαι όμως μήπως χάσω τον έλεγχο και έρθω αντιμέτωπος με τα βαθύτερα συναισθήματά μου.’ Ο Σκορπιός έχει μια ερωτική αύρα πολύ δυνατή και ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην δίνη της γοητείας του πολύ φυσικά. Ζητάει την απόλυτη ένωση με τον άλλον και αυτό υποστηρίζεται από μία ισχυρότατη σεξουαλικότητα. Αυτό όμως που διστάζει να ομολογήσει ο Σκορπιός είναι ‘Θα ήθελα να σε προειδοποιήσω πως εάν εσύ προσπαθήσεις να διεισδύσεις στα δικά μου έγκατα, εγώ θα γίνω καχύποπτος, θα γίνω δύσπιστος και θα βρω κάθε τρόπο ώστε να αμυνθώ και να προστατευτώ.’ Η παγίδα μ’ έναν Σκορπιό είναι πως ενώ ζητάει την σχέση ως μέσο για να καταλάβει καλύτερα την περίπλοκη ψυχή του, ο ίδιος κάπου ας το πω ‘κωλώνει’, διστάζει δηλαδή να αφήσει τον άλλον να έρθει πάρα πολύ κοντά κι έτσι να εκτεθεί. Δυστυχώς ο Σκορπιός ενώ επιθυμεί την ιδανική πνευματική και σωματική ένωση τρέμει στην ιδέα ότι χρειάζεται να θυσιάσει κάτι από τον βαθύτερο ενδοκοσμό του ώστε να το έχει. Δεν είναι εύκολη λοιπόν μια σχέση με έναν Σκορπιό. Ακόμα η κτητικότητά του είναι μοναδική και η διαίσθησή του είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς εύκολα να παραποιήσει ή να του κρύψει την αλήθεια. Εάν προσβάλλετε τα συναισθήματα ενός Σκορπιού με ταπεινότητα και ειλικρίνια να πάρετε την ευθύνη και να είστε έτοιμοι να μετανοήσετε. Εάν συνεχίσετε με τις προσβολές δεν θα το ξεχάσει ποτέ και μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε με διάφορους τρόπους. Μην απορρίπτετε έναν Σκορπιό έτσι απλά γιατί έχουν μεγάλη εξυπνάδα και δύναμη αναγέννησης και προόδου, γι’ αυτό και όποτε είστε βαθειά ερωτευμένοι μαζί τους να τους το δείχνετε δίνοντας τους την κατάλληλη έμπνευση και υποστήριξη στον δρόμο τους.

ΤΟΞΟΤΕΣ Τα παιδιά του Δία με την έμφυτή τους αισιοδοξία, το πρωτοπόρο πνεύμα τους και το μεγάλο θάρρος τους για την ζωή είναι πάντα έτοιμοι για νέες περιπέτειες. Αγαπούν την ανεξαρτησία τους και την ελευθερία τους και ακόμα τον πολύ προσωπικό τους χώρο. Με αυτά τα δεδομένα όσοι ενδιαφέρεστε για έναν Τοξότη, καλό είναι πρώτα να γίνετε καλοί τους φίλοι και μετά να προχωρήσετε στο ειδύλλιο. Οι τοξότες γοητεύονται βαθειά από έναν σύντροφο με υψηλά ιδανικά, έχουν ανάγκη να μοιράζονται κοινές απόψεις για την ζωή, να έχουν κοινά γούστα και κοινά όνειρα (θα τολμούσα να πω και κοινή στάση προς την πνευματικότητα και τα θρησκευτικά ζητήματα), εν ολίγοις να έχουν σύμπνοια νου. Ο Τοξότης όταν ερωτευτεί δεν είναι εναντίον της μακροχρόνιας δέσμευσης, απλά χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να καταλάβει ότι ό άλλος είναι παρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Έχει ακόμα συχνά την ανάγκη να περνάει χρόνο με τον εαυτό του ώστε να ξαναγεμίζει τις μπαταρίες του νου του, γι’ αυτό μην τον παρεξηγείτε, να τον ενθαρρύνετε γιατί έτσι θέλει και ο ίδιος. Τα μόνα ελαττώματα ενός Τοξότη είναι η ματαιοδοξία του και οι υπερβολές του.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ Από τα σημαντικά γνωρίσματα ενός Αιγωκέρου είναι ο αυτοέλεγχος και η αυτοκυριαρχία τους. Ακόμα και να ερωτευτούν θέλουν τον χρόνο τους, θέλουν δηλαδή αρκετό χρόνο μέχρι να δεσμευτούν και να ‘παραδωθούν’ στον/ στην εκλεκτό/η τους, ψυχή και σώματι. Ανασφαλείς αρκετά και τελειομανείς μπορεί να γοητευτούν πάρα πολύ όταν κάποιος ισχυρός, επώνυμος ή καταξιωμένος τους δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι πολύ υπεύθυνοι και συνεπείς στον γάμο τους και στην οικογένειά τους και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει μακροχρόνια δέσμευση. Ακόμα ως πολύ συντηρητικοί με λογιών ανασφάλειες δεν λένε εύκολα ‘σαγαπώ’ και φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γενναιόδωρα γιατί νιώθουν ότι ρισκάρουν έτσι την απόρριψη. Είναι ζώδιο πιστό εκ φύσεως και έχει ανάγκη από έναν σύντροφο που θα του διδάξει την συντροφικότητα, θα του μάθει τον διάλογο και θα τον ενθαρρύνει να κάνει τις απαραίτητες αποδράσεις κατά την διάρκεια της καθημερινότητάς του ώστε να έρθει έτσι σε επαφή και με την ανάλαφρη πλευρά της ζωής.

ΥΔΡΟΧΟΟΙ Θα έλεγα ότι υπάρχουν δύο τύποι Υδροχόων, ο ένας ο συντηρητικός και ο συγκρατημένος και ο άλλος ο πρωτοπόρος, ο αναμορφωτής και ο πολύ πολύ απρόβλεπτος. Όταν ένας υδροχόος ερωτεύεται δεν το κάνει από ανάγκη (όπως αυτό συμβαίνει με τα περισσότερα από τα άλλα ζώδια) πολύ απλά το κάνει επειδή τον θέλει τον άλλον που έχει διαλέξει. Για τους Υδροχόους ο έρωτας περνάει πρώτα από τον εγκέφαλο και όσοι ενδιαφέρεστε για έναν Υδροχόο θα πρέπει να ξέρετε να του ερεθίζετε το μυαλό. Το σεξ για το σεξ δεν ισχύει, και δεν είναι τυχαία η φήμη που έχουν, της αποχής για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις’κρεπάλες του κρεβατιού’. Παρ’ όλα αυτά επειδή έχουν ένα μυαλό που συνέχεια δουλεύει και δεν έχει όρια και φραγμούς τους αρέσει να πειραματίζονται και όποτε βουτήξουν στα νερά του έρωτα είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τα… πάντα. Όσο περισσότερο συμμετέχετε στον μη κονφορμισμό ενός Υδροχόου τόσο περισσότερο κερδίζετε άξια θέση στην καρδιά τους. Μην προσπαθήσετε να ασκήσετε έλεγχο σ’ έναν Υδροχόο αλλά και μην κάνετε κριτική στην προσωπικότητά του, έχει ένα πολύ ανεξάρτητο ταμπεραμέντο που αγαπάει πολύ την ελευθερία του που δεν θα αλλάξει καθόλου εύκολα τις συνήθειες και τις ανάγκες του για χάρη του άλλου και πάντα θα αναζητάει τον πολύ προσωπικό του χώρο. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε είναι να του επιτρέπετε να είναι ο εαυτός του, και να τον αγαπάτε για αυτό που είναι. Γι’ αυτό και η επικοινωνία και ο αληθινός διάλογος είναι τα μόνα εφόδια για να βρείτε τον δρόμο σας στην συνύπαρξη μαζί του.

ΙΧΘΥΕΣ Δεν είναι τυχαίο το σύμβολο των Ιχθύων που είναι τα ψάρια με τις αντίθετες κατευθύνσεις. Πράγματι, απ’ τη μια οι Ιχθύες δείχνουν αυτάρκεις και καλόβολοι, απ’ την άλλη χωρίς καμία προειδοποίηση πέφτουν σε μελαγχολίες και αποσύρονται. Απ’ την μια μπορούν να είναι οι εξαιρετικοί εραστές που σας μεταφέρουν στους πιο ειδυλλιακούς κόσμους που μπορούν να νιώθουν το παραμικρό σκίρτισμα του σώματός σας, απ’ την άλλη αλλάζουν διάθεση και αποδεσμεύονται σε χρόνο dt. Ως αθεράπευτα ρομαντική φύση ένας Ιχθύς θέλει να υποταχτεί πλήρως στο ιδανικό της αγάπης και διψάει να ξεπεράσει τα σύνορα της πραγματικότητας για να μπει στον κόσμο των ονείρων, της ουτοπίας και του φανταστικού. Ως γνήσιοι αλτρουιστές που συμπάσχουν με τον πόνο του άλλου βάζουν το εγώ τους σε δεύτερη μοίρα και αυτό με σιγουριά τους ρίχνει σε σχέσεις που τελικά τους αφαιρούν όλη τους την ενέργεια και την όρεξη. Γνωστές είναι οι σχέσεις τους με ανθρώπους-θύματα και γνωστό είναι το σχήμα να πέφτουν οι ίδιοι στον ρόλο του θύματος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των Ιχθύων είναι ότι κρατούν το όνειρο στον κόσμο της φαντασίας τους, δεν το εκδηλώνουν, δεν κάνουν προσπάθειες να ζήσουν όπως προστάζει ο εσωτερικός τους κόσμος και προσαρμόζονται σε μία στεγνή πραγματικότητα με ανούσιες συναναστροφές και σχέσεις. Για να μην γίνονται αυτοκαταστροφικά τα ψαράκια μας χρειάζονται πλήρως την υποστήριξή σας, την αμέριστη αγάπη σας και την δυναμική ενθάρρυνσή σας ώστε να ανθίσουν και να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Monday, June 05, 2006

(φθόνος) invidia

Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε όταν πηγαίναμε δεύτερα Λυκείου. Είχε έρθει από κάποια επαρχιακή πόλη, νομίζω τα Ιωάννινα, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην αρχή δεν μου είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση – ήμουν και εγώ χαμένος εκείνο τον καιρό στα μικροδράματα που ζει ένας προβληματικός έφηβος – αλλά κατά τις απόκριες, νομίζω με αφορμή ένα τραγούδι των Pet Shop Boys που εκείνη την εποχή άκουγα φανατικά (όπως και ο Δημήτρης, διαπίστωσα) αρχίσαμε να τα λέμε λίγο περισσότερο, να κάνουμε παρέα και τελικά μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουμε γίνει κολλητοί φίλοι.

Την επόμενη χρονιά, στην τρίτη Λυκείου φροντίσαμε να κάτσουμε στο ίδιο θρανίο και διαλέξαμε την 4η δέσμη γιατί και οι δύο ξέραμε ότι ο άλλος σκόπευε να διαλέξει αυτή. Δεν σκοπεύαμε να σπουδάσουμε, δεν το θέλαμε καθόλου. Τα όνειρά μας είχαν να κάνουν με την show business – εγώ ήθελα να γίνω super διάσημος dj ενώ εκείνος ήθελε να ασχοληθεί με το γράψιμο σεναρίων. Τα είχε όλα πολύ ξεκάθαρα στο μυαλό του και του βγάζω το καπέλο για αυτό… μετά το τέλος του σχολείου είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στο γράψιμο ενός τηλεοπτικού σεναρίου στον ελεύθερό του χρόνο. Όσο για δουλειά, δεν ήθελε τίποτα να τον αποσπάσει από το στόχο του. Θα έκανε μία χειρωνακτική εργασία απλά για να βγάζει μερικά χρήματα και να μην κουράζει το μυαλό του για να μπορεί «να γράφει να γράφει να γράφει» όπως του άρεσε να λέει.

Άλλά τα σχέδια των ανθρώπων βέβαια, άλλα της ζωής. Εγώ dj ούτε που πλησίασα να γίνω, όσο για το Δημήτρη πέτυχε μεν αλλά όχι όπως το περίμενε. Σοβαρά με το γράψιμο δεν ασχολήθηκε ποτέ. Παρασύρθηκε από τις περιστάσεις της ζωής μας, clubbing σχεδόν κάθε βράδυ, κανένα ελαφρύ ναρκωτικό, πολύ ποτό και γκομενιλίκια και μάλλον θα είχε κακή κατάληξη αν δεν γνώριζε έναν γκόμενο με τον οποίο ερωτεύτηκαν πολύ και είχε πολύ δυνατή επίδραση στη ζωή του. Αυτός, ο Ανδρέας, ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους έλληνες θεατρικούς σκηνοθέτες. Είχε πολλά χρήματα, πολλές γνωριμίες, πολλές ιδέες και πολύ πειθώ. Έβαλε τον Δημήτρη να γραφτεί στην δραματική σχολή στην οποία ήταν διευθυντής, και με κάθε τρόπο τον βοήθησε να γίνει ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους Έλληνες ηθοποιούς.

Για να πω την αλήθεια, ο Δημήτρης σπουδαίο ταλέντο σίγουρα δεν ήταν. Ήταν όμως πολύ τυχερός. Και ένα μικρό περίσσευμα σε τύχη καλύπτει τα μεγαλύτερα ελλείμματα σε οτιδήποτε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στα 24 του ο Δημήτρης είχε μεγάλη καριέρα (τηρουμένων των αναλογιών) και πολλές προοπτικές. Εκτός από την βοήθεια του Ανδρέα είχε και την βοήθεια του φακού που τον ήθελε πολύ.

Ακόμα και τις εποχές της μεγάλης του δόξας, τη χρονιά πριν πεθάνει, τότε που πρωταγωνιστούσε στο πιο επιτυχημένο σήριαλ της σεζόν, ως ζεν πρεμιέ που ήταν το τηλεοπτικό ζευγάρι της αντίστοιχης πολλά υποσχόμενης γυναίκας ηθοποιού πάντα έβρισκε χρόνο να κάνουμε παρέα. Συναντιόμασταν σίγουρα 1 με 2 φορές την βδομάδα, πάντα στο σπίτι μου αν και ήταν ένα κλειστοφοβικό ημιυπόγειο. Ο Ανδρέας δεν με πήγαινε καθόλου, έτσι το σπίτι του ζευγαριού ήταν απαγορευμένη ζώνη για μένα, έξω δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουμε να τα πούμε κανονικά (τον κοιτούσαν συνέχεια – άσε που δεν μπορείς να μιλήσεις όταν φοβάσαι μην σε ακούσει η κοριτσοπαρέα που κάθεται στο διπλανό τραπέζι…) άρα η μόνη μας επιλογή ήταν το σπίτι μου.

Περνούσαμε εκεί απογεύματα που μου έλεγε τα κουτσομπολιά της σχέσης του με τον Ανδρέα, διάφορα άλλα που του συνέβαιναν στη δουλειά αλλά και ότι άλλο για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να πει πουθενά αλλού.

Δεν μπορώ να καταλάβω πότε ακριβώς η ζήλια που ένοιωθα για αυτόν πέρασε ένα συγκεκριμένο σημείο και έγινε τόσο μεγάλη ώστε κάλυψε κάθε ανάμνηση φιλίας, κάθε ανθρώπινη καλοσύνη, κάθε αίσθηση ειλικρίνειας, κάθε άλλο συναίσθημα. Δεν θυμάμαι επίσης πως έγινε και έφτασα να τον συναντάω μόνο επειδή περίμενα να έρθει η κατάλληλη ευκαιρία να του κάνω κακό. Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό – και σίγουρα ότι και να είχα φανταστεί στις ονειροφαντασίες του φθόνου μου δεν περίμενα ότι θα φτάσω εκεί που έφτασα – πάντως περίμενα να έρθει η κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσω…

Μέσα στις εξομολογήσεις που μου είχε κάνει ο Δημήτρης μου είχε πει και ότι με τον Ανδρέα δεν μπορούσε να καυλώσει καθόλου. Στη αρχή της σχέσης τους κάτι πήγαινε και ερχόταν αλλά γρήγορα, περίπου δύο χρόνια αφού είχαν γνωριστεί, ο Δημήτρης είχε πάψει πια εντελώς να συγκινείται. Δεν είναι πως δεν τον αγαπούσε, κάθε άλλο, απλά η αγάπη που του είχε δεν ήταν ερωτική. Ήταν αγάπη εκτίμησης, ήταν αγάπη τρυφερή, ήταν αγάπη ασφάλειας, ήταν αγάπη θαυμασμού, κοινωνική, αλλά δεν ήταν καθόλου αγάπη καύλας. Βέβαια ερωτική επαφή είχαν αλλά ο Δημήτρης μετά αισθανόταν (σύμφωνα με τα λόγια του) «σαν μία ένεση να είχε ρουφήξει από το πέος του το σπέρμα του στα πλαίσια ενός επιστημονικού πειράματος».

Έτσι δεν πέρασε πολύ καιρός που ο Δημήτρης αυτό που δεν είχε με τον Ανδρέα άρχισε να το αναζητά αλλού. Εκείνα τα χρόνια, στο μέσο της δεκαετίας του 90, η πιο γρήγορη λύση για κάποιον ομοφυλόφιλο που ήθελε να ξεκαυλώσει ήταν οι μετανάστες που περιπλανιόνταν στους δρόμους της Αθήνας. Ο Δημήτρης είχε δικτυωθεί με Ιρανούς. Μου έλεγε ότι εκτός του ότι του άρεσε πολύ το στιλ τους, έβρισκε και πολύ ιδιαίτερη την συμπεριφορά τους, αυτή τη γλυκύτητα, τη νωθρότητα που είχαν ακόμα και στις πιο φορτισμένες ερωτικά στιγμές που περνούσε μαζί τους. Φυσικά, τους πλήρωνε και μάλιστα αρκετά καλά.

Πάντα στις εξορμήσεις του με είχε και μένα μαζί. Από ντροπή, αλλά και γιατί αν κάτι συνέβαινε και μας έβλεπε κανένα μάτι θα μπορούσε να πει ότι ο αρρενωπός μουστακαλής στο αυτοκίνητο ήταν «δικός μου». Πηγαίναμε με το αυτοκίνητό του, ένα ακριβό τζιπ, σε διάφορες πιάτσες και αφού διάλεγε κατευθυνόμασταν προς το σπίτι μου όπου με αποχαιρετούσε και μαζί με τον Ιρανό του πήγαινε να κάνει την δουλειά του. Εγώ επέστρεφα μετά από κανένα δίωρο και συνήθως είχε τελειώσει – καμία φορά τύχαινε να βρω το κλειδί στην πόρτα οπότε ξαναέφευγα.

Μία μέρα όμως η ρουτίνα άλλαξε. Στο σπίτι μου έσκασε ο θερμοσίφωνας, έτσι όταν μου τηλεφώνησε ο Δημήτρης για να πάμε την καθιερωμένη βόλτα μας του είπα ότι δεν θα μπορούσα να τον «φιλοξενήσω». Δεν άφησε την απογοήτευση να τον καταβάλει. Μου είπε να πάω μαζί του παρόλα αυτά και ότι θα πήγαινε με όποιον έβρισκε στο σπίτι του.

- Στο σπίτι σου; και ο Ανδρέας; παραξενεύτηκα…

- Λείπει στη Θεσσαλονίκη με το θέατρο. Ε, και άμα μας δει κανένα μάτι θα πούμε ότι ήταν φίλος σου…

Και έτσι συναντηθήκαμε. Ήρθε, με πήρε με το αυτοκίνητο από το σπίτι, πήγαμε στην πλατεία Κουμουνδούρου και γρήγορα είχε διαλέξει την παρέα του για το βράδυ. Προηγουμένως είχε προλάβει να με πληροφορήσει ότι λίγες μέρες πριν είχε κλείσει να παίξει σε ένα σήριαλ με τη Καραμπέτη και τον Χατζησάββα, ως τρίτο όνομα. Άραγε αυτό το νέο να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ζήλιας μου; Ή ίσως το ότι υποσυνείδητα κατάλαβα ότι εκείνο το βράδυ οι συνθήκες θα ήταν ιδανικές για να τον εκδικηθώ για την επιτυχία του;

Φτάσαμε σπίτι του. Ήταν μία πολυκατοικία στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, όπου ο Ανδρέας είχε ένα οροφοδιαμέρισμα με θέα στο λόφο . Στην είσοδο της πολυκατοικίας συναντηθήκαμε με τους ένοικους του από κάτω διαμερίσματος που φόρτωναν το αυτοκίνητο για να πάνε ταξίδι. Ανεβήκαμε και μετά από κανένα δεκάλεπτο έφυγα. Αντί όμως να πάρω ταξί για το σπίτι μου πήδηξα τον φράχτη του Φιλοπάππου και προσεκτικά στήθηκα να περιμένω σε ένα σημείο που μπορούσα να δω την είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και το μπαλκόνι του σπιτιού του Δημήτρη. Η ώρα περνούσε… βασανιστικά αργά, αλλά ούτε μία φορά δεν μου πέρασε ο παραμικρός δισταγμός να κάνω αυτό που είχα αποφασίσει να κάνω. Μετά που το σκεφτόμουν το διάστημα της αναμονής μου έκανε πολύ εντύπωση αυτό, το ότι δεν μου πέρασε ούτε για μία στιγμή από το μυαλό να μην τον σκοτώσω…

Για να διασκεδάσω λίγο την αναμονή σκεφτόμουν τους φόνους που θυμάμαι από τα βιβλία και τις ταινίες που αγαπάω και πόσο θα μοιάζει το σκηνικό του δικού μου εγκλήματος με το σκηνικό αυτών των εγκλημάτων… Την ώρα που προσπαθούσα να θυμηθώ περισσότερες λεπτομέρειες από τον φόνο στους Αδελφούς Καραμαζώφ, είδα κίνηση στο σπίτι του φίλου μου. Ο Ιρανός και ο Δημήτρης μπήκαν στο σαλόνι και ύστερα έχασα οπτική επαφή μαζί τους γιατί μπήκαν στο χωλ που οδηγούσε στην εξώπορτα.


Και όντως μερικά λεπτά μετά, ο Ιρανός έβγαινε από την πολυκατοικία – για μεγάλη μου τύχη, όπως αποδείχτηκε, οι γείτονες του Δημήτρη ήταν ακόμα στο γκαράζ και ετοίμαζαν το αυτοκίνητο για το ταξίδι, έτσι είδαν το Ιρανό να φεύγει. Αλλά δεν είδαν εμένα που μερικά λεπτά μετά μπήκα στην πολυκατοικία. Η εξώπορτα ήταν ανοιχτή – έφτασα στον όροφο του Ανδρέα και χτύπησα.

- Ποιος είναι; ρώτησε ανήσυχος και αγχωμένος. Δεν περίμενε κανέναν

- Ο Βαγγέλης, άνοιξε… είπα χαμηλόφωνα.

Ο Δημήτρης άνοιξε αμέσως – εξεπλάγη αλλά και σαν να χάρηκε που με έβλεπε. Η στάση του δεν είχε τίποτα από την επιφύλαξη της γριάς τοκογλύφου στο «Έγκλημα και τιμωρία». Το πρόσωπο του ήταν πιο ερωτεύσιμο από ποτέ, αυτή η μεταοργασιμή γλύκα στα μάτια και τα χείλια του με χτύπησε σαν κεραυνός. Φορούσε ένα σκούρο μπλε μποξεράκι, νομίζω μπροστά είχε ένα λεκέ από σπέρμα… Μπήκα φουριόζος μέσα στο σπίτι.

- Να βάλω μία βότκα; του είπα τάχα μου πολύ φορτισμένα. Ήθελα πάση θυσία να αποφύγω να μιλήσουμε κανονικά…

- Ναι ρε, τι ρωτάς;

Έκλεισε την πόρτα και έμεινε να με κοιτά με το λεκιασμένο μποξεράκι του. Αποφεύγοντας το βλέμμα του, πήρα ένα ποτήρι, το γέμισα πάγο, πήγα στο bar, πήρα την βότκα και έβαλα… επιστρέφοντας από το bar, όπου άφησα το μπουκάλι, το μάτι μου έπεσε στον τοίχο όπου μετά από επιμονή του Ανδρέα είχαν κρεμάσει κάδρα με όλα τα εξώφυλλα που είχε κάνει ο φίλος μου το τελευταίο διάστημα. Μου είχε μιλήσει ο Δημήτρης για αυτό τον τοίχο, «τον τοίχο της μαλακίας» όπως τον έλεγε, αλλά ήταν ή πρώτη φορά που τον έβλεπα. Κόρωσα.

Από το νεροχύτη πήρα ένα βρώμικο μαχαίρι, γύρισα, διένυσα τρέχοντας τα λίγα μέτρα που με χώριζαν από το θύμα μου και του το κάρφωσα μ’ όλη μου τη δύναμη στο λαιμό στο σημείο δίπλα από το θυρεοειδή.

Έπεσε σαν σφαγμένο παιδί στα πόδια μου. Δεν έμεινα στιγμή παραπάνω στο σπίτι του. Δεν θυμάμαι καθόλου το βλέμμα του την ώρα ακριβώς πριν τον μαχαιρώσω. Δεν ξέρω αν μυρίστηκε τι τον περίμενε. Πήγα με τα πόδια στο σπίτι μου και κοιμήθηκα ήρεμα και χωρίς όνειρα σαν άνθρωπος που είχε κάνει το χρέος του απέναντι στον εαυτό του.

Μερικές μέρες μετά ο Ανδρέας γύρισε από τη Θεσσαλονίκη και βρήκε τον Δημήτρη. Φαίνεται ότι δεν πέθανε ακαριαία γιατί το πτώμα βρέθηκε στο πιο μακρινό υπνοδωμάτιο από το σαλόνι. Η αστυνομία έκανε βέβαια έρευνες αλλά όχι πολύ εντατικές, νομίζω μετά από παρέμβαση του Ανδρέα που ήθελε να κουκουλώσει την ιστορία και των φίλων του πολιτικών. Οι γείτονες κατέθεσαν ότι είδαν έναν μελαμψό άνδρα να φεύγει από το σπίτι την ώρα περίπου που ο ιατροδικαστής είχε προσδιορίσει σαν ώρα θανάτου. Εμένα με ενέκριναν δύο φορές. Όχι σαν ύποπτο, πολύ φιλικά, ήμουν φίλος του θύματος και υπεράνω πάσης υποψίας – εξάλλου έδωσα όλες τις πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Δημήτρη με τους μετανάστες, άρα βοήθησα να συμπληρωθεί το παζλ και τελικά να μπει το έγκλημα στο αρχείο.

Μερικά χρόνια μετά έγραψα ένα βιβλίο με θέμα την ζωή του αδικοχαμένου, θρυλικού ζεν πρεμιέ με τις κρυφές πλευρές, που έγινε μεγάλη επιτυχία και μου έδωσε και πολλά λεφτά όταν γυρίστηκε και σε σήριαλ. Στο βιβλίο χρησιμοποίησα το πραγματικό όνομα του Δημήτρη, έβαλα φωτογραφίες που είχαμε βγάλει μαζί και περιέγραψα με κάθε σκανδαλιστική λεπτομέρεια τα «βίτσια» του, παρά το γεγονός ότι λίγο καιρό πριν εκδοθεί η μάνα του είχε έρθει να με παρακαλέσει να σεβαστώ την μνήμη του καλύτερού μου φίλου.

Της απάντησα ευγενικά και αποφασιστικά ότι δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρεί ότι είναι ασέβεια η περιγραφή των ερωτικών δραστηριοτήτων ενός ενήλικα άντρα. Σηκώθηκε από τον καναπέ που καθόταν και έφυγε από το σπίτι χωρίς να μου πει κουβέντα.

Με ικανοποίηση για μέρες μετά σκεφτόμουν ότι κατάφερα να βρω ακόμα ένα τρόπο να τον βλάψω, τον φίλο μου, μετά θάνατον – και αυτόν και τους γονείς του.